اجرای طرح ملی «فهما» موجب ایجاد انگیزه اعضای کانون می‌شود / اجرای طرح «هر مسجد یک حقوقدان» در روستای حیدرآباد

کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد روستایی استان ایلام باوجود محرومیتی که دارند اما سرزنده و پویا، مآمن و پناهگاهی برای حضور جوانان و نوجوانان روستایی برای انجام فعالیت‌های مختلف فرهنگی و هنری و این روزها استقبال خوبی از اجرای طرح ملی «فهما» دارند.

خبرگزاری شبستان- ایلام: چند میز چوبی تمیز با صندلی‌هایی که دور آن چیده شده است، قفسه‌هایی مرتب در کنار هم و با ردیفی به هم متصل، تمام فضای دیوار داخل اتاق حدود 100 متری را پوشانده است، گوشه‌ای از میزهای دورهم چیده شده، چند پسر جوان باعلاقه‌ای خاص کتاب‌هایی را گاهی در دست می‌گیرند و گاهی هم‌روی میز می‌گذارند و ورق می‌زنند، گویی با عطش و علاقه، دنبال مطلبی در این کتاب‌ها می‌گردند.

 

کتابخانه فضایی آرام و مطبوع دارد، بوی عطری هم که از دستگاه مخصوصی پخش می‌شود به مشام می‌رسد، البته این ابتکاری جالب است، نیم ساعتی که از ورود ما می‌گذرد بر تعداد جوانان و نوجوانان حاضر در کتابخانه کانون فرهنگی و هنری افزوده می‌شود، نوجوانانی که هرچند رنگ و بوی محرومیت می‌دهند اما شاید فضای کانون فرهنگی و هنری و کتابخانه برای آنان این‌گونه نباشد، یعنی کتابخانه این کانون در حد کتابخانه‌های شهری است.

 

اینجا، کتابخانه کانون فرهنگی و هنری مهدی موعود (عج) روستای میش خاص از توابع بخش سیروان است، مدیر این کانون فرهنگی و هنری و کتابخانه «عباس جهانگرد» است، او می‌گوید که این کتابخانه و کانون فرهنگی و هنری در باهمت جوانان این روستا در راستای فعالیت‌های فرهنگی و هنری تأسیس‌شده است و تاکنون نیز باهمت هیئت‌امنای مسجد و با محوریت کانون فرهنگی و هنری، برنامه‌های متنوعی در سطح این کانون برای جوانان و نوجوانان با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام برگزارشده است.

 

 این کتابخانه روبروی مسجد قرار دارد و علاوه بر تمام طول روز، در هنگام نمازهای یومیه و بعد از انجام فریضه نماز، همواره پذیرای جوانان و نوجوانان است و از این فضای کتابخانه در راستای مطالعه و کتاب‌خوانی به‌خوبی استفاده می‌شود و هر وقت هم نوجوان و جوانان روستا، کتابی بخواهند امانت‌داده می‌شود، البته با توجه به نزدیکی این کتابخانه به مسجد، این کانون فرهنگی و هنری، پاتوق جوانان و نوجوانان مسجدی است.

 

کانون فرهنگی و هنری روستای حیدرآباد میش خاص که در سال ۱۳۹۳ به همت جوانان متعهد و بااخلاق روستای حیدرآباد تأسیس‌شده است، به گفته «عباس جهانگرد» این کانون فرهنگی و هنری دارای ۵۰۰ نفر عضو است و هم‌اکنون در حال ثبت‌نام اعضای کانون‌های فرهنگی و هنری مسجد در سامانه فرهنگی و هنری مساجد ایران «فهما» هستند.

 

جهانگرد با اشاره به اینکه اجرای طرح ملی فهما موجب ایجاد انگیزه مضاعفی در بین اعضای و مسئولان کانون فرهنگی و هنری مساجد سراسر کشور در یک رقابت سالم و فرهنگی شده است، گفت: به‌طورقطع اجرای طرح ملی فهما و ثبت فعالیت‌ها در این سامانه، زمینه‌ساز تحرک بیشتر در سطح کانون‌ها خواهد بود.

 

وی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های کانون فرهنگی و هنری مهدی موعود (عج)، گفت: ساختمانی که از آن، هم به‌عنوان کتابخانه و هم به‌عنوان کانون فرهنگی و هنری استفاده می‌شود در طول سال، پذیرای جوانان علاقه‌مند به فرهنگ، هنر دینی و مذهبی است که نقش مهمی در راستای جذب جوانان به مسجد دارد.

 

جهانگرد یادآور شد: مسجد سیدالشهدا (ع) روستای حیدرآباد روبروی این کانون قرار دارد و همین امر، موجب ارتباط و پیوند نزدیکی بین کانون‌های فرهنگی و هنری و هیئت‌امنا و نمازگزاران، اقشار مختلف مردم مسجد شده است و ارتباط بسیار خوبی بین مردم روستا، اعضای کانون‌های فرهنگی و هنری مسجد، هیئت‌امنا و امام جماعت این مسجد وجود دارد.

 

مسئول کانون فرهنگی و هنری مهدی موعود (عج) یادآور شد: هم‌اکنون 5 هزار جلد کتاب در قفسه‌های این کتابخانه وجود دارد، برخی قفسه‌های کتاب تا جایی که فضای کانون اجازه داده است در داخل فضای ساختمان تعبیه‌شده است، برخی از قفسه‌های دیگر نیز در داخل فضای محیطی مسجد قرار دارد که مراجعه‌کنندگان به مسجد و همچنین کانون فرهنگی و هنری از این کتاب‌ها بهره‌مند‌می شوند و می‌توانند با حضور در مسجد و کانون از این کتاب‌ها استفاده کنند.

 

وی بیان کرد: جوانان و نوجوانان می‌توانند با حضور در کانون فرهنگی و هنری از فضای آن برای مطالعه استفاده کنند و همچنین می‌توانند کتاب را به امنت برده و سپس برگردانند، امسال نیز با همکاری دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی استان به‌ویژه ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، ۵۰۰ جلد کتاب هم به مردم و مدارس ابتدایی و راهنمایی این روستا اهداشده است.

 

جهانگرد گفت: با همکاری دادستان استان در زمینه اجرای طرح هر مسجد یک حقوقدان، در محل مسجد و کانون فرهنگی و هنری با حضور قضات، مشاوره حقوقی رایگان به مردم این روستا ارائه‌شده است و همین امر کمک شایانی به مردم این روستا در راستای حل مشکلات قضایی کرده است.

وی بیان کرد: از دیگر فعالیت‌هایی که با همکاری دادگستری استان در این کانون برگزارشده دوره‌های آموزشی مهارت‌های زندگی با محوریت ازدواج، طلاق و آسیب‌های اجتماعی است که در این دوره‌های آموزشی، مردم روستا از مشاوره‌های حقوقی، راهنمایی و هدایت‌های وکلا و قضات استفاده می‌کنند.

 

مسئول کانون فرهنگی و هنری مهدی موعود (عج) گفت: در هر جلسه از این دوره‌های آموزشی، بیش از ۱۵۰ نفر از اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مسجد و اهالی روستا حضورداشته‌اند، این روستا بیش از یک هزار نفر جمعیت دارد که البته تراکم جمعیت این روستا، بستگی به فصول مختلف سال دارد و در تابستان جمع با توجه به اینکه این روستا یک روستای هدف گردشگری هست میزان جمعیت روستا بیشتر است.

 

جهانگرد بیان کرد: کانون فرهنگی و هنری همیشه بر روی جوانان و افراد مختلف مردم روستا باز است و فعالیت‌های مختلف فرهنگی، ملی، مذهبی و مناسبت‌های در طول سال برگزار می‌شود که مورد استقبال مردم روستا قرار دارد و هم‌اکنون این کانون به محلی برای رجوع مشکلات مردم و محلی برای حضور جوانان و نوجوانان تبدیل‌شده است بسیاری از برنامه‌ریزی‌های روستا در محل همین کانون فرهنگی و هنری با حضور هیئت‌امنای مسجد، امام جماعت و با همکاری سایر دستگاه‌های فرهنگی ازجمله ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد برگزار می‌شود.

 

طرح ملی «فهما» (فرهنگی و هنری مساجد ایران) باهمت ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور به‌منظور ثبت فعالیت‌ها و رویدادهای کانون‌ها راه‌اندازی شده است که بر اساس این طرح، برترین کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور وبرترین ستاد استانی با بررسی‌های انجام‌شده از طریق این سامانه معرفی و مورد تجلیل قرار خواهد گرفت.

 

کد خبر 862997

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha