به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از ستاد خبری سیزدهمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت، «الناز دیبافر» که امسال با مستند «قیچی» در این رویداد سینمایی حضور دارد، درباره چگونگی شکلگیری ایده ساخت آن گفت: فیلمبرداری این مستند را از دو سال گذشته آغاز کردم و به همین دلیل تعدادی از سوژهها را از دست دادم چون در فکر ساخت فیلم نبودم. سوژه مدنظر من قصور پزشکی بود که برای مادرم اتفاق افتاد و طی رفت و آمدهایی که به شهرستان داشتم با اتفاقات چالش برانگیزی رو به رو و به شدت اذیت شدم.
وی ادامه داد: در واقع همه در تلاش بودند تا صدای این خطای پزشکی درنیاید. همین رویکرد من را بر آن داشت تا کاری درباره این اشتباه انجام دهم و مستند «قیچی» را بسازم.
این مستندساز با اشاره به ایدههایش برای جمعبندی مستند، بیان کرد: از آنجایی که از پایان ماجرا و رای دادگاه مطلع نبودم، از ابتدای کار سیر داستانی نداشتم و ذهنم مدام پرش داشت. در ادامه ایدههایی در ذهنم برای جمع بندی مناسب مستند شکل گرفت تا فیلمی تولید کنم که مخاطب از روند اتفاقات آگاه شود.
وی با اشاره به اینکه مستند «قیچی» اولین تجربه کارگردانی اوست، تصریح کرد: من «قیچی» را با هزینه شخصی خودم ساختم، در اصل تلاش کردم تا اسپانسری برای ساخت مستند پیدا کنم اما متاسفانه این اتفاق رخ نداد. اما من ناامید نشدم و تمام تلاش خودم را کردم تا فیلمم را به جشنواره سینماحقیقت برسانم. خوشبختانه این فیلم با کمک تیم حرفهای که در کنارم بودند ساخته و در بخش فیلمهای کوتاه جشنواره پذیرفته شد.
دیبافر درباره حضور در جشنواره سینماحقیقت و نقش این رویداد در معرفی و شناساندن استعدادهای نو در حوزه سینمای مستند، گفت: تحصیلات دانشگاهی من در رشته تئاتر بوده است اما از گذشته میدانستم جشنواره سینماحقیقت تریبون خیلی رسمی و مهمی است و در حوزه سینمای مستند ایران حرف اول را میزند، حتی فیلمهای شاخصی که در این جشنواره به نمایش درآمدند مانند «از صفر تا سکو» را پیش از این دیده بودم. به همین دلیل مطمئن بودم اگر میخواهم فیلم «قیچی» دیده شود باید در جشنواره سینماحقیقت به نمایش دربیاید و جز سینماحقیقت به هیچ جشنوارهای دیگر برای ارائه اثرم فکر نمیکردم.
نظر شما