خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: تا روزگاری نه چندان دور سبد از دست بافت هایی بود که مصرف زینتی نداشت، بلکه بخشی بود از زندگی روزمره و وسایلی که روستائیان دائما با آن سرو کار داشتند اما در واقع سبد بافی یکی از کهن ترین فنون و هنرهایی که قدمت آن به دوران زندگی بشر در پیش از تاریخ باز می گردد.
از چند قرن گذشته با توجه به نیاز مردم و کاربرد آن در زندگی روزمره مخصوصا حمل میوه، پخت نان، حمل بار و… این هنر در بین مردم رواج یافت. امروزه این هنر کهن و قدیمی علاقه مندان زیادی دارد و علاوه بر افراد سالخورده روستایی جوانان نیز به دنبال یادگیری آن هستند.
«فریبا یاری» هنرمند جوان رشته سبد بافی با بیان اینکه اجداد من در این رشته مهارت داشتند و من از این طریق به این هنر علاقه مند شدم، اظهار کرد: از دوران نوجوانی به همراه پدر و مادرم در تمامی نمایشگاه های صنایع دستی شرکت کردم و بازار فروش خوب آن موجب شد من هم به این سمت کشیده شوم.
وی با اشاره به اینکه طی دوران تحصیل در مشهد، کارگاه کوچک پنج نفره ای راه اندازی و کار خود را آغاز کردم، افزود: پس از اتمام تحصیل به شهرستان زیرکوه برگشتم و فعالیت رسمی خود را از آنجا با همکاری اعضای خانواده شروع کردم.
یاری ادامه داد: در حال حاضر در سه روستای شهرستان زیرکوه 35 کارآموز داریم که با در اختیار گذاشتن مواد اولیه به این بافندگان سبدهای تزیینی و کاربردی را دریافت و دستمزد آن ها را پرداخت می کنیم.
وی با بیان اینکه تا کنون بیشترین بازار فروش را در نمایشگاه های صنایع دستی داشته ام، عنوان کرد: استان های گلستان، زاهدان و خراسان جنوبی از این هنر قدیمی استقبال بی نظیری می کنند.
یاری با اشاره به اینکه تا کنون در پنج نمایشگاه صنایع دستی حضور داشته ام، بیان کرد: تا به امروز، از هیچ ارگان دولتی تسهیلاتی دریافت نکرده ام و کار خود را با تسهیلات صندوق های خانگی راه اندازی کردم.
وی با بیان اینکه بانک کارآفرینی امید در این نمایشگاه قول اعطای تسهیلات تا سقف 50 میلیون تومان را به ما داده است، اظهار داشت: امروز بزرگ ترین و تنهاترین دغدغه من شاغل کردن 100 نفر با درآمد بالای یک میلیون تومان است که امیدوارم با اخذ تسهیلات و توسعه این صنعت بتوانم به این مهم دست پیدا کنم.
یاری با اشاره به اینکه برای رسیدن به اهدافم نیاز به یک کارگاه دارم، افزود: بیمه یکی از مهم ترین مشکلات بافندگان و صنعت گران ما است.
نظر شما