سردار جنگل شخصیتی اثر گذار در تاریخ معاصر است

زارع سردارجنگل را فردی که از عمق جان به مردم باور داشت و با حمیت تمام از کیان مردم و میهن دفاع کرد دانست و گفت: سردار جنگل شخصیتی اثر گذار در تاریخ معاصر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان، «ارسلان زارع» در آستانه سالروز شهادت میرزا کوچک جنگلی پیش از ظهر امروز (یکشنبه،۱۰ آذر) با حضور در خانه موزه این سردار مبارز  گیلانی در محله استادسرای رشت از بخش‌های مختلف آن بازدید کرد.

 

استاندار گیلان در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران با اشاره به ابعاد شخصیتی میرزاکوچک جنگلی به‌عنوان یکی از مفاخر و مشاهیر برجسته گیلان اظهار داشت: میرزا کوچک جنگلی شخصیتی ملی، مذهبی و آزادمردی بود که نه تنها برای تاریخ استان گیلان و ملت ایران یادآور آزادگی، شهامت و پایمردی است بلکه شخصیتی مهم و اثرگذار در تاریخ معاصر جهان است.

 

وی سردارجنگل را فردی خواند که از عمق جان به مردم باور داشت و با حمیت تمام از کیان مردم و میهن دفاع کرد.

 

زارع خاطرنشان کرد: این روحانی شهید به سبب اعتقاد راسخ به دین مبین اسلام و اعتماد و باور به توانمندی‌های مردم در برابر مهاجمان و استکبار به ویژه روسیه و انگلیس، ایستادگی و مقاومت کرد.

 

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به اینکه اعتقاد میرزا کوچک جنگلی بر این امر بود که برای حاکمیت و اداره کشور باید مردم سرنوشت خود را رقم بزنند، گفت: میرزا کوچک خان نخستین حکومت مردم‌داری و مردم سالاری دینی را که به تعبیر مقام معظم رهبری مینیاتوری زیبا از جمهوری اسلامی ایران است، در این منطقه پایه گذاری کرد.

 

گفتنی است، خانه میرزا کوچک خان جنگلی، اکنون به یکی از جاذبه‌های مهم گردشگری استان گیلان و مرکز اسناد سردارجنگل تبدیل شده است. میرزا یونس فرزند میرزا بزرگ که بعدها مشهور به میرزاکوچک خان جنگلی شد، با راه‌اندازی جنبش جنگل و رهبری آن، یکی از مردمی‌ترین نهضت‌های محلی ایران را تشکیل داد که خواستار قطع دست بیگانگان از کشور و استقلال و سربلندی ایران بود.

میرزا کوچک جنگلی پس از چندین سال مبارزه و جنگ و گریز علیه نظام مستبد شاهنشاهی، با تعداد اندکی از یاران خود برای جمع‌آوری قوا به طرف خلخال حرکت کرد که در کوه‌های تالش در برف و بوران اسیر و به شهادت رسید.

با شهادت میرزا کوچک خان در یازدهم آذرماه سال ۱۳۰۰ هجری خورشیدی (سوم ربیع الثانی ۱۳۴۰ق) نهضت جنگل به نقطه پایان خود رسید.

 

کد خبر 861959

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha