۷۰ درصد از اراضی کشاورزی کشور فاقد سند هستند

صیدی نژاد با بیان اینکه در حال حاضر ۷۰ درصد از اراضی کشاورزی کشور فاقد سند هستند، گفت: اکنون اعتباراتی برای این امر اختصاص یافته که با حدنگاری(کاداستر) اراضی کشاورزی آن ها را بتوانیم به سمت سنددار شدن پیش ببریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «فرید صیدی نژاد» امروز (10 آذر) در حاشیه همایش روز جهانی خاک در خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران با اشاره به تفکیک اراضی، اظهار کرد: حدنصاب‌های وزارت جهاد کشاورزی در سال 95 بر مبنای ضریب مکانیزاسیون در شهرهای مختلف، کمیت و کیفیت منابع آب و خاک و تولیدات و همچنین وضعیت اقلیمی و الگوی کشتی که باید دخالت داده می شد به دولت ارائه کرد که این حدنصاب ها در دولت به تفکیک هر شهرستان تصویب شد که اگر این تفکیک قانونی اراضی توسط ادارات ثبت اسناد و دفترخانه‌ها رعایت شود شاهد تفکیک های غیرمجاز اراضی کمتری خواهیم بود.

 

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور با اشاره به اینکه اراضی کشاورزی ما به مرور زمان کوچک می شود، گفت: قواعدی که برای تقسیم ارث حاکم است از مهترین عوامل برای خرد شدن اراضی کشاورزی است و این آفتی برای حفاظت خاکهای زراعی می باشد.

 

صیدی نژاد ادامه داد: کشور برای حفظ اندازه اراضی کشاورزی و حدنصاب آن باید مقررات جدیدی وضع کند چرا که تامین نیاز غذایی کشور وابسته به خاک است و باید در این زمینه چاره اندیشی شود.

 

وی افزود: اکنون به صورت مشاع، خرید و فروش های متعددی بر روی مالکیت اراضی اتفاق می افتد که با قطعاتی از اراضی در روستاها مواجه هستیم که اندازه آن به متر می رسد.

 

معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه در حال حاضر 30 درصد اراضی کشاورزی کشور سند دارد، عنوان کرد: 70 درصد از اراضی کشاورزی کشور فاقد سند هستند البته اکنون اعتباراتی برای این امر اختصاص یافته که با حدنگاری(کاداستر) اراضی کشاورزی آن ها را بتوانیم به سمت سنددار شدن پیش ببریم.

 

صیدی نژاد بیان کرد: در هر جایی که یکپارچه سازی اراضی کشاورزی و تجمیع مالکیت ها انجام شود تا 100 درصد هزینه های تجهیز و نوسازی، عملیات آب و خاک و سیستم های نوین آبیاری را دولت متقبل می شود.

کد خبر 861775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha