به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، تعدادی از نمایندگان تشکل های دانشجویی خراسان جنوبی در این دیدار سه ساعته به بیان نظرات و دیدگاه های خود نسبت به مسائل مختلف پرداختند، دیداری که یک چهارم زمان آن را دانشجویان و مابقی را مسئولان دانشگاه های خراسان جنوبی و استاندار به سخنرانی پرداختند.
«محمودزاده» مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند در این دیدار به تشریح رویکرد جدید بسیج دانشجویی پرداخت و گفت: یکی از مهمترین مسائلی که تشکل بسیج دانشجویی دنبال می شود، تشکیل هسته های مسئله محور است و در این راستا از سال آینده کارمان را به صورت جدی شروع می کنیم.
تشکل های دانشجویی به دنبال پویایی جامعه
وی خطاب به استاندار با اشاره به اینکه دانشجو و تشکل های دانشجویی به دنبال پویایی در جامعه هستند، اظهار داشت: انتظار داریم که عینک امنیتی خود را نسبت به دانشگاه بردارید تا تشکل ها به حاشیه نروند.
استاندار خراسان جنوبی هم در پاسخ به این خواسته نماینده بسیج دانشجویی، گفت: ما دوست داریم عینک امنیتی خود را برداریم، امیدواریم شما بگذارید.
نماینده انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه بیرجند هم صحبت های خود را با گلایه از دیرآمدن مسئولان به دانشگاه ها آغاز کرد و گفت: کاش زودتر به دانشگاه می آید! نه به عنوان روز دانشجو.
«امین سرابی» دبیر شورای هماهنگی کانون های دانشگاه صنعتی بیرجند هم از پتانسیل های مختلف دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند در عرصه های مختلف هنری سخن گفت. او افزود: پتانسیل های مختلفی در دوران دانشجویی در بین دانشجویان وجود دارد که اگر در این ایام فعال نشود، کی می خواهد شکوفا شود؟
او خواستار استفاده از توان فکری و کاری جوانان و دانشجویان هنرمند دانشگاه ها در برنامه های فرهنگی و هنری در استان شد.
فضای باز سیاسی باید در دانشگاهها ایجاد شود
«محسن اسماعیل زاده» دبیر جامعه اسلامی دانشگاه صنعتی بیرجند هم با بیان اینکه ایام 16 آذر شد و دوباره مسئولان یادشان افتاد که روز دانشجویان هم هستند، گفت: کاش این جلسات در طول سال برگزار شود و از ظرفیت های دانشجویان در مسائل مختلف استفاده شود.
وی با بیان اینکه فضای باز سیاسی باید در دانشگاهها ایجاد شود، اظهارداشت: چنانچه بیشتر به فضای کار تشکیلاتی در دانشگاه ها اهمیت می دادیم، خیلی از اتفاقات نمی افتاد.
اسماعیل زاده گفت: دفتر جامعه اسلامی دانشگاه بیرجند به دلیل عدم بها دادن به این تشکل در این دانشگاه تعطیل است.
«بهرامی» نماینده انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند هم با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: باید فضا را برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از ظرفیت های مهم خراسان جنوبی برای ایجاد اشتغال توجه به محصولات استراتژیک است، ادامه داد: مشکلات زیرساختی استان و به خصوص مشکلات شهرک های صنعتی باید حل شود تا شکوفایی اقتصاد و تولید را داشته باشیم.
در این جلسه 9 نفر از نمایندگان تشکل های دانشجویی یک ساعتی را به بیان دیدگاه ها و نظرات خود در موضوعات گوناگون پرداختند و سپس روسای دانشگاههای استان، گزارش کوتاه از عملکرد دانشگاه خود ارائه کردند.
نقاط ضعف و مشکلات با همدلی حل شود
«سید حجت هاشمی» رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند با بیان اینکه اول انقلاب دانشگاه بیرجند با 120 دانشجو تنها دانشگاه استان بود، گفت: در حال حاضر بیش از 40 هزار دانشجو در استان تحصیل می کنند.
وی افزود: در 50 سال حکومت پهلوی تنها یک بیمارستان در بیرجند، آن هم با پزشکان هندی فعال بود، افزود: در حال حاضر 20 بیمارستان در استان فعال داریم.
رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند با بیان اینکه خدمات ارزنده ای را نظام به مردم ارائه کرده است، ادامه داد: نقاط ضعف و مشکلات را باید با همکاری و همدلی حل کرد.
عدم رضایت از وضعیت کنونی ساختمان دانشگاه فرهنگیان
«ایرج مهدی زاده» رئیس دانشگاه فرهنگیان بیرجند هم گفت: فعال کردن تشکل های دانشجویی در دانشگاهها می تواند به پویایی دانشگاه کمک زیادی کند.
وی گریزی هم به گلایه یکی از دانشجویان مبنی بر کمبود امکانات و قدیمی بودن ساختمان دانشگاه فرهنگیان در استان زد و گفت: خودمان هم از وضعیت کنونی ساختمان دانشگاه فرهنگیان رضایت نداریم.
لزوم حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین و فناور
«سید حسن هاشمی» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند هم خواستار توجه بیشتر به موضوع اشتغال و مهارت آموزی شد و گفت: باید به سمت دانشگاه کارآفرین و فناور برویم.
وی با بیان اینکه دانشگاه های خراسان جنوبی در حوزه آموزش و پژوهش ضعیف هستند، ادامه داد: رشته های دانشگاهی استان باید متناسب با سند آمایش سرزمینی و نیاز استان اعلام نیاز و اقدام به جذب دانشجو کنند.
۷۵ درصد فارغ التحصیلان دانشکده فنی و حرفه ای جذب بازار کار می شوند
«محمود نخعی» رییس دانشکده فنی و حرفه ای ابن حسام هم با اشاره به اهمیت داشتن مهارت در کسب شغل، گفت: نداشتن مهارت یکی از دلایل اصلی بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی نداشتن مهارت است.
وی با بیان اینکه فضای دانشگاه فنی و حرفه ای به دلیل کارگاهی بودن، نیازمند اعتبارات بیشتری برای تجهیز است، افزود: حدود ۷۵ درصد فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای بعد از تحصیل وارد بازار کار می شوند.
دانشجویان مطالبه گر باشند
دکتر «محمد دهقانی»، رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم در این جلسه با بیان اینکه زمان آن رسیده که حضور استاندار در دانشگاه ها پررنگ تر شود، افزود: دانشجو باید خیلی بیشتر مطالبه گر باشد و مسائل و مشکلات را در حضور مقام عالی دولت در استان و سایر مسئولان بیان کند.
وی با اشاره به ظرفیت خوب هم مرز بودن با کشور افغانستان، پیشنهاد کرد: در خراسان جنوبی منطقه آزاد اموزشی ایجاد شود.
دهقانی این را هم گفت که در حال حاضر سه تشکل دانشجویی، ۱۰کانون علمی و فرهنگی و ۱۱ انجمن علمی و هنری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند فعال هستند.
سخنرانی ۸ رییس دانشگاه در این جلسه خود باعث ناراحتی برخی از دانشجویان شد، انها معتقد بودند اگر این جلسه به مناسبت روز دانشجو برگزار شده است، چرا باید بیشتر مسئولان دانشگاه صحبت کنند و دانشجو شنونده باشد.
در پایان جلسه معتمدیان، استاندار خراسان جنوبی سخنان خود را با ارائه گزارش عملکرد یک ساله حضور خود در استان آغاز کرد، گزارشی که یک ساعتی به طول انجامید.
دانشجویان در این جلسه انتظار شنیدن وعده و خبر خوشی به مناسبت روز دانشجو از مقام عالی دولت در استان داشتند، اما استاندار اشاره خاصی به دانشگاه و مسائل آن نکرد، جز همین نکته که به هیچ عنوان نگاه امنیتی به دانشگاه و برنامه های آن در استان وجود ندارد و دانشجویان می توانند در چارچوب قانون برنامه های خود را با هماهنگی مسئولان دانشگاه دنبال کنند.
وعده بی عمل نتیجه ای ندارد
«سعید احمدی زاده» رییس بنیاد نخبگان استان هم در این جلسه هر چه تلاش کرد تا استاندار را برای گرفتن وعده ای دانشجویی در روز دانشجو متقاعد کند، اما معتمدیان معتقد بود وعده بی عمل نتیجه ای ندارد.
تعریف و تمجیدهای بیش از عرف، رییس بنیاد علمی نخبگان از استاندار در جلسه و گفتن این جمله که «بنده خبر دارم آقای استاندار با لباس مبدل به میان مردم و محرومان می رود»، از نکات قابل تامل جلسه بود، شاید دانشجویان انتظار داشتند که در این جلسه حرف های جدیدی بشنوند و جلسه ای کاملا پرنشاط و گرم باشد، اما به نظر می رسید نحوه برگزاری و یک طرفه بودن و سخنرانی های زیاد آنها را قانع نکرد.
شاید یکی از دلایل را عجله ای برگزار کردن و بی برنامگی دانست، موضوعی که استاندار هم در ابتدای سخنان خود در جلسه به آن اشاره کرد.
معتمدیان گفت: چون این جلسه عجله ای برگزار شد، به نظر می رسد دوستان آمادگی کامل پیدا نکردند، بنده آمادگی دارم جلسه ای خارج از این فضای رسمی جلسه ای برگزار کنیم.
یکی از گلایه های دانشجویان در ابتدای جلسه عدم حضور مقام عالی دولت در استان در دانشگاه ها، با گذشت یک سال از انتصاب وی بود، صحبت های معتمدیان در این جلسه ۷۰ دقیقه ای طول کشید، این طولانی شدن جلسه صدای برخی دانشجویان را هم در اورد، معتمدیان گفت: «کاری می کنیم که دیگه بگید دانشگاه نیا» این جمله خنده حضار را به همراه داشت.
نظر شما