به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خوسف، «مرتضی عربی»، امروز (16 آذر) در کارگروه گردشگری شهرستان خوسف، اظهار داشت: توجه به موضوع گردشگری سبب رونق اقتصادی کشور می شود ولی توجه به امر گردشگری یکسری سازوکار هایی دارد که بر اساس آن کار می شود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان جنوبی با بیان اینکه شهرستان خوسف در حوزه گردشگری پتانسیل های زیادی دارد و در این چند سال به آن توجه ویژه شده است، گفت: دغدغه گردشگری در میان مسئولان خوسف نمود دارد و دغدغه گردشگری ورزشی و گردشگری توسعه پایدار با ریسک بالاتری در این شهرستان انجام و بالفعل شده است.
عربی با بیان اینکه در عالی ترین کتاب اسلامی و در آیات و روایات به مباحث گردشگری پرداخته شده است، گفت: اندیشمندان، فلیسوفان و صاحب نظران هموره دغدغه توسعه پایدار داشته اند و بر همین اساس سعی شده برای هر شهرستان در استان، یک طرح جامعی داشته باشیم تا طرح ها و کاربری ها مشخص شود.
وی از تهیه طرح جامع گردشگری در استان خبر داد و افزود: تا پایان امسال این طرح تهیه می شود تا جلوی سلیقه های شخص در کارهای گردشگری گرفته شود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان جنوبی بیان کرد: شهرستان خوسف اولین شهرستانی است که توانسته اعتبارات توازن را در خصوص پروژه های گردشگری بگیرد، لذا یکسری زیر ساخت های آب، برق و گاز را در حوزه سرمای گذاری ویژه شهر خوسف شامل مجمتع آبگرم معدنی لوت، کمپ گردشگری دق اکبر آباد و مجتمع خاطره تهیه کرده ایم.
عربی ادامه داد: در سال 96، 233 میلیون تومان هزینه شده و در سال گذشته 132 میلیون در حوزه زیرساخت ها هزینه شده است، مخزن آب شرب در آبگرم معدنی لوت زده شده و لوله گذاری در حال انجام است.
وی افزود: سرمایه گذاران ما بومی و توان رقابت با سرمایه گذاران خارجی و کلان را ندارند، لذا اداره کل میراث فرهنگی زیرساخت های لازم را برای این قشر مهیا می کند و این زیرساخت ها هم تا حدودی تهیه شده است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: در مجموع طی برنامه پنجم و ششم در شهرستان خوسف یک میلیارد و 250 میلیون اعتبار استانی هزینه شده و سعی شده موارد دارای اولویت شهرستان مانند گواب، دق اکبرآباد و آرک، نصرآباد و خور این اعتبارات هزینه شود.
عربی با اشاره به مسئله گواب در شهرستان خوسف، تصریح کرد: مردم استان و شهرستان ها بزرگترین مشکل را در خصوص تفرجگاه ها دارند و با اینکه در این خصوص اعتبارات داریم باید تفرجگاه ها ایجاد و از آن بهره برداری شود.
وی ادامه داد: میراث فرهنگی دستگاهی است که تامین کننده زیر ساخت ها است و اینکه مالک زمین باشد مهم نیست.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: در مجتمع گردشگری آبگرم معدنی فردوس بالغ بر دو میلیارد تومان زیر ساخت مهیا کرده ایم، همچنین زیر ساخت های کمپ گردشگری پارک فردوس هم مهیا شده است.
عربی گفت: در خصوص ثبت ملی جنگل نخاب خوسف با اداره کل میراث فرهنگی مکاتبه شده ولی اعتراضی بابت اجرای برنامه ها نیست و تنها باید حریم جنگل برای ثبت ملی حفظ شود.
وی تصریح کرد: تفاهم نامه ای صندوق کارآفرینی امید کشور با میراث فرهنگی امضاء کرده که بر اساس آن مبلغ 500 میلیارد تومان تسهبلات یارانه دار چهار درصد به متقاضیان داده می شود؛ که سهم استان خراسان جنوبی در گردشگری و صنایع دستی 13 میلیارد تومان است و هم اکنون این تفاهم نامه در حال برنامه ریزی برای اجرا است، در این تفاهم نامه برای هر متقاضی تسهیلاتی تا سقف 100 میلیون تومان پیش بینی شده و به زودی در استان اجرایی می شود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان جنوبی با بیان اینکه عده ای با فعالیت گواب خوسف در این شهرستان مخالف هستند، گفت: در کمیته فنی، موافقت اصولی برای گواب صادر شده ولی حق مالکیتی به کسی نداده و موافقت اصولی برای سرمایه گذار صادر شده است.
عربی تصریح کرد: تمام مفاد آئین نامه ای و ضوابط قانونی برای فعالیت گواب در نظر گرفته شده و تاکنون هیچ گونه تخلفی را بخش گردشگری، موافقت اصولی و مجوزها انجام نشده و اداره کل میراث فرهنگی آمادگی دارد کاربری ها را مشخص کند.
وی با بیان اینکه با موضع گردشگری در خوسف هیچ کس مخالف نیست، گفت: باید در خصوص گواب پیوست فرهنگی تهیه شود و برق و زیرساخت ها برای گواب در نظر گرفته خواهد شد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان جنوبی فزود: از محل اعتبارات فنی به بخشی از سرمایه گذاران شهرستان تسهیلات داده ایم و به مابقی سرمایه گذاران از طریق تفاهم نامه بانک انصار تسهیلات پرداخت خواهد شد
عربی گفت: دق اکبر آباد در خوسف با فاصله اندک با مرکز استان پتانسیل گردشگری خوبی است و باید از آن استفاده کرد.
وی افزود: بقعه شاه سلیمان علی نورپردازی خواهد شد چراکه بخش عظیمی از زائران به در این محل به سیاحت و زیارت می پردازند و باید مشکلات این بقعه حل شود
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان جنوبی یادآور شد: موضوع گردشگری فرابخشی و شتاب دهنده است و بسیاری از روستاها و شهرها توانسته اند با بها دادن به موضوع و برند گردشگری در دنیا مطرح باشند.
نظر شما