به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز ۱۱ آذر به شرح زیر است:
«عباس مرادپور» شب گذشته (یکشنبه 10 آذر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که به موضوع واگذاری اموال مازاد بانک ها و موانع این مسیر و بررسی راهکارهای آن اختصاص داشت با اشاره به راه اندازی سامانه اموال مازاد بانک ها گفت: راه اندازی سامانه اموال مازاد بانک ها دولتی و خصوصی تعهد وزارت اقتصاد در راستای اصلاح نظام بانکی بود که این سامانه بستر اطلاعاتی جامع از اموال مازاد بانک ها را فراهم می کند.
مدیرکل امور بانکی و بیمه وزارت اقتصاد درباره عدم اجرای فروش اموال مازاد بانک ها گفت: قرار بود این موضوع از سال ۹۴ و ظرف مدت ۳ سال انجام شود اما دلایل متعددی هم از درون بانک ها هم عوامل بیرونی در اجرا نشدن این قانون موثر بوده است.
وی درباره میزان فروش اموال مازاد بانک ها از سال 94 تاکنون گفت: از سال ۹۴ تا زمان تشکیل کمیته پیگیری فروش اموال مازاد بانک ها در سال ۹۶ حدود ۱۰ هزار تومان و از دی ماه ۹۶ تاکنون ۱۸ هزار میلیارد تومان اموال مازاد بانک ها به فروش رسیده که در کل ۲۸ هزار میلیارد تومان واگذاری سهام و اموال بانک ها انجام گرفته است.
وی با بیان اینکه پیش بینی و برآورد این است که ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اموال مازاد بانک ها وجود دارد، گفت: این اموال یا تملیکی از ناحیه تضامین تسهیلات گیرندگانی است که بدهی شان را پرداخت نکرده اند یا املاکی است که بانکها زمانی نیاز داشته اند و خریده اند مثل شعب، اما الان نیاز ندارند و یا اینکه املاکی است که بابت بدهی دولت دریافت کرده اند.
عدم سابقه خوب در واگذاریهای خصوصی سازی از موانع واگذاری املاک و اموال مازاد بانکها
«سید فرید موسوی» شب گذشته (یکشنبه 10 آذر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که به موضوع واگذاری اموال مازاد بانک ها و موانع این مسیر و بررسی راهکارهای آن اختصاص داشت با اشاره به اینکه فروش اموال مازاد بانک ها در سال ۹۴ در قانون رفع موانع تولید به تصویب مجلس رسیده بود، گفت: طبق آن باید اموال مازاد بانک ها طی ۳ سال به فروش می رسید.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس همواره پیگیر اجرای قانون رفع موانع تولید بوده اما این بخش از قانون به دلایل متعددی تاکنون اجرایی نشده است، گفت: یکی از موانع واگذاری املاک و اموال مازاد بانکها، عدم سابقه خوب در واگذاریهاست که در خصوصی سازی اتفاق افتاد. یکی دیگر از عوامل هم بحث رکود مسکن است که اموالی که عرضه میشود مشتری ندارد.
موسوی درباره سومین مانع واگذاری اموال مازاد بانک ها گفت: سومین دلیل هم این است که در سالهای گذشته نوعی سرکوب مالی در بانکها داشتیم که سودآوری بانکها را سرکوب کرد و باعث شد بخش عمدهای از سودآوری بانکها از ناحیه همین اموال و املاک باشد.
راه اندازی سامانه واگذاری اموال بانکها بیشتر برای رفع تکلیف است
برنامه شب گذشته (یکشنبه 10 آذر) تیتر امشب شبکه خبر سیما به موضوع واگذاری اموال مازاد بانک ها و موانع این مسیر و بررسی راهکارهای آن اختصاص داشت که با حضور کارشناسانی این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و در ابتدای برنامه عباس مرادپور، مدیرکل امور بانکی و بیمه وزارت اقتصاد درباره عدم اجرای فروش اموال مازاد بانک ها گفت: قرار بود این موضوع از سال ۹۴ و ظرف مدت ۳ سال انجام شود اما دلایل متعددی هم از درون بانک ها هم عوامل بیرونی در اجرا نشدن این قانون موثر بوده است.
وی درباره میزان فروش اموال مازاد بانک ها از سال 94 تاکنون گفت: از سال ۹۴ تا زمان تشکیل کمیته پیگیری فروش اموال مازاد بانک ها در سال ۹۶ حدود ۱۰ هزار تومان و از دی ماه ۹۶ تاکنون ۱۸ هزار میلیارد تومان اموال مازاد بانک ها به فروش رسیده که در کل ۲۸ هزار میلیارد تومان واگذاری سهام و اموال بانک ها انجام گرفته است. پیش بینی و برآورد این است که ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اموال مازاد بانک ها وجود دارد، گفت: این اموال یا تملیکی از ناحیه تضامین تسهیلات گیرندگانی است که بدهی شان را پرداخت نکرده اند یا املاکی است که بانکها زمانی نیاز داشته اند و خریده اند مثل شعب، اما الان نیاز ندارند و یا اینکه املاکی است که بابت بدهی دولت دریافت کرده اند.
در ادامه این برنامه «یوسف کاووسی»، کارشناس مسائل بانکی با اشاره به شروع طرح فروش اموال مازاد بانکها از سال ۸۷ گفت: در کشور متاسفانه سیاست واحد و کلان و تدوین شده برای اجرای برنامه ها نداریم.
وی با بیان اینکه در سال ۹۷ با تغییر نرخ ارز و اتفاقاتی که در بازار افتاد شرایط برای اجرای واگذاریها مهیا بود اما این اتفاق نیفتاد، گفت: به نظر میرسد اکنون هم راه اندازی سامانه واگذاری اموال بانکها بیشتر برای رفع تکلیف باشد.
نحوه عرضه اموال و قیمت گذاری آنها در سامانه اموال مازاد بانک ها شفاف و مناسب نیست
«صمد عزیز نژاد» شب گذشته (یکشنبه 10 آذر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که به موضوع واگذاری اموال مازاد بانک ها و موانع این مسیر و بررسی راهکارهای آن اختصاص داشت، گفت: دلیل اصلی که بانکها مکلف به واگذاری اموال مازادشان شدند این بود که داراییهای غیر منقول بانکها نسبت به دارای منقول آنها بسیار بالا رفته که این موضوع داراییهای بانک را قفل کرده است.
کارشناس مسائل بانکی با اشاره به راه اندازی سامانه اموال مازاد بانک ها گفت: سامانهای در این خصوص راه اندازی شده اما نحوه عرضه اموال و قیمت گذاری آنها شفاف و مناسب نیست.
وی درباره رفع نواقص سامانه واگذاری اموال مازاد بانک ها پیشنهاد کرد: به جای اموال مازاد باید کل اموال بانک ها در سامانه قرار بگیرد تا مشتریان بتوانند آنچه می خواهند را انتخاب کنند نه فقط اموالی که مشکل دار هستند.
طلا گرمی ۴۴۲ هزار و ۳۰۰ تومان/دلار ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان
امروز (دوشنبه 11 آذر) هر گرم طلای 18 عیار 442 هزار و 300 تومانو هر انس طلا در بازارهای جهاین 1463 دلار قیمت گذاری شده است که در مقایسه با روز گذشته شاهد افزایش نسبی قیمت هر گرم طلا هستیم. امروز سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 415 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 380 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 330 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 500 هزار تومان و سکه یک گرمی 880 هزار تومان است.
بنابراین گزارش، در بازار آزاد ارز نیز امروز (دوشنبه 11 آذر) دلار 12 هزار و 700 تومان، یورو 14 هزار و 10 تومان، پوند 16 هزار و 550 تومان، درهم امارات 3475 تومان، لیر ترکیه 2230 تومان، دلار استرالیا 8690 تومان، دلار کانادا 9720 تومان معامله می شود.
این در حالی است که هر گرم طلای 18 عیار (یکشنبه 10 آذر) 435 هزار و 200 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1463 دلار، سکه بهار آزادی طح جدید 4 میلیون و 350 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 350 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 320 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 500 هزار تومان و سکه یک گرمی 880 هزار تومان بود.
همچنین روز گذشته (یکشنبه 10 آذر) در بازار آزاد ارز دلار 12 هزار و 500 تومان، یورو 13 هزار و 790 تومان، پوند 16 هزار و 290 تومان، درهم امارات 3420 تومان، لیر ترکیه 2195 تومان، دلار استرالیا 8560 تومان و دلار کانادا 9570 تومان بود.
نرخ ۱۱ هزار تومانی دلار در لایحه بودجه ۹۹ صحت ندارد
عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی اخبار منتشره درباره تعیین نرخ ۱۱ هزار تومان برای دلار در لایحه بودجه ۹۹ را رد کرد و تصریح کرد: نظر دولت بر تداوم تعیین نرخ ۴۲۰۰ تومان برای دلار در بودجه سال ۹۹ است و بنای تغییر نرخ ارز کالاهای اساسی را ندارد.
کاهش قابل توجه تهدیدهای سایبری با فعالسازی رمز پویا
محمدعلی بخشی زاده معاون فناوری اطلاعات و بانکداری الکترونیک بانک دی با برشمردن مزیت های اجرای طرح رمز دوم پویا و تاثیر آن بر کاهش فیشینگ اظهار کرد: یکی از مهمترین مصادیق فیشینگ مربوط به خریدهای اینترنتی است که استفاده از رمز دوم ایستا، تهدیدهای سایبری در این زمینه را افزایش می دهد.
وی افزود: در خریدهای اینترنتی افراد سودجو با سوق دادن مشتری به سمت صفحات جعلی، رمز دوم مشتریان را در اختیار میگیرند و با سرقت دیگر اطلاعات، اقدام به خالی کردن حساب مشریان میکنند. بخشی زاده به کاهش فیشینگ با فعالسازی رمز دوم پویا اشاره کرد و گفت: رمز دوم پویا ،۲ دقیقه اعتبار دارد که در صورت سرقت اطلاعات نیز افراد سودجو عملا نمیتوانند اقدامی انجام دهند.
معاون فناوری اطلاعات و بانکداری الکترونیک بانک دی تاکید کرد: رمز پویا تا حد قابل توجهی میتواند به مشتریان اطمینان دهد که پرداخت آن ها در بستر کاملا امنی انجام می شود مگر این که خودشان سهل انگاری کنند و رمز را در اختیار افراد دیگری قرار دهند.
وی به دغدغه های پیش روی بانکها برای تشویق مشتریان به استفاده از رمز دوم پویا اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه مشتریان قبلا از رمز پویا استفاده نمیکردند باید فرهنگ سازی و آموزشهای لازم در این زمینه ارائه شود که بانک دی به منظور تسهیل این تغییر فناوری برای مشتریان با همکاری اداره روابط عمومی و تبلیغات، کمپین اطلاع رسانی گسترده ای را در این زمینه اغاز کرده است./
نظر شما