به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، سعید برخوری، امروز(۱۷ آذر)در نشست ستادمدیریت بحران استانداری از افزایش ۳ برابری هجوم ملخ های صحرایی در مقایسه با سال گذشته خبر داد و یک علت این افزایش را تفریق نشدن تخم ریزی ملخ های سال گذشته به علت برخورد با باران دانست.
رییس جهادکشاورزی جنوب استان کرمان گفت: سال گذشته در مبارزه با هجوم ملخ های صحرایی تلاش زیادی شد و سازمان حفظ نباتات که روز اول چندان همکاری نمی کرد اما در نهایت به نتیجه رسید و با همکاری همه دستگاه ها موفق ترین استان در این زمینه بودیم.
وی افزود: سال گذشته هیچ خسارتی به محصول کشاورزان وارد نشد و از آنجا که مقابله با آفت عمومی وظیفه دولت است باید بگویم اولین دسته ملخ حدود ۴ تا ۵ روز پیش از سمت پاکستان حرکت کرده و جازموریان خاستگاه این ملخ ها است.
برخوری سرجمع اعتبارات مبارزه با آفات در سال گذشته را دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و برای امسال دو میلیارد و ۴۰ میلیون تومان اعلام و بیان کرد: از اعتبار امسال یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای مبارزه با ملخ پارسال کسر شده و اعتبار فعلی ما چیزی حدود ۳۰۰ میلیون تومان است.
وی با بیان اینکه سال گذشته کارشناسان ما از ۹ شب تا ۴ صبح سم پاشی را انجام می دادند که هنوز حتی حق مأموریت آنان پرداخت نشده به اضافه مطالبات معوق ایشان؛ گفت: ما امسال نیز کار می کنیم زیرا وظیفه ما است و پذیرفتیم که از محصول کشاورز محافظت کنیم اما امسال واقعاً بحران اتفاق می افتد و من به شدت احساس خطر می کنم زیرا با شرایط فعلی(هجوم وسیع ملخ ها و کمبود اعتبارات و امکانات) کار سخت می شود.
برخوری با تأکید بر لزوم ورود جدی به این بحران و ضرورت تقسیم کار در این زمینه، افزود: موجودی سم ما ۴ تا ۵ هزار لیتر است و با توجه به اینکه هر ملخ با تخم ریزی به 300 ملخ تبدیل خواهد شد؛ با توجه به شرایط جوی، یک فرصت دو ماهه برای نابودی ملخ های صحرایی داریم اما باید این مقابله را به دلیل آنکه ملخ ها پرواز می کند، شب ها یا صبح های بسیار زود انجام دهیم ضمن آنکه ملخ در جاهای پرت جا می گیرد که این موضوع یک محدودیت ایجاد می کند.
وی پیشنهاد داد: در توزیع سم برای مبارزه با این آفت، دهیاری ها را دخیل کنیم.
عباس سعیدی، رییس سازمان جهادکشاورزی شمال استان کرمان هم با بیان اینکه امسال ممکن است از بهمن ماه در 4 شهرستان شرقی و ارزوئیه ریزش ملخ را داشته باشیم؛ به صراحت گفت: اگر ملخ صحرایی حمله کنند هیچ خودرویی برای مقابله با آنها نداریم زیرا خودروها را براساس دستورالعمل سازمان اقتصاد و دارایی به مزایده گذاشتم!
وی افزود: ما سه خودرو برای شهرستان های شرقی و یک خودرو برای ارزوئیه نیاز داریم و جدای از این اعتبار ۹ میلیاردی برای جنوب و یک میلیاردی برای شمال استان نیاز است.
سیدمصطفی موسوی آیت اللهی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری نیز با اشاره به اینکه استان در سال گذشته در مبارزه با هجوم ملخ موفق عمل کرد؛ گفت: امسال صنعت و معدن باید بخش خصوصی را برای تأمین سم و ماشین آلات مورد نیاز وارد کار کند.
وی تأکید کرد: وقتی این کار باید استانی دنبال شود؛ اعتبارات آن را هم در اختیار خود استان قرار دهند زیرا نمی شود اعتبارات را بگیرد و بگویند کار را استانی دنبال کنید.
نظر شما