به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ایبنا، مرتضی اکبری درباره گواهی اعتبار مولد تولید یا گام و ساز و کار این اوراق، توضیح داد: این اوراق، گواهی اعتباری است که بانکها صادر و به نحوی تضمین میکنند تا در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد و در بازار سرمایه به فروش برسد. تولیدکنندگان از محل نقدینگی حاصل از این اوراق، هم مطالبات خود از سایز تولیدکنندگان را تامین می کنند و هم نقدینگی برای پرداخت بدهی خود به سایر بخشهای تولیدی و یا سرمایه برای خرید مواد اولیه مورد نیاز خود را، تامین می کنند.
وی افزود: بحثی که ما با آن مواجه هستیم، نیاز به نقدینگی مولد در کشور و عدم توانایی تامین این نیاز از سوی سیستم بانکی به دلیل شرایط اقتصادی فعلی در کشور هستیم. بانک مرکزی طرحی ارائه کرده تا از شرکتهای تولیدی حمایت کند و به نوعی فروش اوراق تضمین شده توسط بانک ها است.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران، درباره استقبال تولیدکنندگان از این طرح، گفت: پاشنه آشیل این اوراق نرخ آن است زیرا اگر نرخ بالا باشد، دریافت این اوراق توجیهی ندارد و خریداران این گواهی حاضر به خرید این اوراق ندارند.
وی ادامه داد: مهم ترین مسئله این طرح نرخ این اوراق است تا به نحوی باشد که برای تولیدکننده گران تمام نشود. این طرح راهکار مناسبی است تا نقدینگی موجود در کشور که در اختیار بانکها نیست در خدمت بخش مولد کشور قرار گیرد.
اکبری درباره آثار اقتصادی این طرح، اظهار داشت: مهم ترین تاثیر اجرای این طرح بر هدایت نقدینگی آزاد در کشور به سمت بخش مولد اقتصاد کشور است که به نظر من اگر به خوبی اجرا شود، می تواند آثار مثبتی در اقتصاد کشور داشته باشد.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران در پایان تاکید کرد: همچنین اجرای این طرح باید در کوتاه مدت باشد تا خریداران در کمترین زمان ممکن بتوانند شاهد نتیجه اجرای این طرح باشند./
نظر شما