آنفلوآنزا در کمین گروه حساس/ آنفلوآنزا در خراسان شمالی چهار قربانی گرفت

با شروع فصل سرما، بیماری آنفلوانزا در کشور گسترش یافته است، این بیماری، کوچک و بزرگ و زن و مرد نمی شناسد و همه به آن مبتلا خواهند شد اما گروه های حساس از جمله کودکان، سالمندان و افراد بیمار که بیشتر سابقه بیماری دارند را تهدید می کند.

خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ هرساله موج این بیماری در کشور وجود دارد اما امسال زودتر آمده است و همچنین تلفات نیز داده است چرا که این موج بیماری نسبت به سال های گذشته مهاجم تر و خطرناک تر است، چرا که تغییر ژنتیکی یافته است. البته افراد فوت شده به دلیل ابتلاء به آنفلوانزا دارای سابقه بیماری قبلی، کلیوی و زمینه ای بوده اند.

 

 

پزشکان و کارشناسان گروه های پرخطر واکسینه شوند

در این روزها که همه از ابتلا به این بیماری می ترسند کارشنان و پزشکان توصیه کرده اند که همه نیاز نیست واکسینه شوند اما گروه های حساس باید این امر را برای جلوگیری از ابتلاء انجام دهند. گروه های پرخطر شامل مادران باردار، افراد بالای ۶۵ سال، بیماران ریوی، قلبی و کلیوی واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند.

 افراد مبتلا به آنفلوآنزا باید از خود درمانی پرهیز و بهداشت فردی را رعایت کنند و شستن دست ها به صورت اصولی برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا باید مد نظر افراد قرار گیرد.

 

 

آنفلوآنزا در خراسان شمالی 4 قربانی داشت 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی از مرگ چهار نفر از شهروندان استان به علت بیماری آنفلوآنزا خبر داد.

دکتر افشین دلشاد افزود: ۹۵ درصد از مبتلایان به آنفلوآنزا بستری نمی شوند، آمار دقیقی از شمار بستری شدگان بر اثر ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در استان در دست نیست.

وی با بیان اینکه ویژگی خاص ویروس آنفلوانزا این است که تغییر آنتی ژنتیکی می دهد، ادامه داد: با وجود این ویژگی، آنفلوانزا برای سیستم ایمنی بدن ناشناخته می شود، یعنی بدن در برابر ویروس جدید هیچ ایمنی ندارد.

دکتر دلشاد در مورد اینکه بیماری آنفلوانزا از کدام کشور وارد ایران شده است، توضیح داد: این بیماری در حال حاضر خاورمیانه و برخی کشورهای اروپایی را درگیر کرده است.

وی با بیان اینکه همه افراد، مستعد ابتلا به آنفلوانزا هستند، خاطرنشان کرد: افرادی که دارای نقص سیستم ایمنی هستند، کودکان زیر 6 سال، افراد بالای 65 سال، زنان باردار و بیماران دیابتی بیشتر در معرض عوارض ابتلاء به بیماری قرار دارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه این بیماری از طریق هوا منتقل می شود، اضافه کرد: پیشگیری عمده در ابتلاء به آنفلوانزا بر اساس رعایت بهداشت فردی است.

دکتر دلشاد در مورد نحوه و زمان تزریق واکسن این بیماری هم توضیح داد: با توجه به اینکه ویروس آنفلوانزا  تغییر ژنتیکی می دهد، واکسن سال قبل برای امسال کاربردی ندارد و هرسال افراد با نظر پزشک متخصص در صورت نیاز باید واکسن تزریق کنند.

وی تزریق واکسن را به افراد بالای 65 سال و کودکان زیر 6 سال توصیه کرد.

این مسئول با اشاره به اینکه در بازار و داروخانه ها مشکلی در تهیه واکسن آنفولانزا وجود ندارد، گفت: پرسنل بیمارستان و کارکنانی که با بیماران سر و کار دارند از طریق معاونت بهداشتی واکسینه شده و سایر افراد از داروخانه ها واکسن مورد نیاز را تهیه می کنند.

دکتر دلشاد بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا را آغاز فصل پاییز عنوان کرد.

 

 

شیوع این بیماری طبیعی است
 

آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی و خود محدود شونده است که همه ساله در فصول سرد (پاییز و زمستان) به صورت فصلی شیوع پیدا می کند و در افرادی خاص مانند سالمندان، بیماران نقص ایمنی، بیماران شیمی درمانی و بیماران قلبی، ریوی، کلیوی و کبدی خطر مرگ و میر دارد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این خصوص گفت: در حال حاضر هیچ اتفاق غیرعادی و غیرمعمولی درباره آنفلوآنزا و انواع آن در استان رخ نداده و این نوع آنفلوآنزا هر سال در همین بازه زمانی شایع می شود.

دکتر سید احمد هاشمی اظهارداشت: در برخورد با افراد با علایم شبیه به سرماخوردگی و آنفلوآنزا باید احتیاط  و از تماس نزدیک به ویژه دست دادن با آنان خودداری کرد.

وی با تاکید بر اینکه بهترین راه مقابله با این بیماری پیشگیری است، افزود: بیماران هنگام عطسه و سرفه با قسمت داخلی آرنج و یا با دستمال کاغذی یکبار مصرف از پراکنده شدن قطرات تنفسی خود جلوگیری کنند.

این متخصص بیماری های عفونی درخصوص تفاوت سرماخوردگی و آنفلوانزا ادامه داد: سرماخوردگی و آنفلوانزا علایم مشابهی دارند با این تفاوت که سرماخوردگی معمولا خفیف تر است و ممکن است بدون تب و یا با تب پایین باشد اما آنفلوانزا به طورناگهانی شروع می‌شود و با تب بالا، سرفه، درد عضلات به خصوص در ناحیه کمر و ساق پا و ضعف عمومی همراه است و علائم تنفسی مانند آبریزش و گرفتگی بینی در آن نسبت به سرماخوردگی کمتر است.

وی با بیان اینکه مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا آنفلوانزا بهبود یابد اما این مدت در سرماخوردگی کوتاه تر است؛ از افراد خواست تا در صورت مشاهده علایم این بیماری سریعا به پزشک مراجعه کنند.

این متخصص بیماری های عفونی متذکر شد: شاغلان، کارکنان و دانش آموزان در صورت بروز علائم سرما خوردگی حتما در منزل استراحت کامل داشته باشند و از حضور در مکان های پر تردد به طور جدی خودداری کنند تا خطر انتقال و ابتلا به دیگران کاهش یابد.

دکتر هاشمی ادامه داد: مبتلایان به این بیماری از مصرف خودسرانه هرگونه دارو به خصوص داروهای خانواده کورتون از جمله دگزامتازون، بتامتازون، تریامسینولون و متیل پردنیزولون جدا خودداری کنند چرا که موجب افزایش میزان مرگ و میر ناشی از آنفلوآنزا می شود.

وی استراحت در منزل به ویژه در هنگام تب، استفاده از مایعات فروان مانند آب، آب میوه و سوپ رقیق، خودداری از استعمال دخانیات و پیروی از دستورات پزشکی را بهترین راه های درمان این بیماری عنوان کرد.

 

 

ویروس آنفلوانزا مهمان کشور 

 بیماری آنفلوانزا امسال زودتر از سال‌های گذشته در کشور شایع شده و تاکنون ۵۶ نفر از هموطنان را به کام مرگ کشانده اما حداقل تا سه هفته آینده همه‌گیری آن ادامه دارد.

هر سال این بیماری در آبان ماه شایع می‌شد اما امسال از اوایل مهر شاهد شیوع آن در ایران و اغلب کشورهای دنیا بودیم به طوری که اکنون در دوره اوج شیوع و همه‌گیری آن قرار داریم.

علایم این بیماری با سرماخوردگی شباهت های زیادی دارد و به طور دقیق نمی توان علایم مجزایی برای آنفلوانزا ذکر کرد اما تب، درد عضلانی، اسکلتی و تهوع و استفراغ در بین افراد مشکوک به آنفلوانزا مشاهده شده است.

به گفته پزشکان، بهترین روش پیشگیری از بروز آنفلوانزا رعایت اصول بهداشت فردی مانند شستن مداوم دست‌ها با صابون و آب گرم و استفاده از تهویه هوا در محیط های بسته، اجتناب از خودتجویزی و استفاده از آنتی بیوتیک و کورتن و تزریق واکسن در زمان مناسب است.

 

 

ویروس آنفلوآنزا شدیدتر از همیشه

نوع آنفلوانزایی که امسال در کشور شایع است، آنفلوانزای «اچ ۱ ان ۱» (H۱N۱) و «اچ ۳ ان ۲» (H۳N۲) است که البته حدود ۹۰ درصد موارد از سوش (نوع) ویروس «اچ ۱ ان ۱» گزارش شده که نوع شدیدتر این بیماری است.

امسال بر خلاف سال ۹۶ و ۹۷ که بیشتر نوع «اچ ۳ ان ۲» ویروس شیوع داشت، نوع «اچ ۱ ان ۱» شیوع پیدا کرده که هم مهاجم‌تر و هم فراگیرتر است. همچنین این نوع از ویروس آنفلوآنزا تغییر ژنتیک داده و وحشی‌تر از قبل شده است.

به نظر می‌رسد این روزها ویروس بیماری آنفلوانزا به علت تغییرات آنتی‌ژن ویروس، مقداری قوی‌تر و تهاجمی‌تر شده و معدودی از افراد به خصوص گروه‌های پرخطر بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند. البته هر ساله مرگ و میر بر اثر آنفلوانزا در کشور داریم، اما به نظر می‌رسد به دلایل مختلف از جمله تغییرات ژنی ویروس و سرمای زودرس، امسال تعداد آنها بیشتر شده است.

هرچند آمارهای فوت ناشی از آنفلوآنزا در طول روزهای اخیر به صورت تجمیعی اعلام نشده، اما مهمترین نکته در این زمینه عدم تزریق واکسن در تمام فوت شدگان بوده است.

با وجود اینکه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اعلام کرده اند که هیچ کمبودی در حوزه واکسن آنفلوآنزا وجود ندارد اما گزارش های مردمی نشان می دهد که کمبودهایی در این حوزه وجود دارد. حتی این واکسن بدون نسخه به شهروندان ارایه می شود اما بعضا در برخی از داروخانه ها در این خصوص کمبود وجود دارد.

 

 

 

کد خبر 863846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha