همکاری اوقاف با شرکت‌های دانش‌بنیان در مقابله با تحریم‌ها/ تاسیس پارک علم و فناوری و کارخانه نوآوری

پندار از حمایت حداکثری از شرکت‌های دانش‌بنیان برای کاهش آثار تحریم خبر داد و گفت: تولید دارو و تهیه تجهیزات پزشکی، تاسیس ۱۱۰ مزرعه سه هزار راسی دام سبک و تاسیس پارک علم و فناوری و کارخانه نوآوری از وجوه این همکاری‌ها است.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، یکی از اقداماتی که بر اساس دستور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در معاونت بهره‌وری اقتصادی این سازمان در حال پیگیری است، اتکاء به تولید داخلی است، شرکت های دانش بنیان ظرفیت قابل توجهی برای اتکاء به تولید ملی محسوب می شوند. 

در همین راستا با «مهدی پندار»، معاون بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه و عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران درباره برنامه ها و سیاست کاری این معاونت  گفت و گویی ترتیب دادیم که  در ادامه مشروح آن را می خوانید:

 

اولویت های کاری معاونت بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه به تناسب شرایط کشور، حول چه مسائلی متمرکز است؟

 

معاونت بهره وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه به دنبال بهره وری از موقوفات است، عموم موقوفاتی که ما در اختیار داریم، موقوفات منفعتی است که وظیفه معاونت بهره وری اقتصادی ایجاد حداکثر منفعت از این موقوفات است، تا منافع حاصل از آن صرف حفظ موقوفات و اجرای امینانه نیات واقفین شود.

بنابراین ما از طریق فعالیت های اقتصادی قابل قبول به دنبال سوددهی بالا هستیم، در کنار آن وظیفه داریم براساس دستوری که مقام معظم رهبری به ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه سپرده و ایشان به بنده  ابلاغ کرده است، فعالیت های اقتصادی موقوفات را در جهت نیازهای امروز کشور هدایت کنیم. به این معنا که تامین نیازها با شرایط اقتصادی فعلی انجام و منابع حاصل از آن صرف اجرای امینانه نیات واقفین شود.

 

برنامه های معاونت بهره وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه برای افزایش موقوفات در کشور چیست؟

 

تلاش ما در این راستا است که از معطل ماندن موقوفات به هر نحو ممکن جلوگیری کنیم، زیرا بسیاری از موقوفات حالت اجاره ای دارند، به همین جهت تلاش می کنیم که موقوفات را از حالت اجاره داری خارج کرده و به سمت فعالیت های اقتصادی تولیدمحور سوق دهیم. از طرفی به سمت مشارکت حرکت کنیم، یعنی سهام داری و حاکمیت شرکتی را بر اساس قوانین و مقررات سازمان اوقاف و امور خیریه مورد توجه قرار می دهیم، تا حداکثر منفعت را به نفع موقوفات کسب کنیم.

 

سازمان اوقاف و امور خیریه با شرکت های دانش بنیان در چه زمینه هایی همکاری دارد؟

 

موضوع تکیه بر توان داخلی از مواردی است این معاونت در دستور کار خود قرار داده، زیرا که تکیه بر تولید داخلی همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و نیاز امروز کشور در شرایط تحریم های ظالمانه خوداتکایی و تکیه بر تولید ملی است. نمونه بارز اتکاء به تولید داخلی شرکت های دانش بنیان هستند.

امروز با هدف گذاری‌ای که در سازمان اوقاف و امور خیریه به دستور ریاست سازمان مد نظر است، در نظر داریم که حداکثر حمایت را از شرکت های دانش بنیان داشته باشیم البته با رعایت این موضوع که مدیریت به دست همین شرکت ها باشد و آنها برای موقوفات دراختیارشان منفعت کسب کنند.

 

 درباره انجام پروژه‌های کشاورزی، دامداری و پرورش ماهی در زمین های وقفی توضیحاتی بفرمایید، آیا این پروژه ها متناسب با نیات واقفین است؟

 

 فعالیت در حوزه های کشاورزی، باغداری، شیلات، زراعت، دامداری بخشی از موضوعاتی است که بنا داریم درحوزه دانش بنیان پیش ببریم. به عنوان مثال ما در حوزه دامداری دام مولود را ملاک عمل قرار دادیم و برای اولین بار مزرعه ای را که بانک ژنی موقوفات کشور خواهد شد، تاسیس خواهیم کرد و حدود 5 هزار راس دام سبک را که دام مولود محسوب می شوند، از اروپا برای این کار وارد خواهیم کرد، تا بانک ژن قرار گیرند و با دام ایرانی زیر نظر مرکز اصلاح نژاد وزارت جهاد کشاورزی کار اصلاح نژادی و دانش بنیانی انجام می دهیم، تصیم ما این است که در این زمینه 110 مزرعه سه هزار راسی دام سبک ایجاد کنیم.

 

در حوزه شیلات در مناطقی که اوقاف زمین دارد و آب مناسب داریم، پرورش ماهی را دستور کار قرار خواهیم داد. علاوه بر آن، در حوزه زراعت با دانشگاه آزاد اسلامی تفاهم نامه ای را به امضا رسانده ایم که در خصوص تهیه و تولید «بذر هیبرید» همکاری داشته باشیم، امروز کشور ما در تهیه بذر هیبرید(بذر مورد نیاز کشاورزان) با مشکلاتی مواجه است، لذا بر اساس این تفاهم نامه با دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه تولید بذر هیبرید همکاری خواهیم کرد.

 

همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه با شرکت های دانش بنیان در حوزه سلامت چه کیفیتی دارد؟

 

با شرکت های دانش بنیان در زمینه تولید دارو و تهیه تجهیزات پزشکی همکاری داریم، ضمن اینکه در تلاش هستیم، در حوزه دانش بنیان به زودی مرکز نوآوری افتتاح کنیم و در بلندمدت پارک علم و فناوری و کارخانه نوآوری را ایجاد خواهیم کرد.

 

آیا تحریم بر بهره وری از موقوفات نیز تاثیر گذاشته است؟

 

شرایط تحریم اگرچه سختی هایی برای مردم داشته، اما موجب شده که ما به توان داخلی تکیه کنیم و شرکت های دانش بنیان که به دنبال ایجاد ظرفیت های جدید از آنها هستیم، جایگزین همان چیزی که از خارج وارد می کردیم، خواهند شد.

 

 در مورد حفظ موقوفات و اماکن مذهبی برنامه سازمان اوقاف و امور خیریه چیست؟

 

یکی از اهدافی که ما از بهره وری موقوفات دنبال می کنیم، حفظ موقوفات است، ما بخشی از درآمدهایی را که از موقوفات کسب می شود، برای نگهداری و مرمت همان موقوفه صرف می کنیم و در حال حاضر در 277 بقعه در حال انجام فعالیت عمرانی هستیم، که امیداست تا پایان سال از آنها بهره برداری  صورت گیرد.

 

کد خبر 863200

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha