به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، « محسن کریمی» با اشاره به اینکه شهر اراک شهری صنعتی، فرهنگی و دانشگاهی استف گفت: این شهر آثار صنعتی فاخری دارد که می توانند در فهرست میراث صنعتی کشور جای بگیرند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با اشاره به اینکه شرکت ماشین سازی اراک و ایستگاه راه آهن اراک در فهرست میراث صنعتی کشور به ثبت رسیده اند، افزود: در همایش ملی ثبت میراث صنعتی کشور در بندر ماهشهر استان خوزستان برگزار گردید 6 اثر میراث صنعتی استان مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت و این دو شرکت در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدند.
وی در بخش دیگری از سخنانش خاطر نشان کرد: از این 6 اثر یک اثر در زمره صنایع مادر، 4 اثر در زمینه صنعت ریلی و یک اثر مربوط به کوره های آجر پزی است.
این مقام مسئول ادامه داد: در بررسی کارشناسی آثار ارائه شده، 4 اثر منابع آب ایستگاه راه آهن اراک و شازند، پل راه آهن انانگرد آشتیان و کوره آجر پزی سوسن آباد اراک واجد ارزش تاریخی و فرهنگی شناخته شدند.
کریمی با بیان اینکه شرکت ماشین سازی اراک 143 هکتار وسعت دارد، گفت: این شرکت از ساختمان ها و کارگاه های متعدد تشکیل شده و در زمره صنایع مادر ایران محسوب می شود و در دهه 1340 ساخته شده است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی، اضافه کرد: ایستگاه راه آهن همزمان با بهره برداری بخشی از خط آهن سراسری در سال 1317 به بهره برداری رسیده است و مجموعه ای از ساختمان ایستگاه، مجتمع های مسکونی و انبار و سایر تاسیسات مربوط به صنعت ریلی می باشد و ساختمان ایستگاه از یک عیوان ورودی و سالن انتظار تشکیل شده است.
نظر شما