تسهیلات جدید شهرداری برای استفاده معلولان از وسایل حمل و نقل عمومی

هم‌زمان با روز جهانی معلولان، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران اهم اقدامات صورت گرفته برای مناسب‌سازی معابر و ناوگان عمومی پایتخت را برای معلولان تشریح کرد.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران« محسن پورسیدآقایی» با اشاره به اهمیت نیاز‌های افراد دارای معلولیت و نام‌گذاری سوم دسامبر (۱۲ آذرماه) به‌عنوان روز جهانی افراد دارای معلولیت گفت: با توجه به سیاست‌های اداره کل سلامت شهرداری تهران و با هدف تحقق شعار «تهران، شهری برای همه» و به‌منظور تلاش در زمينه مناسب‌سازی معابر براي افراد داراي معلوليت اقداماتی صورت گرفته است.

اختصاص فضای پارک ویژه، تخفیف ۹۰ درصدی طرح ترافیک برای معلولان
معاون شهردار تهران با بیان اینکه در راستاي ايمني و هدايت مناسب نابينايان و معلولين به ایستگاه‌های اتوبوس؛ مناسب‌سازی و تسهيل تردد در ساخت پایانه‌ها (پایانه جوانمرد قصاب) صورت گرفته است گفت: ايجاد تسهيلات لازم در مديريت هوشمند پارك حاشیه‌ای، ايجاد تسهيلات عبور و مرور در محدوده‌های ترافيكي، تسهيلات دوچرخه اشتراكي ازجمله اقداماتی است که از سوی سازمان حمل‌ونقل و ترافیک صورت گرفته، به‌طوری که اکنون به ازاي هر 70 فضاي پارك، يك فضاي پارك ويژه با تابلو و خط‌کشی اختصاصي و به‌صورت رايگان پیش‌بینی و قابل استفاده است. همچنین ارائه تخفيف 90 درصدي در عوارض تردد وسايل نقليه داراي پلاك معلوليت در محدوده‌های خاص ترافيكي و تخصيص یک ‌خانه دوچرخه در بوستان پليس جهت آموزش و استفاده افراد داراي معلوليت و همچنين تخصيص سه‌چرخه مناسب جهت ترويج استفاده از سيستم حمل‌ونقل پاك از اهم اين اقدامات است.

مناسب سازی ایستگاه‌های مترو برای دسترسی معلولان
وی با تاکید بر اینکه دسترسی آسان شهروندان به کلیه اماکن و معابر عمومی، حقی است که همواره بر آن تاکید شده است گفت: مناسب‌سازی رمپ‌های خطوط مترو، ورودي ایستگاه‌های صياد شيرازي، سهروردي، جواديه، زمزم، شهرك شريعتي، نعمت‌آباد، آزادگان، فرودگاه (پایانه‌های 1، 2، 4 و 6)، ميدان آزادي، شادمان و ميدان انقلاب، مناسب‌سازی ايستگاه نمايشگاه بین‌المللی شهر آفتاب و ايستگاه فرودگاه بین‌المللی حضرت امام خميني(ره) هم در بخش مترو صورت گرفته است. هم‌چنین با توجه به اينكه خطوط 6 و 7 در حال ساخت هستند كليه ضوابط مناسب‌سازی ويژه تردد معلولين طراحي و در نظر گرفته‌شده و اعتبار آن نيز در قالب اعتبار احداث خط پیش‌بینی شده و به‌مرور و در حين تكميل خطوط و ایستگاه‌ها، تكميل خواهد شد.


معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران در ادامه با بیان اینکه اگر قرار باشد نگاه خود را به روزهای مناسبتی معطوف و وقت خود را صرف اقدامات مقطعی و گذرا کنیم هیچ‌گاه نمی‌توانیم به باز شدن گره ترافیک معلولان در زندگی شهری که هر لحظه در حال گسترش است امید ببندیم تصریح کرد: تلاش برای ایجاد بسترهای شهری در جهت خدمت به معلولان همواره مورد تاکید است.
بارگذاري اطلاعات و معرفي امكانات و تسهيلات موجود در ایستگاه‌های مترو به‌صورت فايل صوتي جهت استفاده بهينه نابينايان، اجراي مسير ويژه تردد نابينايان در ٣٧ ايستگاه منتخب با اولويت نزديك بودن به مراكز مرتبط با امور نابينايان، اجراي رمپ در كليه اختلاف سطح‌های موجود در داخل ایستگاه‌ها و دسترسی‌های ورودي به آسانسورها جهت تسهيل در تردد افراد داراي معلوليت(داراي ويلچر) و درج توضيحات راهنما با خط بريل در کنار دکمه‌های آسانسور در كليه آسانسورهای خطوط ٢ و ٥ مترو صورت گرفته و در ایستگاه‌های دیگر نیز محقق خواهد شد.

مناسب‌سازی پایانه‌های تاکسی‌رانی و اتوبوس‌رانی برای معلولان
پورسیدآقایی در ادامه به اقدامات صورت گرفته در بخش تاکسیرانی و اتوبوس‌رانی اشاره کرد و مناسب‌سازی برخي از پایانه‌های تاكسيراني براي استفاده افراد داراي معلوليت اعم از پایانه‌های نوبنياد، سازمان آب، آتش‌نشان، ارم، سيدخندان، شهيد نظري، شمشيري، ونك، صنعت، مخصوص، شهر زيبا و محل استقرار تاکسی‌های ويژه فرودگاه مهرآباد، فراهم آوردن امكان دسترسي بیش از 5000 دانش‌آموز داراي معلوليت (اوتيسم، نابينا، ناشنوا، جسمي و حرکتی) به مدارس و محروم نماندن آن‌ها از تحصيل با ارائه خدمات از درب منزل به مدرسه و بالعکس، به‌کارگیری 1100 دستگاه خودرو سواري و ون با همكاري 7 شركت پيمانكار برای ارائه سرويس رايگان به دانش آموزان استثنایی شهر تهران با آمار سرویس‌دهی رایگان به 5068 دانش‌آموز در 58 مدرسه استثنائی را از دیگر اقدامات صورت گرفته عنوان کرد.


به گفته‌ی معاون شهردار تهران برنامه‌ریزی طرح «طب تاكسي» به‌منظور ارائه خدمات حمل‌ونقل ويژه به افراد داراي معلوليت موقت يا دائم حركتي(اعم از بيماران، سالمندان و ...) با مشاركت بهزيستي و مراكز درماني و بخش خصوصي، برنامه‌ریزی طرح استفاده از تاکسی‌های اينترنتي براي افراد نابينا با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و ارائه خدمات به افراد داراي معلوليت توسط تاکسی اینترنتی کارپینو نیز در دست اقدام است.


پورسیدآقایی ادامه داد: با توجه به راه‌اندازی سامانه معلولين و جانبازان در سال 91؛ در حال حاضر تعداد 3694 مشترك (ويلچري 3013 نفر، نابينا 424 نفر، واكري 58 نفر و عصايي 199 نفر) از خدمات اين سامانه استفاده می‌کنند و سرویس‌دهی به 169 گروه و موسسه فعال در امور معلولين، جانبازان، سالمندان و مدارس استثنايي، سرويس رساني به مراكز درماني و آموزشي با 20 خط اتوبوسي مجهز به جك بالابر، سرويس رساني به مدارس كودكان استثنايي با 32 دستگاه اتوبوس، مهندسي مجدد خطوط اتوبوس، مناسب‌سازی ایستگاه‌های سامانه‌های اتوبوس تندرو و ايجاد مسير ويژه نابينايان در 126 ايستگاه از سامانه‌های تندرو، نصب 36 عدد تابلوي بريل راهنماي خطوط در ایستگاه‌های خطوط تندرو، نصب 190 راهنماي بريل بر روي دستگاه کارت‌خوان(خط 4 و 7 بي. آر. تي.) مجموعه اقداماتی است که در بخش اتوبوس‌رانی شهر تهران صورت گرفته است.


به گفته وی اعلام هوشمند نام ايستگاه داخل اتوبوس(با توجه به ضرورت اعلام هوشمند نام ايستگاه در داخل اتوبوس، در راستاي تسهيل استفاده شهروندان و نابينايان عزيز از خدمات حمل‌ونقل عمومي) عمليات تجهيز 1200 دستگاه اتوبوس به سيستم سخت‌افزار و نرم‌افزارِ اعلام هوشمند نام ايستگاه انجام‌شده و راه‌اندازی قابليت تاك بك (اعلام صوتي) در نرم‌افزار حمل‌ونقل عمومي تهران هم در این بخش صورت گرفته است.


معاون شهردار تهران در پایان تاکید کرد به‌رغم اقدامات صورت گرفته هنوز تا رسیدن به نقطه‌ی مطلوب در مناسب‌سازی فاصله داریم اما حتما برای رسیدن به این نقطه برنامه‌ریزی و تلاشی مستمر خواهیم داشت./ انتهای پیام

 

 



 

کد خبر 862961

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha