به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری اسلامآباد، به همت رايزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ايران در اسلامآباد و با همکاری ادارهکل همکاریهای فرهنگی و ایرانیان خارج از کشور، موسيقی سنتی ايرانی با حضور گروه «آوای باربد» اعزامی از جمهوری اسلامی ايران اجرا شد.
هنرمندان کشورمان، اشعار علامه محمد اقبال لاهوری و سرودهای مشاهير فارسیزبان را در اين برنامه اجرا كردند كه مورد تشويق و استقبال حاضران قرار گرفت.
برنامه مذكور توسط مسئولين جشنواره فرهنگی، هنری و بينالمللی اسلامآباد با مشاركت باشگاه دولتی اسلامآباد و با همكاری رايزنی فرهنگی كشورمان در اسلامآباد برگزار شد.
در ادامه برنامه مشتاق معينی، معاون فرهنگی جشنواره هنری اسلامآباد به معرفی گروه اعزامي كشورمان پرداخت و خواستار تداوم برنامههای فرهنگی و هنری دو كشور شد.
همچنین، همزمان با برگزاری جشنواره بينالمللی «فرهنگ و غذا» در اسلامآباد، برنامه موسيقي سنتي ايرانی به همت رايزني فرهنگي کشورمان در اسلامآباد اجرا شد.
اجراي موسيقي سنتي ايراني در باشگاه «هائي ليند»، شبكه بینالمللی تلويزيوني PTV World، ATV و دانشگاههای نومل و كام ست اسلامآباد پاکستان و هتل سرينا از دیگر برنامههای رایزنی فرهنگی کشورمان بود.
تأکید بر برپایی نمایشگاه خوشنویسی قرآنی
جشنواره فرهنگی و هنری اسلامآباد پاکستان با حضور سرخابی، معاون سفير ایران، محمدرضا كاكا، سرپرست رايزني فرهنگي کشورمان در اسلامآباد، سيد جمال شاه، مسئول جشنواره فرهنگی و هنری اسلامآباد و همچنين، سفرا و ديپلماتهاي خارجي مقيم اسلامآباد و هنرمندان خارجي در محل شوراي ملي هنرهاي پاكستان (PNCA) برگزار شد.
در اين جشنواره به همت رايزني فرهنگي کشورمان در اسلامآباد، سه تن از هنرمندان ایرانی در زمینههای هنر خوشنویسی، نگارگری و تذهیب و قلمزنی روی مس با همکاری ادارهکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي حضور يافتند.
کارگاه آموزشی سه روزه «خوشنویسی، نگارگری و تذهيب» به همت رايزني فرهنگي جمهوری اسلامی ایران در محل گالري نمايشگاهي شماره 9 شوراي ملي هنرهاي پاكستان برگزار شد.
رشيد بت، خطاط برجسته قرآني در سخنانی در این کارگاه آموزشی، گفت: امروزه خط زیبای نستعلیق به عنوان خط رسمی زبان اردو شناخته میشود. این خط زیبا در ایران شکل گرفت و بیشتر هم در ایران رواج دارد و خوشنویسان ایرانی بیشتر با این خط به هنرنمایی میپردازند.
كاكا، سرپرست رايزني فرهنگي کشورمان پيشنهاد برپایی نمایشگاه خوشنویسی قرآنی را با همکاری مشترک رايزني فرهنگي ایران در پاكستان و شرکت هنرمندان خوشنویس پاكستاني و ایرانی در هر دو كشور را داد.
نجيب الدين اويسي، عضو مجلس ملي پاكستان و ریيس كميسيون آموزشي مجلس اين كشور هم در سخنانی، اظهار کرد: ميان فرهنگ و تمدن هر دو كشور ايران و پاكستان مشتركات فراواني وجود دارد و از لحاظ تاريخي، فرهنگي و ديني نيز هر دو ملت ايران و پاكستان باهم نزديك هستند.
وي از تلاش و همت رايزني فرهنگی ایران در اسلامآباد براي برگزاري چنين نمايشگاهاي فرهنگی و هنري قدرداني کرد و گفت: برگزاري چنين نمايشگاهها و جشنوارهايی براي ترويج و معرفي فرهنگ و هنر اسلامي موثر خواهد بود.
نديم شفيق ملك، قائم مقام وزارت ميراث ملي و فرهنگي دولت پاكستان در بازديد از نمايشگاه فرهنگي و هنري ايران در مجتمع شوراي هنرهاي پاكستان در اسلامآباد گفت: رايزني فرهنگي ايران بهترين هنرمندان را براي اين نمايشگاه انتخاب كرده است كه مردم فرهنگ دوست پاكستان از آنها بهره خواهند برد و از تجربيات آنها بهره برداري خواهند كرد.
خانم آمنه اسماعيل پتودي، مديركل شوراي ملي هنرهاي پاكستان PNCA نيز از نمايشگاه مذكور بازديد و از تلاش رایزنی فرهنگی ایران در اسلامآباد در جهت گسترش روابط فرهنگی بین دو کشور قدردانی کرد.
درخشش فيلمهای ايرانی در اسلامآباد
در جریان برگزاری جشنواره بينالمللی فرهنگی ـ هنری 2019 در اسلامآباد، فیلمهای سینمایی ايران به همت رايزني فرهنگي کشورمان در اسلامآباد و با مشاركت باشگاه دولتي اسلامآباد در محل سالن سينمايي این باشگاه، اکران شد.
در این جشنواره فیلمهای سکوت رعنا، فصل نرگس، صفر تا سکو، پری دریایی، ما مهمان داریم و دلبری با زير نويسي زبان انگليسي به نمایش درآمد.
اعجاز گل، مسئول باشگاه فيلم شوراي ملي هنرهاي پاكستان (PNCA) در مراسم اکران این فیلمها از رايزني فرهنگي کشورمان در اسلامآباد جهت نمایش فيلمهای ایرانی قدردانی کرد.
وی با اظهار امیدواری بر استحکام هر چه بیشتر روابط دو ملت ایران و پاکستان، به تشريح جايگاه ممتاز جمهوري اسلامي ايران در صنعت سينماي جهان پرداخت.
اعجاز گل بر لزوم توسعه همكاريهای دو كشور در زمينه «هنر هفتم» و صنعت سينما تأكيد كرد و گفت: زمينه لازم براي ساخت فيلمهاي مشترك كه فرهنگ و تمدن دو ملت را بازگو كند بيش از پيش فراهم است.
مشتاق معيني، معاون این جشنواره در سخنان خود، مطرح کرد: با توجه به مشترکات فرهنگی بین دو کشور، علاقهمندی بسیاری به سینمای ایران در پاکستان وجود دارد.
بنابر اعلام این خبر، به مدت هفت روز برگزاری این جشنواره بينالمللي، علاقهمندان به فیلمهای سینمای ایران به تماشای فیلمهای ایرانی نشستند.
نظر شما