محمد جواد محمدی نوری در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان پس از ثبت نام در انتخابات یازدهمین دور مجلس شورای اسلامی در مورد عملکرد مجلس دهم و میزان رضایت مندی مردم گفت: معتقدم مجلس یازدهم مهمترین انتخابات ادوار مجلس شورای اسلامی است و دلیل آن نیز کم کاری و ناکارآمدی مجلس دهم است.
دبیر کل جمعیت جوانان انقلاب اسلامی افزود: مجلس نهم و مجلس دهم نشان دادند که از بعد نظارتی بسیار ضعیف عمل کردند زیرا دولتی که ضعیف عمل می کند، ناشی از مجلسی ضعیف است. ما دو وظیفه جدی در قوه مقننه و یا مجلس داریم. طبق قانون بخش اول تقنینی است یعنی وضع قانون است و بخش دوم وظیفه رسالت مجلس نظارت بر اجرای قوانین است. متاسفانه ما فقط قانون تولید کردیم. بخش نظارت بر اجرا بسیار ضعیف عمل کرده است زیرا بسیاری از نمایندگان مجلس برخلاف سوگندی که در ورود به مجلس یاد می کنند در مجلس سر از جریانات سیاسی در می آورند و عمده وظیفه خود را در بحث نظارت بر مصوبات مجلس را جدی نمی گیرند.
وی در مورد نظارت نمایندگان بر قوانین اظهار کرد: یکی از راه های نظارت از طریق رای اعتماد به وزراست که شاخص مهم آن تعیین یک ساختار محکم برای دولتی جوان و با نشاط است که دولت را می تواند موفق کند. بحث نظارت مجلس در اینجا مصداق می یابد. نکته بعد نظارت بر عملکرد رییس جمهور و دولت است. در اجرای همان قوانینی که هر هفته در مجلس شاهد وضع آن هستیم، غفلت مجلس از این دو حوزه که یعنی نه نظارت جدی بر تعیین وزرا داشتند و نه نظارت جدی بر عملکرد دولت، کار را به جایی رسانده است که بحث سوخت و امور رفاهی مردم با بحران مواجه شده است. ما در هیچ جای دنیا نداریم که اگر مجلس در خصوص مباحثی تصمیم گیری می کند، قطعا باید همراه با کارشناس متخصص و تصمیم گیری جدی دولت و مجلس باشد اما مشاهده شد بسیاری از اتفاقات به دلیل کم کاری مجلس و یا عدم دقت مجلس در وظایف خود کشور و دولت را به نقطه التهاب رسانده است.
محمدی نوری اظهار کرد: متاسفانه دولت هم در تعامل با مجلس بسیار ضعیف عمل کرد و هر دوی آنها به نتیجه نرسیدند و می بینیم که مجلس دهم از جمله مجالس بسیار ضعیف در طی چند سال نظام جمهوری اسلامی است.
دبیر کل جمعیت جوانان انقلاب اسلامی در مورد ارزیابی از شکل گیری مجلس جدید هم گفت: تصور می کنم بسیاری از نامزدهای انتخاباتی و مسئولان نظام پیام گام دوم انقلاب را که رهبر انقلاب تنظیم کردند، مطالعه نکردند و یا فکر می کنند نامزدها و مسئولان از کنار این پیام رهبر انقلاب عبور می کنند و مصداق خیانت این است که پیام گام دوم انقلاب را نادیده بگیریم. مهمترین شاخص در بیانیه گام دوم این بود که توجه به جوانان در سکانداری کشور و تصدی گری مسئولیت های اجرایی دولت و مجالس باید پس از گذشت چهل سال به دست کسانی بیفتد که جوان هستند.
وی با اشاره به اداره کشور در دهه های اول انقلاب توسط جوانان و تجارب خوبی که از این شیوه در کشور داشتیم، افزود: همین جوانان کشور را به یک ثبات رساندند اما امروز آن جوانان که باتجربگان امروز هستند و سنی از آنها گذشته است، امروز خیانت می کنند. معتقدم اگر قرار است انقلاب و نظام بماند و مردم بمانند و اعتماد کنند، راهی جز این نداریم که اجازه دهیم سالخوردگان و با تجربگان و کسانی که در طی سال ها امتحان خود را پس داده اند و دو و یا چند دوره در مجلس بوده اند، نیایند وارد انتخابات شوند و اگر اعتقاد دارند فرزندان نسل جوان امروز از کشور ایران اسلامی محسوب می شوند، سکان انقلاب را به دست بگیرند. این جوانان می دانند که چگونه اقتدار کشور را حفظ کنند. نگران آن هستم و متاسفانه می بینیم که هنوز کسانی وارد انتخابات می شوند که برای ثبت نام سن و سالی از آنها گذشته است و قریب به 60 یا 65 سال دارند و این یکی از مضحک ترین اتفاقاتی است که در انتخابات ما رخ می دهد.
وی گفت: با صراحت عرض می کنم به کاندیداهایی که در ریاست جمهوری با سن و سال 70 سال وارد می شوند چه لزومی دارد که از مجلسی که همه مردم از آن ناراحت هستند و در دل خود غوغاها دارند، وارد مجلس شوند. این افراد هر آنچه را که دانستند و توانستند در طی چند سال گذشته اقدام کردند؛ اگر وزیر بودن یا نماینده بوده تلاش خود را به همان اندازه نشان داده است، بیش از آن جایگاهی برای توجیه آنها وجود ندارد و باید اجازه دهند نسل جوان وارد اداره کشور شوند.
وی گفت: شرایط کاندیداتوری طوری تشکیل شده است که جامعه دانشگاهیان، نخبگان در بخش های مختلف می توانند ثبت نام کنند. این موضوع نویدبخش است اما در عمل زمانی که در ستاد انتخابات مشاهده می کنیم که افرادی که در طول چهل سال امتحان پس داده اند با چه رویی برای انتخابات مجلس ثبت نام می کنند و این سوال است که چرا پیام گام دوم انقلاب را نادیده می گیریم. در پیامی که رهبر انقلاب به صراحت اشاره کردند پیر شده اید و محافظه کار هستید و در تمام بخش های نظامی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی باید کلید اداره کشور را به جوانان تحویل دهید و کسانی که مجرب و با تجربه هستند در اتاق فکر نظام کار کنند.
وی گفت: عشق به خدمت این نیست که ما در سن 70 سالگی وارد انتخابات شویم، عشق به انتخابات خوب است که برای آنکه مشارکت را بالا ببریم باید رعایت کنیم و شرایط را برای مشارکت جوانان و نخبگان فراهم کنیم. امروز باید اجازه دهند فرزندان آنها وارد میدان شوند. جوانان ما از نسل چهارم و سوم انقلاب هستند و کسانی هستند که می توانند خدمت واقعی کرده و کارآمدی داشته باشند.
دبیر کل جوان انقلاب اسلامی در مورد ورود از طریق لیست جناحی تصریح کرد: قریب به 44 حزب اظهار محبت کردند، گروه پیشرفت، رفاه و عدالت مرکب از 25 حزب و چه اصولگرایان منتسب به جبهه اعتدالیون که قریب بر 20 حزب هستند به اتفاق اجماع داشتند که وارد انتخابات شوم. تلاش ام بر این است که در لیست واحدی که تا حدودی انسجام وجود داشته باشد و مردانه نسبت به رویش های انتخاباتی تصمیم بگیرند، حتما می توانم از لیست واحدی وارد شوم که می تواند شرایط مشارکت بیشتر مردم را فراهم کند و اگر در ائتلاف اثرگذاری که مد نظر ماست، قرار نگیرم، ادامه نخواهم داد و این نشانه اعتقاد من بر رویه لیست بندی جریانات سیاسی خواهد بود.
محمدی نوری در مورد هزینه های تبلیغاتی خود اظهار کرد: در جمعیت جوانان انقلاب اسلامی در شورای مرکزی تصویب شده است و بنا نداریم هزینه گزافی انجام دهیم زیرا مردم گرفتار هستند. اگر بنده را لایق خدمت می دانم در خدمت آنها هستم و هیچ پولی را برای بستن لیست های بزرگ جناحی و ورود به آنها هزینه نخواهم کرد. جمعیت جوانان انقلاب اسلامی نیز در حد بضاعت برای اطلاع رسانی هزینه می کند و جزو مخالفانی هستم که وارد شبکه گروه های سیاسی می شوند که به قول ریاست شورای نگهبان وقتی هزینه ها را جمع می زنیم و حقوق آنها را در چند سال تصدی گری مجلس حساب می کنیم، می بینیم که اگر 15 سال دیگر هم در مجلس بمانند نمی توانند هزینه های انجام شده را پاسخگو باشند و این پیامد منفی است و متاسفانه رویه غلطی است که در ادوار مختلف هم رخ داده است، مردم را باید با مصرف نکردن و کاهش هزینه های انتخاباتی امیدوار کنیم و این بارقه امید برای مردم است که نشان می دهد خادمان آنها قصد ندارند به هر قیمتی وارد مجلس شوند. /
نظر شما