خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: در سال های اخیر، احساسات ضداسلامی در آمریکا به شدت افزایش پیدا کرده است. اگرچه این احساسات به شیوه های مختلف بروز و ظهور پیدا کرده اند اما حمله به مساجد تبدیل به یکی از شایع ترین روش ها برای به منصه ظهور رساندن احساسات ضداسلامی شده است.
این در حالی است که حمله به مساجد به طور مستقیم نقض کننده آزادی های مذهبی در آمریکا را هدف قرار داده است.
دولت آمریکا که خود را داعیه دار حقوق بشر و آزادی در جهان می داند در برابر اقدام خصمانه حمله به مساجد که اخیرا از راه به آتش کشیدن این مکان های مذهبی به شدت افزایش پیدا کرده است، نه تنها واکنشی از خود نشان نمی دهد بلکه بر این احساسات دامن هم می زند.
مساجد در سراسر آمریکا هدف اقدامات خرابکارانه و اقدامات مجرمانه و جنایتکارانه قرار گرفته اند و تلاش هایی برای مسدود کردن و یا رد کردن مجوزهای منطقه ای لازم برای ساخت و توسعه این مکان ها صورت گرفته است.
در نقشه زیر حملات ضد مسجدی در سراسر آمریکا از سال 2005 میلادی تا کنون نشان داده شده است :
در ایالت هایی که به رنگ زرد نشان داده شده اند یک یا دو حمله ضد مسجدی وجود داشته است. ایالت هایی که به رنگ نارنجی هستند شاهد ۳ تا ۴ حمله ضد مسجدی بوده اند و در ایالت هایی که به رنگ قرمز نشان داده شده است ۵ تا ۱۰ حمله ضد مسجدی به وقوع پیوسته است.
اما بیشترین اقدامات ضد مسجدی که شامل به آتش کشیدن مساجد هم است در ایالت هایی انجام شده که به رنگ بنفش نشان داده شده اند.
اگرچه مخالفان ساخت مسجد در آمریکا به طور مکرر ادعا می کنند که مخالفت های آنها مبنی بر ملاحظات عملی مانند ایجاد ترافیک، کم شدن فضای پارک کردن خودروها و یا بالا رفتن سطح سر و صداها است اما دغدغه هایی که بر آنها تاکید می شود اغلب بهانه هایی هستند که احساسات ضداسلامی را به وجود می آورند.
مقامات دولتی در برخی از مناطق آمریکا تسلیم این تعصبات و غرض ورزی های مذهبی شده اند و با مساجد و مراکز مذهبی متفاوت از دیگر مکان های مذهبی متعلق به ادیان دیگر رفتار می کنند.
حتی زمانی که دولت های محلی از آزادی های مذهبی حمایت می کنند، این شهروندان هستند که اغلب به دنبال راهی برای ارعاب مسلمانان با هدف از بین بردن آزادی های مذهبی آنها هستند.
این روزها به آتش کشیدن مساجد تبدیل به یکی از اصلی ترین راه های ارعاب مسلمانان برای نقض آزادی های مذهبی آنها شده است و دولت آمریکا که همه کشورها را ناقض آزادی های مذهبی می داند، حتی یک قدم برای تقبیح این اقدامات بر نمی دارد.
چندی پیش سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان تاکید کرد: بهتر است واشنگتن به جای دخالت در امور داخلی دیگر کشورها، به دنبال افزایش دلایل اسلام هراسی در این کشور باشد. اگرچه به آتش کشیدن مساجد در آمریکا همواره رایج بوده است اما این مسئله در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» به اوج خود رسیده است.
کمتر از یک ماه پس از آغاز ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا مسجدی در «ویکتوریا» واقع در تگزاس به آتش کشیده شد و این اتفاق آغازی برای سوختن چندین مسجد دیگر در ماه های بعدی ریاست جمهوری ترامپ تا کنون شد.
اگرچه همه جامعه ویکتوریا در آن زمان از این حادثه باخبر شد اما رسانه ها به ندرت این مسئله را پوشش دادند.
رهبران کنیسه ها و کلیساها به خانه صاحب این مسجد رفتند و کلیدهای خود را در اختیار او گذاشتند تا از این مکان ها به عنوان موقت به عنوان جایی برای عبادت استفاده کند اما هنوز هم خبری از سوختن مسجد و پیامدهای آن در رسانه ها نبود.
هنوز هم آتش سوزی در مساجد اهمیتی برای رسانه ندارد. در حالی که تنها در یک هفته گذشته دو مسجد در ایالت های مینه سوتا و شیکاگو به آتش کشیده شده اند، رسانه ها به پوشش حداقلی این اتفاقات بسنده کرده و تا کنون اقدامی برای به چالش کشیدن دولت ترامپ در این زمینه انجام نداده اند.
همه این سیاست ها در راستای ضربه زدن به آزادی های مذهبی است که با وجود انکار دولت های آمریکایی به شدت در این کشور رواج دارد و هر روز بیشتر می شود.
نظر شما