به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، غلامرضا مولابیگی در همایش حقوقدانان تراز انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه تحول در قوه قضاییه نیازمند تفکر انقلابی و جهادی است، گفت: این تفکر در دستگاه قضایی مشهود است و مهمترین وظیفه دیوان عدالت به عنوان یکی از بخش های قوه قضاییه احیای حقوق عامه، اتقان آرا و مبارزه با فساد و کم کردن اطاله دادرسی است.
معاون نظارت و بازرسی دیوان عدالت اداری با اشاره به موضوع شکایات از آیین نامه های دولتی در دیوان عدالت تصریح کرد: دیوان عدالت با ابطال مصوباتی که مغایر حقوق اساسی مردم است، اجازه اجرای آنها را نمی دهد البته باید بگویم که در برخی بخشنامه ها برخی مواقع خود مصوبه فسادانگیز است که دیوان عدالت با ابطال آن زمینه تبلیغ ناروا و تخلفات اداری را از بین می برد.
وی گفت: بسیجیان با کارهای پژوهشی مصوبات خلاف قانون را رصد می کنند، دیوان عدالت نیز در راستای حقوق عامه اجرای آرای هیئت عمومی اعم از آرای وحدت رویه و ابطال مصوبات را انجام می دهد و رسیدگی به پرونده های مهم جزو وظایف احیای حقوق عامه است، مانند پرونده بورسیه ها که این پرونده ها از تاکیدات رهبر انقلاب بود که دیوان به آن عمل کرد.
مولابیگی با اشاره به رونق تولید و نامگذاری امسال اظهار کرد: دیوان عدالت برای جلوگیری از تعطیلی تولید وارد شده و اقدامات زیادی را انجام داده است و این استمداد را از حقوقدانان بسیجی دارد تا در مواردی که احساس می کنند مصوبه ای خلاف قانون تصویب شده به دیوان عدالت کمک کنند.
وی با اشاره به اهمیت موضوع تخصص گرایی در بحث رفع اطاله دادرسی گفت: اینکه توقع داشته باشیم یک قاضی به تمام امور حقوقی و کیفری مسلط است، نشدنی است. تخصص گرایی در رفع اطاله دادرسی به ما کمک می کند و دیوان عدالت موضوع تخصص گرایی را انجام داده و با تغییر چارت سازمانی اقدام را انجام داده است.
وی با بیان اینکه از عوامل اطاله دادرسی عدم تسلط قاضی به موضوع و زمان بر شدن صدور مستند گفت: با تخصص گرایی و استفاده از ظرفیت های پژوهشی و ارتباطی که دیوان عدالت با دانشگاه قضایی و سایر مراکز علمی دارد، ما توانستیم به موفقیت برسیم که قطعا با منویات رهبر انقلاب و تاکیدات ریاست دستگاه قضا فاصله داریم اما آماده هرگونه اقدامات در این زمینه هستیم.
مولابیگی از راه اندازی سامانه رأی صحیح در دیوان عدالت اداری خبر داد و گفت: این موضوع در حال انجام است و به زودی اجرا می شود و طبق این سامانه برای هر دعوایی موضوعات طبقه بندی شده و ارکان آن بیان می شود./
نظر شما