به دنبال افزایش سطح همکاری‌های آبی در منطقه‌ هستیم/ رشد عرضه خدمات فنی و مهندسی متخصصان ایرانی در کشورهای منطقه

وزیر نیرو با بیان اینکه به دنبال افزایش سطح همکاری‌های آبی در منطقه هستیم، از برنامه‌های پیشنهادی ایران در جهت افزایش عرضه خدمات فنی و مهندسی متخصصان ایرانی در کشورهای منطقه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، رضا اردکانیان در حاشیه افتتاح دهمین اجلاس شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری در جمع خبرنگاران، گفت: این مرکز دوره جدید فعالیت خود را با حضور 16 کشور و هشت سازمان منطقه‌ای و بین‌المللی در تهران آغاز کرده است.

 

وی افزود: این مرکز عمدتا به عنوان جایگاهی برای همکاری‌های آبی کشورهای منطقه تاسیس و با استقبال خوبی روبرو شد، چراکه ما در منطقه خشکی هستیم؛ منطقه‌ای که در سال‌های اخیر دچار و گرفتار جنگ‌هایی بوده و تخریب‌های فراوانی هم در زیرساخت برخی کشورهای منطقه ایجاد شده است.

 

وزیر نیرو با بیان اینکه ما در منطقه نیازمند کمک به یکدیگر و اتکا به ظرفیت‌های منطقه هستیم، اظهار کرد: البته انتقال دانش و تجربه از سایر نقاط دنیا و سرمایه‌گذاری‌های بیرونی نیز سایر برنامه‌های ماست که با هدف ظرفیت‌سازی نیروی انسانی و انتقال تجربیات، کار را آغاز کرده‌ایم.

 

اردکانیان با اشاره به دعوت از کشورهای منطقه، سازمان‌های بین‌المللی و حتی کشورهای خارج از منطقه که علاقه‌مند به کمک در این حوزه هستند، برای عضویت در این شورا، تصریح کرد: کشورهایی چون سوریه، تاجیکستان، عمان، عراق، ارمنستان، مصر، هندوستان، افغانستان، بنگلادش، سوییس و جمهوری فدرال آلمان به این دعوت پاسخ مثبت داده و در اجلاس شرکت کرده‌اند.

 

وی همچنین با اشاره به حضور سازمان‌هایی چون سازمان جهانی بهداشت و برنامه محیط زیست سازمان ملل، گفت: بانک توسعه اسلامی و بخش خاورمیانه مرکز همکاری‌ها و توسعه ژاپن نیز از شرکت‌کنندگان در این اجلاس هستند.

 

وزیر نیرو با تشریح جلسه صبح شورای حکام، اظهار کرد: برنامه صبح بیشتر به اظهارنظر اعضا اختصاص یافت و وارد موضوع نحوه همکاری‌ها و مشارکت شدیم، در خصوص مرکز و جایگاهی برای گفت‌وگوها نیز بحث کردیم، اما تمرکز ما برای بحث‌های آب و فاضلاب شهری است و بعد از آن نیز پیشنهادهای مختلف مورد بررسی گرفت.

 

اردکانیان با اشاره به پیشنهاد دولت تاجیکستان برای میزبانی اجلاس بعدی شورای حکام در سال 2020، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در اواخر خرداد ماه سال آینده کنفرانس بین‌المللی دهه دوم آب در شهر دوشنبه برگزار می‌شود، نمایندگان این کشور پیشنهاد کردند که اجلاس دوم شورا در شهر دوشنبه برای سال 2020 برگزار شود.

 

وی همچنین از اعلام آمادگی دولت عمان برای برگزاری کارگاه آموزشی در بحث مربوط به روش‌های پیشرفته در مدیریت منابع آب در آسیا خبر داد و گفت: ما نیز در ایران در زمینه‌هایی که تخصص‌ و امکانات خوبی وجود دارد، پیشنهادهایی خواهیم داد و امیدواریم که شروع جدید فعالیت‌های این مرکز از سال جاری سبب افزایش سطح همکاری‌های منطقه‌ای در این حوزه باشد و بتوانیم فعالیت‌های مهندسی و تخصصی خود را در این زمینه نیز عرضه کنیم تا فضای بیشتری برای مهندسان و متخصصان ما برای کار در کشورهای دیگر فراهم شود.

 

وزیر نیرو فراهم شدن زمینه گفت‌وشنود میان مسئولان ارشد و نمایندگان وزارت‌خانه‌ها و دستگاه‌های مرتبط با آب در منطقه و آشناتر شدن با زمینه‌های کار و پروژه‌ها را از ظرفیت‌های ماحصل این اجلاس عنوان کرد و گفت: شرکت‌های ایرانی، نمایشگاه خوبی در حاشیه اجلاس ترتیب داده‌اند تا دستاوردهای خود را معرفی کنند.

 

وی افزود: با همکاری مرکز مقرر شده است یک کارگاه آموزشی ماه فوریه در عمان برگزار شود و شرکت‌هایی علاقه‌مند داخلی به همراه هیات ایرانی در این اجلاس شرکت می‌کنند. طبیعتا این رفت و آمدها امکان آشناتر شدن با زمینه‌های کار را برای طرف‌های مختلف فراهم می‌کند که این مرکز ساز و کاری برای برقراری چنین ارتباطی است.

 

وزیر نیرو ادامه داد: این مرکز را مانند شرکت سهامی تلقی کنید که سالانه یکبار جلسه مجمع عمومی آن برگزار می‌شود و البته در دیگر ایام سال تعطیل نیست و همراه با کار خود، سالانه یکبار صاحبان سهام برای تصویب برنامه سال بعد و بودجه دور هم جمع می‌شوند و این که انتظار داشته باشیم در این جلسه یک روزه همه طرح‌ها تعیین تکلیف شود عملی نیست چرا که مرکز در طول سال فعالیت دارد و گزارش خواهد داد و بخشی از فعالیت‌های آن در دیگر کشورهاست.

 

اردکانیان درباره برنامه‌های پیشنهادی اعضای شورای حکام در این اجلاس گفت: در نظر گرفتن شرایط کم آبی و برنامه‌های منطبق با آن جزو برنامه پیشنهادی است. در کشور برنامه‌های خوبی داریم که تلاش می‌کنیم بویژه در حوضه‌های آبریز مشترک با مشارکت کشورهای منطقه برگزار کنیم.

 

وزیر نیرو گفت: موضوع حوضه‌های آبریز مشترک و رودخانه‌های مرزی حایز اهمیت است و ایران از حیث تنوع مسایل در این زمینه شاید اگر نگوییم بی‌نظیر که کم نظیر است. در مرزهای شرقی و شمال شرق پایین دست حوضه آبریز و در غرب به عنوان بالادست با همسایگان خود همکاری داریم. با تنوعی از مسایل مختلف حوضه‌های آبریز مختلف مواجه هستیم و تمرکز این مرکز به طور خاص بر همکاری‌های خاص در حوزه مسایل شهری و روستایی و درون سرزمینی است.

 

اردکانیان افزود: وقتی وزرای آب ایران و افغانستان کنار هم بنشینند، این ارتباط و همفکری به حوضه رودخانه‌های مشترک هم کشیده می‌شود. با ترکیه و عراق هم همینطور. همکاران ما در حوزه امور خارجه هم مشارکت می‌کنند و این مرکز در حوزه مسایل آب‌های مرزی رسما ورودی نخواهد داشت ولی فرصت صحبت و کنار هم نشستن این امکان را فراهم می‌کند که به این مسایل هم پرداخته شود.

 

وی تاکید کرد: صدور خدمات فنی و مهندسی جزو مهمترین برنامه‌های ماست و حوزه‌های آب و برق در راس برنامه صادرات خدمات فنی و مهندسی قرار دارند. بنابراین امیدواریم بتوانیم برای صدور بیشتر خدمات فنی و مهندسی از ظرفیت به وجود آمده استفاده کنیم.

 

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: حدود 11 پیشنهاد همکاری تنظیم و قبلا ارسال شده و علاوه بر این، امکان ارائه پیشنهادهای دیگر وجود دارد. یک موضوع مهم پروژه‌ای به نام افزایش آگاهی‌های عمومی روی مسایل تغییر اقلیم و بلایای طبیعی مانند سیل و خشکسالی و بحث مهم دیگر بهبود کیفیت آب در منطقه و ظرفیت سازی منابع انسانی برای کنترل کیفی آن است.

 

اردکانیان گفت: طرح بعدی، روش‌های استفاده از فناوری ماهواره برای مدیریت منابع آب است.

 

وی بازچرخانی آب، تصفیه فاضلاب و استفاده از پروژه‌های شیرین‌سازی آب در منطقه را به عنوان دیگر پیشنهادات و مباحث مطرح شده در اجلاس شورای حکام برشمرد و افزود: در حوزه بحث سازگاری با تغییر اقلیم در موضوع مدیریت آب شهری و تاسیس مقر ارزیابی تاثیرات محیط زیستی و اجتماعی شیرین‌سازی آب دریا مواردی طرح شده و بعد از ظهر هم ادامه خواهد داشت و تا پایان امروز اکثر این پروژه‌ها تصویب و کشورهای داوطلب و میزبان اجلاس‌های بعدی مشخص می‌شود./

کد خبر 863954

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha