به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، « مختار سلحشور » در نشست خبری تشریح برنامه های روز جهانی داوطلب، از ارائه خدمات امداد و نجات به عنوان یکی از ماموریت های جمعیت هلال احمر در دوران وقوع حوادث نام برد و اظهار کرد: اصل پیشگیری مهمترین رکن امداد و نجات و مدیریت بحران است.
وی تلاش در راستای ارتقا سطح آگاهی عمومی از طریق ارائه آموزش های لازم به آحاد مردم به ویژه ساکنان مناطق آسیب پذیر را یکی دیگر از سیاست های جمعیت هلال احمر ذکر کرد و افزود: آموزش های هلال احمر در دو بخش عمومی و تخصصی ارائه می شود.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر هرمزگان به تشریح آموزش های عمومی این جمعیت پرداخت و عنوان کرد: هدف از ارائه آموزش های عمومی، بالا بردن سطح تاب آوری جامعه در برابر آثار و پیامدهای حوادث است و عموم مردم باید این آمادگی را داشته باشند تا در برابر حوادث و بلایا، بتوانند واکنش مناسب از خود بروز دهند.
وی به بخش امداد و نجات جمعیت هلال احمر اشاره و خاطرنشان کرد: در این بخش باید نیروهایی تربیت شوند که در عملیات های امداد و نجات بتوانند خدمات لازم را به افراد آسیب دیده ارائه کنند.
سلحشور با بیان اینکه داوطلبان عضو جمعیت هلال احمر به دو گروه زیر 29 سال و داوطلبان عضو سازمان تقسیم می شوند، گفت: 12 هزار نفر در استان هرمزگان پرونده داوطلبی دارند که شماری از آنان داوطلب فعال و برخی نیز در زمان حوادث فعال می شوند.
وی افزود: این افراد بدون هیچ گونه چشمداشتی در زمان وقوع بحران و حوادث برای ارائه خدمات به آسیب دیدگان به میدان می آیند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان با اذعان به اینکه هرمزگان، استانی حادثه خیز است و ضروری است که در جهت ارتقا آگاهی افراد تلاش کنیم، بیان کرد: با توجه به اینکه 48 درصد جمعیت استان در مناطق روستایی سکونت دارد، یکی از برنامه های سال جاری ارائه آموزش های لازم به دهیاران است تا آنها این آموزش ها را به شوراها و روستانشیان انتقال دهند.
وی از اجرای طرح « دادرس » در مدارس به عنوان یکی دیگر از برنامه های جمعیت هلال احمر در راستای ارتقای آگاهی افراد جامعه در برابر حوادث و بلایا یاد کرد و افزود: دانش آموزان هرساله به صورت مستمر در قالب این طرح در رابطه با حوادث و لمداد و نجات آموزش می بینند.
سلحشور اضافه کرد: پنج هزار نفر از دانش آموزان مدارس استان هرمزگان در سال جاری در قالب طرح دادرس آموزش امداد و نجات را فرا گرفتند.
وی افزود: همچنین از ابتدای سال تحصیلی جاری تاکنون 7 هزار دانش آموز در زمینه آمادگی در برابر مخاطرات و 7 هزار دانش آموز نیز در رابطه کمک های اولیه آموزش دیدند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر هرمزگان به تشریح آموزش های محله محور هم پرداخت و عنوان کرد: معاونت آموزش و پژوهش این جمعیت، آموزش های محله محور با محوریت مساجد را در دستور کار خود قرار داده است.
وی در ادامه از راه اندازی کاروان های سلامت نیز خبر داد و گفت: این کاروان متشکل از پزشکان داوطلب براساس برنامه زمانبندی شده به مناطق محروم سفر می کند و به ویزیت و ارائه خدمات رایگان به بیماران نیازمند می پردازد.
سلحشور از طرح نذر آب به عنوان یکی دیگر از برنامه های جمعیت هلال احمر نام برد و گفت: این طرح در سال جاری طی دو نوبت در مناطق غرب فین و شمال بندر خمیر اجرا شده است.
وی به فعالیت داوطلبان جمعیت هلال احمر در قالب جمع آوری کمک های مردمی در زمان وقوع سیل در خوزستان و شمال کشور نیز اشاره کرد و افزود: این افراد از طریق پایگاه های استانی مبلغ دو میلیارد و 800 میلیون ریال از کمک های مردم استان را برای کمک به سیل زدگان جمع آوری کردند.
نظر شما