به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (پنجشنبه شب سوم آذر) در مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت در تالار وحدت، با تأکید بر استفاده از همه ظرفیتهای کشور در حوزه تئاتر خاطرنشان کرد: از آنجا که همه دانشآموزان به تئاتر علاقه دارند هر مدرسهای میتواند یک گروه تئاتری داشته باشد. از طرفی در کشور 12 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد وجود دارد که اگر آنها را درست آموزش بدهند میتوانیم 12 هزار گروه هنری داشته باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه پایداری و مقاومت مختص هشت سال دفاع مقدس نیست، گفت: هشت سال دفاع مقدس باشکوهترین برهه تاریخ کشورمان است و باید یاد آن را زنده نگاه داشت زیرا یادآور هشت سال حماسه، پایداری، ایثار، جانفشانی و ازخودگذشتگی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه علیرغم همه تولیدات هنری و ادبی در حوزه دفاع مقدس اما باز این حوزه جای کار دارد، خاطرنشان کرد: بدون تردید علیرغم همه تولیدات خوبی که در حوزه دفاع مقدس در شعر، داستان و فیلم میشود و در معرض همگان قرار میگیرد این توقع زیادی از نخبگان هنری نیست که اهل هنر بیشتر درباره جنگ بنویسند و حوادث جنگ را گزارش کنند، چرا که آنها باید تمام زیباییهای هشت سال دفاع مقدس را متجلی کنند.
وی افزود: اگر از جنبه اعتقادی هم نمیخواستیم به دفاع مقدس بپردازیم به عنوان یک ایرانی باید به آن بپردازیم.
حسینی با تأکید بر احترام و تکریم رزمندگان هشت سال دفاع مقدس یادآور شد: کشورهایی که در جنگ جهانی درگیر جنگ بودهاند، به نوعی بازماندگان جنگ را مورد احترام قرار میدهند. رزمندگان ما نیازی به تکریم ندارند، اما فرهنگ و تفکر دفاع مقدس باید زنده بماند و درسی برای امروز ما باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فشارهای کشورهای غربی بر ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و مقاومت و پایداری مردم گفت: کشور ما همیشه در معرض تهدید و فشار بوده است، هفته گذشته شورای حکام تلاش کرد که پرونده ایران را به شورای امنیت بفرستد، آنها اگر احساس کنند کوچکترین ضعفی در دل مردم است به ایران حمله میکنند، همین امروز مردم ما اگر خطری متوجه کشور باشد جانانه دفاع میکنند. ممکن است اختلاف نظر در کشور وجود داشته باشد اما در صیانت از مرزهای کشور همه با هم هستند حتی اقلیتهای مذهبی.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری جشنواره تئاتر مقاومت را یک ضرورت دانست و اظهار کرد: برگزاری این جشنواره همزمان با هفته بسیج مناسبت دارد، تفکر بسیجی همراه با اعتقاد است کاری که هنر، فیلم و تئاتر در این حوزه انجام میدهد تأثیرگذاریای را دارد که هیچ ابزار دیگری ندارد. برخی از فیلمها و سریالها همانند مختار تأثیرگذاریشان بیشتر بوده به طوری که با وجود کتاب در این حوزه مردم از این طریق با تاریخ صدر اسلام آشنا شدند.
وزیر ارشاد از هنرمندان عرصه دفاع مقدس خواست که در تولیدات هنری عنصر خیالپردازی را منطبق بر واقعیت کنند، زیرا هرچه این تولیدات به واقعیت نزدیکتر باشند، باورپذیرتر هستند.
تجاوز دشمن، مظلومیت و غربت و تنهایی ایران در جنگ، دفاع جانانه، مردمی بودن دفاع مقدس، بکارگیری روشهای غیر انسانی در جنگ از سوی دشمن، تعبد و ولایتمداری و روحیات فرماندهان جنگ از جمله سوژههایی بود که حسینی برای تولید آثار هنری با موضوع دفاع مقدس بر آنها تأکید کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نحوه پرداختن به زندگی رزمندگانی که مورد کملطفی قرار گرفتهاند، گفت: متأسفانه در برخی سریالها، تئاتر و فیلمها به گونهای وضعیت رزمندهای را نشان میدهند که انگار به وی کملطفی شده است اما همانهایی که در جنگ با اعتقاد میجنگیدند امروز در دیگر بخشها فعالیت میکنند. بله ممکن است کسی مورد کملطفی قرار گرفته باشد و شرایطش مطلوب نباشد، در فیلمها و سریالها وی را نباید اینگونه جلوه دهیم که انگار وامانده است، این ظلم به نیروی مبتکری است که الان در بخشهای مختلف دارد فعالیت میکند.
وی از دستاندرکاران جشنواره تئاتر مقاومت خواست که برای بینالمللی شدن آن تلاش کنند و گفت: در ماههای اخیر چندین جشنواره در حوزه هنر برگزار شده است. باید تلاش کنیم که در این جشنوارهها نقاط قوت را به دنیا نشان دهیم. اگر آنها در جشنوارههای ما مشارکت کنند تأثیرگذاری بهتر خواهد بود، البته این مشارکت اگر کشورهای جهان اسلام که با فرهنگ ما سنخیت دارند باشد، بهتر است. درست است هنرمندانی از لهستان و آلمان در این جشنواره حضور دارند و ما به آنها خوشامد میگوییم اما اگر به هنرمندان کشورهای مصر، تونس، لیبی و یمن توجه شود، بهتر است.
پایان پیام/
نظر شما