آمار سل در جنوب کرمان پائین تر از متوسط کشوری 

مهشید ناصحی، گفت: سال گذشته ۵۷ مورد در محدوده تحت پوشش دانشگاه جیرفت مبتلا به سل تشخیص داده شد که اگر بر جمعیت تقسیم شود ۶ و هشت دهم درصد می شود پس نسبت به متوسط کشوری که ده و ۶ دهم درصد بود پایین تر است. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، سمینار اصول و مراقبت های بیماری سل امروز در معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت به مدت ۲ روز و با حضور پزشکان عمومی، متخصصان داخلی و نوزادان، پرستاران برگزار شد.

 
«مهشید ناصحی»، در این سمینار، گفت: از وضعیت سل در کشور آمار و ارقام دقیق در دست نیست اما در مقایسه وضعیت کشور با 50 سال گذشته، از یک میزان بروز 140 مورد در 100 هزار گزارش شده بود که به ده و ۶ دهم درصد رسیده است و سال گذشته نیز 8 هزار و 713 مورد سل گزارش شده است که بیانگر کاهش آمار این بیماری در کشور و نیز 67 برابر در مقایسه با کشورهای همسایه کاهش داشته است.


رئیس اداره کنترل سل و جزام وزارت بهداشت و درمان، تصریح کرد: آمار نشان می دهد که ما در مقایسه با کشورهای همسایه و نیز در مقایسه با گذشته وضعیت به مراتب بهتری داریم اما این بدان معنا نیست که سل از اولویت بهداشتی خارج شده است زیرا بیماری سل مرتبط با یکسری عوامل خطرناک است که روند آن می تواند روی وضعیت سل تاثیر گذار باشد.  

وی، اظهار داشت: عوامل متنوعی می تواند سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود که سردسته آن عفونت اچ آی وی است که می تواند موجب افزایش 100 برابری احتمال به سل شود اما فاکتورهای دیگری مثل دیالیز، مصرف داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی، سرطان ها، شیمی درمانی هایی که برای سرطان انجام می شود و نیز دیابت که می تواند 4 برابر احتمال سل را بالا ببرد.

ناصحی، خاطرنشان کرد: استعمال دخانیات تا 2 برابر در بروز بیماری سل سهیم است و اعتیاد تزریقی صنعتی، نیمه صنعتی و هر چیزی که موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود حتی یک استرس شدید و یا تغییرات هورمونی بدن در دوران بلوغ و بارداری می توانند احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش دهند پس باید مراقب باشیم.


رئیس اداره کنترل سل و جزام وزارت بهداشت و درمان، بیان داشت: یکی از چیزهایی که در دنیا مطرح است و می تواند موجب ایجاد اپیدمی فردی شود دیابت است که در کشور ما کم و بیش رو به افزایش است.

 

وی، اضافه کرد: خدمات تشخیصی درمانی سل در نظام شبکه بهداشتی درمانی ما رایگان است و کافی است که مردم علائم این بیماری را بشناسند و بدانند این بیماری بر خلاف تصور ذهنی شان کاملا قابل درمان است و در صورت مشاهده علائم سریع تر مراجعه کنند تا کارهای تشخیصی درمانی شان انجام شود.

ناصحی، با اشاره به بررسی فعال جمعیت های پرخطر، عنوان داشت: این جمعیت ها می تواند افراد در تماس با افراد زندانی و یا گروه اچ آی وی مثبت باشند البته ما در یکسال اخیر گروه های دیگری مثل کاندید های پیوند، بیماران مبتلا به سیلکوزیس، مصرف کنندگان داروهای مضر سیستم ایمنی حتی بسته به مکان افراد( بی خانمان ها، افراد معتاد تزریقی) و در بعضی از استان ها مهاجرین کشورهایی که شیوع سل در کشورشان زیاد است و به کشور ما آمدند و گروه هایی از این قبیل را به صورت فعال مورد بررسی قرار دادیم.


رئیس اداره کنترل سل و جزام وزارت بهداشت و درمان، در خصوص وضعیت سل در جنوب کرمان، اظهار داشت: سال گذشته 57 مورد در محدوده تحت پوشش این دانشگاه مبتلا به سل تشخیص داده شد که اگر بر جمعیت تقسیم شود 6  و هشت دهم درصد می شود پس نسبت به متوسط کشوری که ده و 6 دهم درصد بود پایین تر است و بیماران تشخیص داده نشده در این محدوده وجود دارد و بایستی از طریق آگاهی رسانی و حساس کردن مردم و پرسنل بهداشتی درمانی موارد گمشده را پیدا کنیم.

کد خبر 861840

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha