ثبت نام از کاندیداهای انتخابات مجلس یازدهم آغاز شد
ثبت نام از کاندیداهای انتخابات مجلس یازدهم، از صبح امروز یکشنبه، دهم آذرماه همزمان با سراسر کشور در استان خراسان شمالی آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ ولی الله حیاتی، رییس ستاد انتخابات خراسان شمالی اظهارداشت: امسال شاهد برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و اولین میاندوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در استان خواهیم بود.
وی بیان کرد: ثبت نام کاندیداها از امروز دهم آذر ماه به مدت هفت روز و در سه مرکز انتخابیه بجنورد، شیروان و اسفراین آغاز شده است.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی مطرح کرد: اعتقاد به نظام مقدس جمهوری اسلامی، وفاداری به قانون اساسی، داشتن مدرک کارشناسی ارشد و یا معادل آن، سن حداقل ۳۰ و حداکثر ۷۵ سال تمام از شرایط لازم برای کاندیدا شدن در انتخابات است.
رییس ستاد انتخابات خراسان شمالی با بیان اینکه تمهیدات لازم برای برای برگزاری انتخابات باشکوه در اسفندماه سال جاری پیش بینی شده است، از تشکیل ۱۹ واحد اجرایی معتمدین در هشت شهرستان و ۱۱ بخش به استناد ماده ۳۱ قانون انتخابات خبر داد.
وی در خصوص انتخابات میان دوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در خراسان شمالی نیز گفت: نامنویسی داوطلبان نخستین انتخابات میاندورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در این استان نیز از ۱۵ آذر آغاز می شود که به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت.
مدیر جهادکشاورزی شیروان:
۷۳۰ هکتار چغندر قند در اراضی کشاورزی کشت شد
مدیر جهادکشاورزی شیروان گفت: امسال۷۳۰ هکتار محصول چغندر قند در اراضی کشاورزی این شهرستان کشت شد.
رمضان امان زاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان با بیان اینکه میانگین عیار چغندرقند در شهرستان ۱۷.۷۵ درصد است، اظهارداشت: امسال، میانگین برداشت چغندرقند از هر هکتار ۵۰ تُن است که این میزان در سال گذشته، ۴۴ تُن بود.
مدیر جهادکشاورزی شیروان، کشت این محصول را اواخر اسفند هر سال تا پایان فروردین ماه عنوان کرد و گفت: امسال به خاطر پایین بودن قیمت تضمینی و کشت محصولات رقیب همچون سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی سطح زیر کشت چغندرقند نسبت به سال گذشته ۷ درصد معادل ۵۰ هکتار کاهش یافته است.
امان زاده افزود: میانگین اُفت محصول چغندرقند این شهرستان، ۳.۹ درصد است که این میزان در استان ۳.۵ درصد است.
وی علت بالا بودن اُفت چغندرقند در شهرستان را برداشت محصول به هنگام رطوبت زمین همراه با گل و لای دانست و تصریح کرد: به کشاورزان توصیه می شود با توجه به بارش برف و سرما در چند روز اخیر، محصول خود را زودتر برداشت کنند.
برداشت چغندرقند از ۲۷ مهرماه در شهرستان شیروان آغاز شده که تاکنون ۴۸۰ هکتار برداشت شده است و ۲۴ هزار تُن محصول برداشت شده تحویل کارخانه شده است.
۳۴ درصد از کشتزارهای چغندرقند استان خراسان شمالی مربوط به شهرستان شیروان است.
تنها ۳۰ روستای خراسان شمالی از کتابخانه عمومی بهره مند است
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی گفت: از ۸۰۰ روستای واقع شده در این استان فقط ۳۰ روستا از ظرفیت فرهنگی کتابخانه عمومی برخودار است.
علی محمد جهانی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در فاروج گفت: با بهره برداری از ۲۰ کتابخانه طی سه سال اخیر، در ردیف سه استان اول کشور در سرانه فضای کتابخانه ای قرار گرفته ایم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی، تعداد روستاهای دارای کتابخانه در استان را، ۳۰ باب عنوان کرد و افزود: با این وجود هنوز ۶۷۰ روستای استان محروم از فضای کتابخانه ای است که ساخت و ایجاد کتابخانه در روستاهای بالای ۱۵۰۰ نفر جمعیت، به ترویج و گسترش کتاب و کتابخوانی کمک شایانی می کند.
وی با بیان اینکه در هفته کتاب و کتابخوانی هشت باب کتابخانه روستایی و شهری با زیربنای هزار و ۶۰۰ مترمربع در استان افتتاح و با بهرهبرداری از آنها، مجموع فضای کتابخانهای استان به ۲۰ هزار مترمربع رسیده است، بیان داشت: کتابخانههای روستایی در مناطق چهاربید، بیدک، قلعه جق، خرق، بزنج و تازه قلعه و کتابخانه های شهری نیز در حصارگرمخان و درق افتتاح شده که مجموعا برای ساخت و تجهیز این هشت باب کتابخانه، افزون بر ۳۰ میلیارد ریال اعتبار ملی و استانی هزینه شده است.
وی افزود: افزون بر این کتابخانه ها هم اکنون ساخت کتابخانه های روستایی در گریوان و ارکان بجنورد، رباط شیروان، طبر جاجرم و بام صفی آباد و همچنین دو باب کتابخانه شهری در اسفراین و شیروان نیز با زیربنای چهار هزار و ۹۰۰ متر مربع در مراحل پایانی است که تا سه ماه اول سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
در استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی ۶۰ باب کتابخانه عمومی شهری و روستایی فعالیت دارد و ۳۰ باب کتابخانه دیگر نیز در دست ساخت است.
شبستان گزارش می دهد؛
آیا اعتبارات سفر هیئت دولت به خراسان شمالی گره گشای سالن ورزشی تیتکانلو می شود؟
کلنگ ساخت سالن ورزشی چند منظوره تیتکانلو ۱۱ بهمن سال ۹۳ با حضور مسئولان وقت و با وعده تحقق آن ظرف یک سال به زمین زده شد اما این گره همچنان بسته مانده و ظاهرا اعتبارات سفر هیئت دولت به استان گره گشا شده است.
خبرگزاری شبستان _فاروج؛ شهریور ماه سال 94 بود که ساخت سالن ورزشی چند منظوره شهر تیتکانلو در زمینی به مساحت هزار و 280 متر مربع آغاز شد؛ پروژه ای که در بهمن 93 کلنگ زنی شده و قرار بود پس از تخصیص اعتبار، در مدت زمان کوتاهی تکمیل شود. این در حالی است که طرح های ورزشی در بخش خبوشان به مرکزیت شهر تیتکانلو سرانجام راضی کننده ای نداشته و سالن ورزشی روستای یام به رقم پیشرفت فیزیکی بالا با حل نشدن مشکل انشعابات آن، به بهره برداری نرسید. سالن ورزشی چند منظوره تیتکانلو هم با 40 درصد پیشرفت فیزیکی همچنان جوانان این شهر و بخش را منتظر بهره برداری نگه داشته است.
یکی از جوانان شهر تیتکانلو در این خصوص گفت: ورزش با توجه به پهلوان خیز بودن این بخش در بین اهالی جایگاه ویژه ای دارد اما زیر ساخت های آن فراهم نیست.
مهدی رضا زاده افزود: هرساله بزرگترین رویداد پهلوانی شهرستان در گود امام مرشد این بخش با رقابت های کشتی چوخه که سابقه ای افزون بر 300 سال دارد، رخ می دهد آنهم در حالی که حوزه سرانه ورزشی این بخش مغفول باقی مانده است.
یکی دیگر از اهالی این بخش گفت: تنها سالن قدیمی شهر تیتکانلو، ظرفیت ورزشی این بخش محسوب می شود و جوانان این بخش با 15 هزار نفر جمعیت و 21 روستا و آبادی باید از آن استفاده کنند و سالنی هم که در چند سال اخیر کلنگ زنی شده همچنان ناتمام باقی است.
وی با اشاره به اینکه بخت طرح های ورزشی در این بخش بلند نیست، افزود: گود امام مرشد، سالن ورزشی تیتکانلو، سالن ورزشی روستای یام مصداق این ادعا هستند و نمی دانیم کی این طرح ها آماده استفاده اهالی می شود.
تکمیل طرح های ناتمام ورزشی، سرانه این فضاها را ۱۴ درصد افزایش می دهد
سرپرست اداره ورزش و جوانان شهرستان فاروج گفت: در این شهرستان دو طرح روباز و پنج طرح سرپوشیده در دست ساخت است که با تمام شدن آن، سرانه فضاهای ورزشی شهرستان ۱۴ درصد افزایش می یابد.
آتنا فراهی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهارداشت: سرانه فضای ورزشی فعلی شهرستان 89 صدم درصد که شامل 6 فضای ورزشی روباز و 12 مکان سرپوشیده و در مجموع به مساحت 8 هزار و 922 متر مربع است.
وی با اشاره به طرح های مهم ناتمام ورزشی شهرستان گفت: استخر ورزشی با 60 درصد پیشرفت از سال 89 آغاز شده، سالن ورزشی تیتکانلو با 40 درصد پیشرفت فیزیکی از سال 93 و گود کشتی امام مرشد با 30 درصد پیشرفت از سال 94 آغاز شده که تکمیل این طرح ها در حوزه ورزش شهرستان تحول ایجاد می کند.
وی افزود: در شهرستان دو طرح رو باز و پنج طرح سرپوشیده به مساحت 8 هزارو 355 متر مربع در دست ساخت است.
اعتبارات سفر هیئت دولت به کمک تکمیل سالن ورزشی تیتکانلو آمده است
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان شمالی هم گفت: از اعتبارات سفر هیئت دولت به خراسان شمالی که در تیرماه امسال انجام شد، 12 میلیارد ریال برای تکمیل سالن ورزشی چند منظوره تیتکانلو اختصاص یافت.
کوروش بهادری افزود: این اعتبار از محل ارزش افزوده اختصاص یافته که با این رقم، طرح تکمیل شده و به بهره برداری می رسد.
۲۶۰ دانش آموز دختر مانه و سملقانی به اردوی راهیان نور اعزام شدند
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان مانه و سملقان گفت: تعداد ۲۶۰ نفر از دانش آموزان دختر به همراه تعدادی از معلمان به اردوی راهیان نور اعزام شدند.
سرهنگ روح الله محمدی امروز یک شنبه (۱۰ آذر) در حاشیه اعزام دانش آموزان به راهیاننور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از آشخانه اظهار داشت: این اعزام به مدت ۶ روز با ۶ دستگاه اتوبوس انجام می شود.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان مانه و سملقان با بیان اینکه دانشآموزان نقش ماندگار و بیبدیلی در انقلاب اسلامی داشتند، افزود: راهیاننور بزرگترین حرکت فرهنگیست و در واقع بهترین بستر انتقال مفاهیم ارزشی انقلاب همچون فرهنگ ارزشمند دفاع مقدس همین اعزام راهیان نور است.
وی بیان کرد: هدف از این حرکت بزرگ فرهنگی زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا، انتقال فرهنگ ایثار، شهادت، شهامت و ازخود گذشتگی به نسل جوان و نوجوان است.
شهرستان مانه و سملقان ۱۸ هزار دانش آموز دارد که توسط دو هزار فرهنگی آموزش می بینند.
رونق شنبه های کتاب و کتابخوانی در مهدکودک ها و مدارس گرمه
شنبه های کتاب و کتابخوانی علاوه بر مساجد در مهدکودک ها و مدارس گرمه به همت کانون فرهنگی و هنری پیامبر اعظم (صلی الله علیه وآله و سلم) این شهرستان اجرا می شود.
به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ هاشم شیرازیان، مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی در سومین نشست توجیهی اجرای طرح فهما ویژه رابطان و مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد شهرستان گرمه، به اهمیت اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: طرح فرهنگی «فهما» با هدف یکسان سازی فعالیت های کانون ها و تقویت گروه های هنری و تشکیلاتی در مساجد اجرا می شود.
وی اضافه کرد: بر اساس اهداف و برنامه های تدوین شده در واقع می توان گفت یکی از مزایای اجرای طرح ملی فهما امتیازبندی و تبدیل کمیّت در برنامههای فرهنگی و هنری به کیفیت است که در این باره سایت بچه های مسجد راه اندازی و فعال شده است.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی، همچنین در توضیح اولویت های سایت بچه های مسجد و ثبت فعالیت کانون ها در این سامانه گفت: ثبت اعضای جدید کانون و به روز رسانی اطلاعات اعضای پیشین، ثبت فعالیت ها و اقدامات فرهنگی هنری صورت گرفته در کانون ها اعم از گروه های سرود، گروه های نمایشی و برنامه های مناسبتی در اولویت این یکپارچه سازی است.
شیرازیان به اجرای برنامه های کتابخوانی به ویژه شنبه های کتاب اشاره کرد و خواست این موضوع با هدف انس با مطالعه در میان اعضای کانون ها توسط مدیران و رابطین شهرستانی فهما، پیگیری و از سوی نهاد های مرتبط همچون نهاد کتابخانه های عمومی و فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان حمایت شود.
مسعود بهشتی، مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان گرمه نیز در این نشست ضمن قدردانی از فعالیت و دغدغه رابطان شهرستانی طرح فهما و نیز مدیران و فعالان کانون های این شهرستان، برای هر چه بهتر برگزار شدن طرح های حوزه کانون مسجد شهرستان اعلام آمادگی و حمایت کرد.
گفتنی است، در این جلسه اجرای مجدانه طرح شنبه های کتاب مورد استقبال حاضران قرار گرفت و کانون فرهنگی و هنری پیامبر اعظم (صلی الله علیه وآله وسلم) شهر گرمه پیشنهاد اجرای این طرح را علاوه بر مساجد در مهد کودک ها به صورت قصه خوانی برای کودکان و در مدارس نیز به شکل تعیین سیر مطالعاتی ارائه کرد که مصوب شد.
نظر شما