به گزارش خبرگزاری شبستان، صبح امروز (چهارشنبه ۱۳ آذر) محمد شکرچی زاده، رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، علی بیت اللهی، رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات، تعدادی از روسای بخش های مختلف مرکز به همراه تعدادی از مسوولان گاز شهری تهران با حضور در یکی از مناطق شهری تهران از نصب و راه اندازی یکی از ایستگاه های تقلیل فشار گاز شهری بازدید کردند.
شرکت دانش بنیان ایمن زلزله سدید با همکاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، و شرکت گاز استان تهران اقدام به نصب و راهاندازی سیستم شتابنگاری و قطع اضطراری محلی ایستگاه های تقلیل فشار گازDRS در ١۴٧ ایستگاه کرده است.
عملیات اجرایی این ایستگاه ها شامل بخش های الکتریکال، مکانیکال و شتابنگاری توسط شرکت ایمن گاز شدید و با نظارت مرکز تحقیقات، شرکت گاز استان تهران به عنوان کارفرما و مهندسین مشاور موننکو انجام شده است. به گفته مسوولان مرکز تحقیقات بر تمامی تجهیزات به کار رفته در ایستگاه ها، آزمایش های لازم در آزمایشگاه های معتبر دنیا همچون متاس در کشور سوئیس، مرکز انفورماتیک صنعتی ایران و دانشگاه بوگازیچی انجام شده و تاییدیههای بینالمللی از شرکت SGS و آزمایشگاه بینالمللی متاس گرفته شد.
بر اساس اعلام مرکز تحقیقات، الگوریتم اتوماتیک قطع گاز، حساس به امواج زلزله توسط مرکز تهیه، آزمایش و تست شده و جهت اجرا مورد تایید قرار گرفته است. نحوه عملکرد به این صورت است که اگر طیف شتاب زلزله در محدوده فرکانس استاندارد بیش از مقدار مجاز باشد و به شبکه اصلی گاز ساختمان ها و سازه های اصلی مصرف کننده گاز ایستگاه TBS آسیب برساند، دستور قطع اتوماتیک به شیر برقی (شات آف) مخصوص قطع گاز تحت فرمان سیستم شتابنگاری واقع در ایستگاه صادر و منطقه موردنظر با فشار حدود ۶٠PSI که باعث آتش سوزی های گسترده میشود، قطع خواهد شد.
در عین حال به علت استفاده از سنسورهای فوری بالانس در سیستم ها با استفاده از بستر امن مخابراتی توسط سازمان پدافند غیرعامل و سازمان مدیریت بحران علاوه بر استفاده از بحث پایش لرزهای، امکان انتقال دیتا به پایگاه دیسپاچینگ شرکت گاز و مدیریت بحران برای کنترل مرکزی و یکپارچه تمامی ایستگاه های تقلیل گاز و قطع سریع و همزمان گاز در تمامی ایستگاه های TBS برای اتفاقاتی همچون شکست لوله منطقه شهرام و شتابنگاری و هدایت و کنترل تیم های امدادی نیز وجود دارد./
نظر شما