«محمدعلی دهقان» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، با تاکید بر ضرورت توسعه پتروپالایشگاه ها اظهار کرد: امروزه در دنیای مدرن، ارتقا و توسعه صنعت پالایش با استراتژی تولید محصولات پتروشیمی احداث می شود، به طوری که حتی کشورهایی که تولید کننده نفت نیستند این موضوع را عملیاتی کرده اند.
مشاور استاندار خوزستان در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی با ابراز تاسف از اینکه در ایران توسعه صنعت پالایش از صنعت پتروشیمی جدا است افزود: این عدم اتصال، صنعت پالایش را به لحاظ اقتصادی توجیه ناپذیر جلوه داده، در حالی که پتروپالایشگاه ها می توانند ارزش افزوده به مراتب بیشتری را در پی داشته باشند.
وی ادامه داد: صادرات نفت خام با توجه به نوسانات قیمت و تحریم های ناجوانمردانه اخیر آمریکا دیگر حاشیه امنیتی ندارد، در صورتی که نفت خام به محصولات پالایشی و به تبع آن به محصولات پتروشیمی تبدیل شود، اقتصادی تر است و همچنین رصد کامل صادرات محصولات متنوع پتروپالایشی از سوی آمریکا بسیار مشکل و تقریبا غیرممکن خواهد بود.
دهقان با اعتقاد به اینکه اقتصاد بدون نفت به مفهوم نادیده گرفتن درآمدهای نفتی نیست بلکه روشی جهت عدم توجه به این درآمدها در تامین هزینه های جاری کشور است ابراز امیدواری کرد: با بهره گیری از فرمایشات مقام معظم رهبری در باب اقتصاد مقاومتی در این برهه حساس، طرحی نو در حوزه صنعت نفت کشور اجرا شود.
وی با تاکید بر اینکه خوزستان با توسعه طرح پتروپالایشی می تواند از دولتی بودن بیش از حد خارج شود عنوان کرد: همچنین این موضوع تدبیری است جهت امیدواری نیروهای متخصص جوانی که بیکاری روح آنها را آزرده است.
مشاور استاندار خوزستان در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی بر ضرورت حمایت از مینی پالایشگاه های خوزستان که روزهای سختی را تجربه می کنند تاکید کرد و ادامه داد: استاندار خوزستان بارها در جلسات مختلف بر اشتغالزایی و حفظ نیروی کار فعال در بخش خصوصی استان تاکید ویژه ای داشته و به همین منظور حمایت از مینی ریفاینری های بخش خصوصی که با سختی خوراک خود را تامین می کنند، ضروری و مهم است.
وی تصریح کرد: حال که تحریم نفت خام بر ما تحمیل شده، به راحتی می توانیم با تسهیلات و اقساط 10 ساله، خوراک را در اختیار واحدهای صنعتی قرار دهیم، تا زمینه رونق اقتصادی و اشتغال مناسب برای جوانان توانمند خوزستان فراهم شود.
دهقاناز با تاکید بر ضرورت اجرای طرح ساماندهی نیروهای پیمانکاری در وزارت نفت عنوان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی سختی که امروزه با آن مردم دست و پنجه نرم می کنند اجرای این طرح در صنعت نفت می تواند رضایتمندی نسبی را در میان نیروهای ارکان ثالث ایجاد کند.
وی ابراز کرد: این طرح در وزارت نفت، بخش دولتی شرکت ملی گاز ایران و در بخش خصوصی پتروشیمی بندر امام در قالب طرح طبقه بندی مشاغل و بهبود حقوق کارکنان ارکان ثالث اجرا شد که بازخورد مناسب و رضایتمندی خوبی را در پی داشت.
مشاور استاندار خوزستان در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی افزود: با توجه به اینکه بخش اعظمی از فعالیت های وزارت نفت توسط نیروهای ارکان ثالث شکل می گیرد این طرح می تواند ساماندهی مناسبی را در یکسان سازی حقوق و رفع محدودیت های معیشتی و رفاهی این قشر زحمتکش را به دنبال داشته باشد.
وی با اشاره به تاکید مدیران وزارتخانه و شخص وزیر نفت، مبنی بر عدم تبدیل وضعیت کارکنان ارکان ثالث و قراردادی گفت: با این وجود، لزوم چنین طرحی ضروری بنظر می رسد البته خبر خوش این است که با صحبت هایی که با مسئولان مختلف در حوزه منابع انسانی انجام شد، نشستی طی ماه های اخیر میان مدیران مربوطه وزارت نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی شکل گرفته و مقرر شد نهایتا تا پایان سال جاری تمامی مشاغل و حرفه های مجموعه وزارت نفت که تابع قانون کار تصدی می شوند استانداردسازی شوند.
نظر شما