برداشت جامعی از آموزش وپرورش وجود ندارد

شنیده می شود بودجه های معاونت پرورشی و تربیت بدنی وزارت آموزش وپرورش در لایحه بودجه بندی سال ۹۹ با کاهش جدی رو به رو است معاون فرهنگی و پرورشی این وزارت خانه معتقد است برداشت جامعی از آموزش وپرورش وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، وزارت آموزش وپرورش مبلغ۷۳ هزار میلیاردتومان را به دولت در لایحه بودجه سال 1399 پیشنهاد داده است اما آنچه که مد نظر دولت برای آموزش وپرورش است مبلغ 54 هزار میلیارد تومان است. برخی از مسئولان وزارت آموزش و پرورش بیان کرده اند که بودجه معاونت پرورشی و تربیت بدنی با کاهش 30 درصدی بودجه در سال 99 مواجه می شوند.

 

کاهش بودجه در این معاونت ها احتمال کاستن شادی و نشاط از فضای مدرسه را دارد با وجود اینکه خیلی از کارشناسان تاکید دارند تا فضای مدرسه باید منعطف و پر از شادی و نشاط باشد تا دانش آموزان فرار را بر قرار ترجیح ندهند. دانش آموزان بیشتر در مدارس از فعالیت های ورزشی  و پرورشی که گاها حتی تکراری و بدون ایده خاص ومتناسب با نیاز های روز دانش آموزان هست، استقبال می کنند و نوعی دلزدگی از نشستن در سر کلاس های آموزشی دارند.

 

تنها برنامه های پرورشی وتربیتی به برگزاری سرود و مسابقه ختم نمی شود

 

درهمین ارتباط؛ «علیر ضا کاظمی» به خبرنگار شبستان می گوید: صد های فعالیت تربیتی پرورشی داریم که خارج از مدرسه برگزار ی شود و نمی توان گفت تنها برنامه های پرورشی وتربیتی به برگزاری سرود و مسابقه ختم نمی شود.  

 

او بیان می کند: کمبود بودجه آسیب هایی به فعالیت ها می زند و بخشی  از فعالیت های مهم ما را تحت تاثیر قرار می دهد  که جداول آن را آماده و خدمت وزیر آموزش وپرورش می دهیم.

 

معاون پرورشی و تربیتی وزیر آموز ش و پرورش تصریح می کند: بخشی از آموزش و پرورش که مهارت ها را افزایش می دهد، فعالیت های گروهی، ورزشی و اردوها است که به شدت این فعالیت ها با کمبود بودجه تحت الشعاع قرار می گیرد.

 

سرانه بالای فعالیت های پرورشی و فرهنگی

او بیان می کند: اگر بخواهیم یک اردو برگزار کنیم نیاز به منابع داریم. اگر بخواهیم یک کارگاه توانمند سازی برگزار کنیم محاسبه کرده ایم بر اساس همان نیم  رخ آسیب های روانی که برای متوسطه اول ترسیم کرده ایم  و فایل  هر استانی را داریم که از نظر آسیب های اجتماعی می توانیم بگوییم در چه وضعیتی هستند دیگر نمی توانیم کارگاه برگزار کنیم. وقتی کارگاه نگذاریم نمی توانیم دانش آموزان را توانمند کنیم.

 

اوادامه می دهد: وقتی نتوانیم دانش آموزان را توانمند کنیم  نمی توانیم خیلی از فعالیت های تربیتی و پرورشی را اجرا کنیم و خانواده ها توان مشارکت ندارند. برای نمونه سرانه اردوهای راهیان نور بسیار بالا است و با هزینه هایی که  افزایش یافته است سرانه بالا تر رفته است و خانواده ها نمی توانند از پس از آن بر آیند. برنامه های کیفیت بخشی پول می خواهد.

 

برداشت جامعی از آموزش وپرورش وجود ندارد

این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش که چرا دولت تصمیم گرفته بودجه بخش فرهنگی را کاهش دهد می گوید:من احساس می کنم برداشت جامعی از آموزش وپرورش وجود ندارد. کار آموزش وپرورش فقط کلاس نیست تا بحث بودجه می شود، ابتدا به مطالبات حق التدریس  ها و فعالیت های عمرانی  و خرید خدمات آموزشی می پردازند.


او با تاکید بر اینکه بخش کیفیت بخشی آموزش و پرورش بسیار مهم  است که نادیده گرفته می شود گفت: با کاهش بودجه توانمند سازی نیروی انسانی و ده ها برنامه دیگر نادیده گرفته می شود.

 

به هر روی یکی از مهمترین وزارت خانه ها که تربیت و آموزش حدود 14 میلیون دانش آموز رابرعهده دارد سال هاست  نسبت به کمبود بودجه گلایه دارد و با تغییر دولت ها نیر این مشکل و بحران مالی حل نشده است و اکنون نیز شنیده می شود بودجه در بحث های پرورشی، تربیت بدنی و سلامت کاهش خواهد یافت که تصمیم در باره کاهش بودجه وزارت آموزش وپرورش نیاز به تدابیری بیشتری  دارد چون صدمات جبران ناپذیری را به دانش آموزان تحمیل می کند.

 

کد خبر 862753

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha