مردمی کردن تئاتر مهم ترین هدف جشنواره بچه های مسجد است

زارعی با بیان اینکه گروه ها بعد از اختتامیه جشنواره تئاتر بچه های مسجد آموزش می بینند، گفت: ضمن طرح مسایل روز،توجه بچه ها را به گروه محوری جلب می کنیم.

خبرگزاری شبستان،سرویس فرهنگی – مریم داوری: چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد به همت موسسه فرهنگی هنری سپهر سوره هنر و حوزه هنری قزوین با همکاری ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد از 12 تا 14 آذر در قزوین برگزار می شود. این جشنواره دهم آذر بعد از نماز مغرب و عشا در شبستان امامزاده حسین(ع) افتتاح شد و اختتامیه آن پنج شنبه، 14 آذر در شبستان مسجد النبی قزوین برگزار خواهد شد. به منظور اطلاع از جزئیات چهاردهمین جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد گفتگویی با «کوروش زارعی»، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر، تلویزیون و سینما ترتیب دادیم که بدین شرح است:

 

چند اثر به چهارمین جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد رسیده است و چند اثر به مرحله نهایی راه یافتند؟

116 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که 6 اثر از تهران و بقیه از سایر استان ها بودند. بعد از داوری 15 اثر از 13 استان کشور پذیرفته شدند و به مرحله نهایی راه یافتند.

 

این جشنواره چه برنامه های جنبی دارد؟

کارگاه های آموزشی پنج شنبه 14 آذر در دو نوبت صبح و عصر در مسجد امام حسن عسکری(ع) در قزوین برگزار می شود که محمدرضا آزاد و سیدحسین فدایی‌حسین اساتید این کارگاه ها هستند. یک برنامه تجلیل هم در این جشنواره خواهیم داشت.از حسین پارسایی به عنوان هنرمندی که سنگ بنای این جشنواره را نهاده است تجلیل به عمل می آید. همچنین از ناصر ایزدفر، یکی از پیشکسوتان تئاتر قزوین تقدیر می شود.

 

تمام برنامه های این جشنواره در مسجد برگزار می شود؟

بله. افتتاحیه و اختتامیه در مسجد برگزار می شود. اجراهای عموم و داوری نیز در مسجد برگزار می شود. این جشنواره یک جریان مسجدی و مردمی است و برای همین تمام برنامه های آن در مسجد برگزار می شود.

 

ثمره جشنواره تئاتر مرمی بچه های مسجد بعد از برگزاری 14 دوره چیست؟

جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد امسال به پله چهاردهم رسید. در طی این سالها تعداد گروه های ما در سطح کشور زیاد شده است. علاقه مندان و متقاضیان برای پیوستن به این جریان تئاتری در سطح کشور افزایش یافتند، نوجوانان در این جریان در حال آموزش دیدن هستند و تعداد اجراها در مساجد زیاد شده است. در حال حاضر تئاتر در مساجد رونق گرفته و مردم دوباره دارند تئاتر می بینند. همه اینها اتفاقات مبارک جشنواره تئاتر بچه های مسجد است.

 

جشنواره تئاتر مردمی مساجد چه اهدافی دارد؟

تئاتر در کشور ما مردمی نیست. مسایل مردم در تئاتر گفته و مطرح نمی شود. در اکثر تئاترهای ما مسایلی روی صحنه می رود که مسئله مردم و جامعه نیست. جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد در واقع سعی می کند مسایل نوجوانان، خانواده ها و جامعه را مطرح کند. جشنواره تئاتر بچه های مسجد می کوشد که مردم را به تئاتر علاقه مند کند و در واقع تربیت مخاطب داشته باشد. ما در نظر داریم علاقه مندی به تئاتر را به خصوص در بین کسانی که تئاتر بین نیستند و یا کم تئاتر می بینند، زیاد کنیم. ضمن اینکه بچه های نوجوان و جوانی در شهرستان داریم که استعداد خوبی در حوزه تئاتر دارند اما به آنها توجه نمی شود. این بچه ها دیده نمی شوند و به همین دلیل سرخورده می شوند. جشنواره تئاتر بچه های مسجد می تواند این استعدادها را کشف کند، آموزش دهد، بارور کند و به جامعه حرفه ای تئاتر معرفی کند.مساله دیگری که جای آن در تئاتر ما خالیست، گروه محوری است. ما شعار گروه محوری را در تئاتر داریم اما آنرا در عمل نداریم. در جشنواره تئاتر بچه های مسجد تلاش می کنیم که توجه بچه ها را به گروه و کار گروهی و اهیمت آن جلب کنیم و برای همین ما جوایز را به گروه می دهیم.

 

بعد از اختتامیه جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد، آیا نوجوانان تحت آموزش قرار می گیرند؟

بله حتما همین طور است. گروه های نمایشی حفظ می شوند، بر روی گروه ها کار صورت می گیرد، دوره آموزشی برای آنها برگزار می شود و برنامه ریزی می شود تا این گروه ها برای جشنواره سال آینده آماده شوند. در واقع اجراهای گروه ها ادامه دارد. جشنواره تئاتر بچه های مسجد جریانی نیست که متوقف شود بلکه جاری و ساری است. اجراهای عمومی برای ما بسیار مهم است. گروه هایی که در اختتامیه جشنواره تئاتر مردمی مساجد شرکت دارند تمام اجراهای خود را در شهرستان های خود رفتند، در مساجد مختلف اجرا داشتند، در جشنواره های استانی شرکت کردند و اینها برگزیدگان استانی هستند.

 

کد خبر 862897

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha