به گزارش خبرگزاری شبستان، «علی اصغر مونسان» در دیدار با فواد نقیاف رئیس آژانس دولتی گردشگری جمهوری آذربایجان گفت: فرهنگ مشترک، پیشینه تاریخی و علاقهمندی که بین دو کشور برای توسعه روابط وجود دارد، یک فرصت مناسب برای توسعه گردشگری بین ایران و جمهوری آذربایجان است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: در ایران بیش از یک میلیون سایت تاریخی داریم، بیش از 600 موزه در کشور وجود دارد و 24 اثر ثبت جهانی نیز داریم. ایران از آب و هوای متنوعی برخوردار است. اختلاف دما در استانهای مختلف گاهی 30 تا 40 درجه است، در حوزه اکوتوریسم دارای ظرفیتهای فراوانی هستیم و در توریسم سلامت نیز جزو کشورهای دارای ظرفیت هستیم و پزشکان حاذق و بیمارستانهای مجهزی داریم. همه اینها ظرفیتهایی است که میتواند به توسعه گردشگری بین ایران و جمهوری آذربایجان کمک کند.
او ادامه داد: سال گذشته 7میلیون و 800هزار گردشگر ورودی داشتیم و برای امسال و سالهای آینده برنامههای خوبی آماده شده است. این در حالی است که 20میلیارد دلار سرمایهگذاری در بخش گردشگری در حال انجام است و حدود 500 هتل نیز در دست ساخت داریم، همچنین صدها اقامتگاه بومگردی در کشور داریم که همه اینها جزو ظرفیتهای گردشگری ایران به حساب میآید.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ادامه گفت: سال گذشته 9میلیون گردشگر خروجی داشتیم که این موضوع میتواند یک بازار خوب برای جمهوری آذربایجان باشد.به نظر میرسد اگر شما موضوع لغو روادید را در برنامههای خود قرار دهید میتواند به توسعه گردشگری بین دو کشور کمک کند.
کمک به توسعه گردشگری با لغو روادید
او افزود: با کشورهای بازار هدف لغو روادید انجام دادهایم که بهعنوان مثال میتوان به چین اشاره کرد. این در حالی است که موضوع ویزای فرودگاهی، ویزای الکترونیک و برگزاری تورهای تلفیقی نیز میتواند به توسعه گردشگری دو کشور کمک کند.
مونسان ادامه داد: بخش زیادی از گردشگران دو کشور از طریق مرز زمینی تردد میکنند، از این رو پیشنهادم این است که تامین زیرساختها در مسیرهای تردد زمینی گردشگران به طور جدی مورد توجه قرار گیرد، چراکه این کار میتواند به تعریف بستههای سفر ارزانقیمت کمک کند.
این مقام مسئول در ادامه گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که میتواند مورد توجه قرار گیرد اجرا و برگزاری فمتورها است و ما این آمادگی را داریم که آژانسهای گردشگری جمهوری آذربایجان با سفر به ایران بیش از پیش با جاذبهها و ظرفیتهای گردشگری ایران آشنا شوند.
او در ادامه گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که میتواند به تقویت روابط فرهنگی دو کشور کمک کند، برگزاری نمایشگاههای موزهای مشترک است که تجربه برگزاری نمایشگاههای موزهای مشترک با کشورهای مختلف را داریم و نتایج خیلی خوبی به دنبال داشته است، از این رو آماده همکاری با آذربایجان در این خصوص نیز هستیم.
صنایعدستی، محور همکاری ایران و جمهوری آذربایجان
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: یکی دیگر از محورهای همکاری ایران و جمهوری آذربایجان میتواند حوزه صنایعدستی باشد. ایران دارای صنایعدستی غنی است و رشتههای متعدد صنایعدستی داریم که بسیاری از آنها در دنیا بینظیر است. این آمادگی را داریم که در کشور آذربایجان یک نمایشگاه صنایعدستی برگزار کنیم.
او سپس به جایگاه صنایعدستی ایران در دنیا اشاره کرد و افزود: ما بیشترین تعداد شهرهای ثبت جهانی صنایعدستی را در دنیا داریم و در حال حاضر رتبه اول دنیا در این حوزه متعلق به ایران است.
دکتر مونسان در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع ظرفیتهای گردشگری در منطقه اشاره کرد و افزود: جمعیت منطقهای ما 400میلیون نفر است، اعتقاد دارم ظرفیتهای منطقهای ما بینظیر است و میتوانیم فعالیتهای بسیار خوبی با یکدیگر انجام دهیم. عید نوروز یکی از اشتراکات فرهنگی ایران با بسیاری از کشورهای منطقه از جمله جمهوری آذربایجان است، از این رو پیشنهاد میکنم در نوروز 99 برنامهای مشترک در مرز دو کشور با موضوع جشن نوروز برگزار شود.
وجود اشتراکات فرهنگی متعدد بین ایران و آذربایجان
فواد نقیاف رئیس آژانس دولتی گردشگری جمهوری آذربایجان نیز در این نشست با استقبال از توسعه روابط دو کشور در حوزه گردشگری گفت: از سفر به ایران بسیار خوشحالم، اینجا اشتراکات فرهنگی زیادی را میبینم که نشاندهنده نزدیکی فرهنگی بین دو کشور ایران و آذربایجان است. ما باهم اشتراکات فرهنگی بسیار زیادی داریم که بهعنوان مثال میتوان به برگزاری مراسم عید نوروز اشاره کرد.
او خطاب به دکتر مونسان گفت: پیشنهاد شما را درباره لغو روادید با مسئولان ارشد جمهوری آذربایجان مطرح میکنم؛ ضمن این که در حال حاضر ویزای فرودگاهی برای گردشگران ایرانی در جمهوری آذربایجان صادر میشود.
او در ادامه گفت: اقداماتی برای ارائه خدمات هرچه بهتر به گردشگران دو کشور که از طریق زمینی سفر میکنند در نظر گرفته شده است و همکاری دو کشور با یکدیگر در این خصوص نتایج خوبی را به دنبال خواهد داشت.
نقیاف در ادامه گفت: با توجه به اشتراکات فرهنگی دو کشور و وضعیت بسیار مطلوب ایران و آذربایجان در حوزه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی پیشبینی میشود شرایط بسیار خوبی برای رونق گردشگری دو کشور وجود داشته باشد.
رئیس آژانس گردشگری دولتی جمهوری آذربایجان خاطرنشان کرد: علاقهمند به توسعه و تقویت روابط بین دو کشور هستیم و نشست و ملاقات با مسئولان ارشد گردشگری ایران میتواند نتایج خوبی را به دنبال داشته باشد.
نظر شما