تغییر ۶۵ درصد نمایندگان مجلس برای دوره بعد/مجلس در انتظار لوایح سه‌گانه دولت برای مبارزه با فساد

تغییر ۶۵درصد نمایندگان مجلس برای دوره بعد، دعوت از نخبگان برای نام نویسی درانتخابات مجلس، مجلس در انتظار لوایح سه‌گانه دولت برای مبارزه با فساد، کانونهای مساجد و بسیج با هم افزایی موجب غنای فعالیتهای فرهنگی هستند برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، تغییر ۶۵ درصد نمایندگان مجلس برای دوره بعد، دعوت از نخبگان برای نام نویسی در انتخابات مجلس، مجلس در انتظار لوایح سه‌گانه دولت برای مبارزه با فساد، کانونهای مساجد و بسیج با هم افزایی موجب غنای فعالیتهای فرهنگی هستند از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۱۱ آذر ماه است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

۶۵ درصد نمایندگان مجلس برای دوره بعد تغییر می‌کنند/نمایندگان مجلس باید به قوانین و مقررات بالادستی آگاه باشند

«ابوالفضل درویشوند» شب گذشته (یکشنبه 10 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره قانون انتخابات به بیان توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس برای تصمیم گیری درباره اصلاح قانون انتخابات ذینفع هستند، گفت:آنها تمایل چندانی به پذیریش الزامات سخت‌تر برای نام نویسی انتخابات مجلس ندارند و مصوبات را به نتیجه نمی‌رسانند.

 

کارشناس حقوقی و پژوهشگر مسائل انتخابات با اشاره به اینکه باید به الزامات قانونی انتخابات توجه شود، افزود: ثبت نام کنندگان برای نامزدی انتخابات باید با توجه به آن نام نویسی کنند. در دوره گذشته برای ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی بیش از ۱۲ هزار نفر‏، نام نویسی کردند که این موضوع معقول و مطلوب نیست.

 

درویشوند با بیان اینکه سیاست‌های کلی نظام انتخابات به عنوان مرجع بالاتر، الزاماتی را برای اصلاح قانون انتخابات در نظر گرفت، ادامه داد: با این حال این الزامات به نتیجه منجر نشد.

 

وی با تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس باید از آیین نامه داخلی مجلس و قانون اساسی آگاه باشند، گفت: موارد متعددی داریم که نمایندگان، اساسا توجهی به نظرات کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ندارند.

 

باید نظام شفافیت مالی انتخابات داشته باشیم

«سید مجتبی حسینی پور» شب گذشته (یکشنبه 10 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی و قانون انتخابات به بیان مطالبی پرداخت و با بیان اینکه در قانون اساسی، موضوع شرایط داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی به قوانین عادی محول شده است، گفت: قانون گذار در مواد ۲۸‏، ۲۹ و ۳۰ قانون انتخابات برای داوطلبان شرایطی را پیش بینی کرده است که برخی از آن‌ها ایجابی و برخی شرایط سلبی هستند که شرایط مقدماتی و ابتدایی است.

 

پژوهشگر و کارشناس مسائل حقوقی با اشاره به اینکه شرایط ورود به شرکت یا اداره دولتی خیلی سختتر از شرایطی است که در قانون انتخابات برای داوطلبان نمایندگی مجلس وجود دارد، گفت:این موضوع همواره به عنوان مشکل‏، مطرح بوده است.

 

حسینی پور با بیان اینکه همیشه در بررسی و اصلاح قانون انتخابات تعارض منافع وجود داشت، افزود: نمایندگان باید شرایطی را برای اصلاح این قانون پیش بینی و تصویب کنند که در آینده گریبان گیر خودشان می شود و این مشکل موجب شد که در سیاست‌های کلی انتخابات به صورت خاص به موضوع شرایط اشاره شود.

 

دعوت از نخبگان برای نام نویسی در انتخابات مجلس

در بیست‌وپنجمین جلسه شورای عالی سیاست گذاری جبهه اصلاح طلبان، اعضا ضمن درک شرایط خطیر کشور و فشارهایی که بر گرده مردم سنگینی می‌کند، بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های کشور برای پیگیری خواست و مطالبات مردم، از همه نخبگان، زنان و مردان واجد صلاحیت و سلامت دعوت کردند تا در مهلت مقرر در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ثبت نام کنند و اجازه ندهند شأن و جایگاه نهاد قانونگذاری کشور از رأس به حاشیه رود.

 

همچنین این شورا تأمین الزامات انتخابات پرشور، عادلانه و بر اساس رعایت مُرّ قانون را لازمه و شرط اصلی مشارکت و اعتماد مردم به صندوق‌های رای و انتخابات برشمردند و از نهادهای نظارتی و اجرایی خواستند، با رعایت قانون نسبت به تأمین این الزامات متعهد باشند.

 

کانون های فرهنگی هنری مساجد و بسیج با هم افزایی موجب غنای فعالیت های فرهنگی هستند

«نصرالله لطفی» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد جایگاه بسیج و کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: مساجد را امام (ره) سنگر نامیدند و به معنای واقعی نهضت ما و انقلاب ما و استمرار آن در دوره دفاع مقدس از  مساجد بوده و این مکان مذهبی همچنان دارای نقش بی بدیل است و پس از پیروزی انقلاب نیز در هشت سال دفاع مقدس پایگاه های مقاومت در مساجد شکل گرفتند و سازماندهی و جذب رزمندگان از این اماکن بود.

 

قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی افزود: کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز جایگاه اصلی شان در مساجد است و با استمرار و فعالیت آن همواره در خدمت مخاطبان مسجد بوده است. از سوی دیگر جایگاه بسیج نیز همواره مسجد بوده است، بنابراین این دو نهاد می توانند با یکدیگر هم افزا بوده و غنای بیشتری بر فعالیت های فرهنگی نمازگزاران و مخاطبان مساجد داشته باشند.

 

لطفی ادامه داد: بسیج شجره طیبه ای است و ابتکار معجزه گونه امام (ره) است که همواره در طول چهل سال منشا خدمات زیادی بوده است که همواره مردم شاهد این خدمات بودند و اگر نبود این خدمات و اعزام های بسیج در دوران دفاع مقدس، مشخص نبود که چه سرنوشتی در انتظار کشور بود.

 

مجلس در انتظار لوایح سه‌گانه دولت برای مبارزه با فساد

حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهوری در آخرین نشست خبری خود با اصحاب رسانه از ارسال لایحه «شفافیت» به مجلس خبر داد و حسام الدین آشنا رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری در روزهای اخیر گفت که دو لایحه دیگر دولت در حوزه شفافیت و مبارزه با فساد به مجلس ارسال شده است.

 

دولت به دنبال ریل‌گذاری مقابله با مفاسد نظام اداری و حکمرانی کشور

آشنا در پیامی تویئتری خود مدعی شد: «لوایح سه گانه شفافیت، مبارزه با مفاسد و سالم‌سازی نظام اداری و نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارایه خدمات عمومی، تلاش دولت تدبیر و امید برای ریل گذاری پیشگیری و مقابله با مفاسد اقتصادی و اداری در نظام اداری و حکمرانی کشور هستند که برای تصویب نمایندگان و قانون شدن به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.»

 

لایحه شفافیت سی و یکم تیرماه سال جاری در نشست علنی مجلس اعلام وصول شد اما دو لایحه دیگر علی‌رغم اظهارات مقامات دولتی، بنا به گفته سیدامیرحسین قاضی زاده‌هاشمی عضو هیات رئیسه مجلس هنوز به هیات رئیسه نرسیده است. البته این نماینده یادآور شد: «ممکن است لوایح در روزهای اخیر که نمایندگان به حوزه انتخابیه رفتند، به مجلس ارسال شده باشد.»

 

علی ربیعی سخنگوی دولت نیز در رشته توییتی نوشت: «لایحه نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی درکنار لوایح مبارزه بافساد و شفافیت، سه‌گانه‌هایی برای مبارزه بنیانی، ساختارمند، غیرهیجانی، درازمدت و جامعه‌محور با فساد خواهد بود.»

 

برنامه‌های عراقچی در سفر به ژاپن

سید عباس عراقچی به منظور برگزاری بیست و هشتمین نشست کمیته مشورتی سیاسی معاونین وزرای خارجه ایران و ژاپن و شرکت در اولین همایش گفت‌وگوی جهانی به ژاپن سفر کرده است. معاون سیاسی وزیر امور خارجه  در این سفر که بنا به دعوت همتای ژاپنی صورت گرفته، درباره مناسبات دوجانبه و تحولات کنونی برجام به گفت‌وگو خواهد پرداخت.


اولین همایش گفت‌وگوی جهانی توکیو به مناسبت شصتمین سال تاسیس موسسه امور بین‌الملل ژاپن  با حضور شخصیت‌های سیاسی، علمی و روسای مراکز مطالعاتی کشورهای مختلف  برگزار می شود.عراقچی  نیز قرار است در پنل اختصاصی با عنوان «اقدامات قدرت‌های کلیدی در خاورمیانه و تاثیر آنها بر امنیت بین المللی» سخنرانی کند.


معاون وزیر خارجه کشورمان روز جمعه ۱۵ آذر ماه نیز در وین در نشست کمیسیون مشترک برجام حضور خواهد یافت.

 

سهم ۶ هزار میلیاردی همسان سازی حقوق بازنشستگان در سال ۹۹

محمدباقر نوبخت درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان، گفت: مجلس در سال جاری برای این موضوع ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی کرد که دولت از اختیاری که برای افزایش سقف مربوط به این کمک‌ها بود، استفاده و اعتبار مربوط به آن را به ۵ هزار میلیارد تومان افزایش داد.

 

رییس سازمان برنامه و بودجه در گفتگو با خانه ملت، افزود: تصمیم داریم برای سال ۹۹ نیز، ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای همسان سازی حقوق در نظر گرفته گیریم./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 862122

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha