سلیقه فرهنگی را به مسائل کلان فرهنگی ترجیح ندهیم

منتظری گفت: باید نگاه ما به راهبردهای فرهنگی به سیاست ها و راهبردهای مقام معظم رهبری معطوف شود و در این مسیر سلیقه فرهنگی را به مسائل کلان فرهنگی ترجیح ندهیم.

«غلامرضا منتظری» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: حوزه فرهنگ حوزه رشد و تحول و بالندگی است و مزیت اسلام با سایر ادیان رویکرد فرهنگی است و پیامبر مکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) با اسلام بینش فرهنگی را نشانه گرفتند و قطعا تا زمانی که فرهنگ ایجاد نشود تحول در جامعه اتفاق نمی افتد.

 

مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان ادامه داد: مبدا همه خوشبختی ها و بدبختی ها فرهنگ است و در حوزه فرهنگ با مشکلاتی رو به رو هستیم فرهنگ چند بخش دارد یک فرهنگ اختصاصی است که به دستگاهی مثل وزارت آموزش و پرورش بر می گردد.

 

منتظری یادآور شد: بخش فرهنگ عامه و بخش فرهنگ عمومی از دیگر بخش های فرهنگ است و در اجرای فرهنگ عمومی نقش آفرینی همه افراد در جامعه ضروری است و  در سه بخش یاد شده فرهنگ عمومی زیربنای تحول به شمار می رود.

 

وی با بیان اینکه بنا به فرموده مقام معظم رهبری با تحقق فرهنگ عمومی زیر بنای توسعه اتفاق می افتد، متذکر شد: در فرهنگ عمومی  به صورت مستقیم  وزارت ارشاد مسئولیت دارد ولی تمامی دستگاه ها در تحقق فرهنگ عمومی سهیم هستند و وزارت ارشاد وزارت مادر در حوزه فرهنگ است.

 

برنامه جامع فراگیر در حوزه فرهنگ عمومی وجود ندارد

این استاد دانشگاه تاکید کرد: برنامه جامع فراگیر در حوزه فرهنگ عمومی وجود ندارد و مواردی هم چون رعایت قانون حقوق شهروندی، اصل امانتداری، احترام به همسایه، رعایت حال نیازمندان، احترام به بزرگتر ها، اخلاق مداری و نظافت محیط زیست همه اینها در حوزه فرهنگ عمومی است.

 

 

منتظری با بیان اینکه باید مدل عمومی در فرهنگ به وجود بیاوریم و از آغازی ترین روزهای زندگی و از دوره مهد کودک و یش دبستانی این کار باید آغاز شود، گفت: به دلیل آنکه به شکل زیربنایی به حوزه فرهنگ عمومی وارد نمی شویم از میانه راه  در صدد اقدامات فرهنگی هستیم که این مهم نتیجه بخش نیست.

 

فقدان مدل جامع در حوزه فرهنگی

وی افزود: در حوزه فرهنگی فقدان مدل جامع و ضرورت نیاز به آموزش فرهنگ عمومی باید توجه شود و نقش رسانه ها و سایر دستگاه های ارتباط جمعی در نهادینه شدن فرهنگ عمومی بسیار حائز اهمیت است.

 

این کارشناس حوزه فرهنگی  یادآور شد: در جامعه یکی از مسائلی که از آن رنج می بریم اسراف است و باید از طریق رسانه ها و دستگاه های ارتباط جمعی در این زمینه گام برداریم

 

وی  تاکید کرد: در حوزه فرهنگ از هم گستگی برای تحقق یک مدل وجود دارد و دستگاه فرهنگی هر یک بر اساس مسئولیت و ماموریت خود نسبت به این مسئله ضرورت دارد که گام بردارند.

 

منتظری بیان کرد: وظیفه دستگاه های فرهنگی برای تقویت فرهنگ عمومی باید مشخص باشد و برنامه ها در دستگاه های فرهنگی باید هم پوشانی داشته باشد و تقسیم بندی در کار رقم بخورد.

 

مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان خاطرنشان کرد: یکی از نواقص ما روش هایی است که در حوزه فرهنگی استفاده می کنیم و باید اصلاح شود و برای این منظور نیاز به تیم خلاق و ایده پرداز داریم.

 

سلیقه فرهنگی را به مسائل کلان فرهنگی ترجیح ندهیم

وی به تاثیر فرهنگ در پیروزی انقلاب اسلامی و ایجاد تمدن اسلامی اشاره کرد و گفت: باید نگاه ما به راهبردهای فرهنگی به سیاست ها و راهبردهای مقام معظم رهبری معطوف شود و در این مسیر سلیقه فرهنگی را به مسائل کلان فرهنگی ترجیح ندهیم.

 

مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان بیان کرد: مقام معظم رهبری کسی است که  در برج دیده بانی نظام و انقلاب اسلامی قرار دارد و  تمام مسائل را می بیند و باید به راهبردهای کلان نگاه کرد و دستگاه های فرهنگی و دستگاه های سیاستگذار این کدها که از سوی معظم له عنوان می شود به چشم انداز تبدیل کنند.

 

کار فرهنگی کمی نشده است

منتظری متذکر شد: کار فرهنگی کمی نشده است و خروجی آن را خوب نمی بینم و باید این اقدام به چشم انداز و افق تبدیل شود و سهم هر یک از دستگاه های فرهنگی در این بخش تبیین شود.

 

مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی از حالت روزمرگی خارج شود و به یک قرارگاه فرهنگی تبدیل شود، ابراز داشت: اگر سهم و افق برنامه ها مشخص باشد با تغییر مدیران اقدامات از صفر شروع نمی شود و در یک برنامه هدفگذاری شده مسیر دنبال می شود.

 

منتظری با بیان اینکه عنصر فرهنگی مجلس باید اقدامات در مسیر افق تعریف شده  را از هر دستگاه فرهنگی مطالبه کند و باید فصل ارزیابی برای مدیران داشته باشیم و اقدامات معدل گیری شود، عنوان کرد: وقتی وزیر فرهنگ و ارشا فصل به فصل گزارش می دهد نسبت به اقدامات فرهنگی توجه بیشتری خواهد داشت.

 

وی در خصوص تقابل با دشمن در حوزه فرهنگی تاکید کرد: باید روشها و تکنیک ها و تاکنیک های مقابله فرهنگی دشمن را بشناسیم و متناسب با آن عکس العمل اثر بخشی داشته باشیم، برخی افراد باور ندارند که در تهاجم فرهنگی هستیم و برای پاسخگویی یک عکس العمل مناسب تامین امکانات و الزامات نقش آفرینی حائز اهمیت است.

 

حرف اول را در حوزه فرهنگ بودجه نمی زند

مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان  تاکید کرد: در حوزه فرهنگ حرف اول را بودجه نمی زند و مدیریت شایسته می تواند بسیار تاثیرگذار باشد ولی باید اعتبارات مناسب برای آن نیز در نظر گرفته شود تا اقدامات در حوزه فرهنگی گسترش یابد.

 

منتظری افزود: باید به بیانیه گام دوم به ویژه بخش اخلاق مداری توجه کرد و اگر ازخودسازی به دگرسازی و سپس جامعه سازی برسیم به موفقیت نیز دست پیدا خواهیم کرد.

 

وی یادآور شد: باید فراخوان ایده های خلاق، نو و تاثیرگذار در جامعه  داشته باشیم و تنها به منابع سازمان برای اجرای برنامه های فرهنگی  اکتفاء نکنیم.

 

کد خبر 863049

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha