به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، «آیت الله مصطفی علما» امروز(جمعه، 8 آذر) در خطبه های نماز عبادی سیاسی جمعه با توصیه همگان به رعایت تقوای الهی و پرهیزگاری و دوری از معصیت، گفت: در قرآن کریم در بیش از 20 مورد خطاب به «یا ایها الناس» ای همه مردم، ای همه انسان ها دارد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، افزود: قرآن، کتاب تربیت، رشد و تعالی است از یک بُعد، تنها به مومنین کار ندارد بلکه همه انسان ها را دعوت کرده و جامعه را مورد خطاب قرار می دهد، دیگر این زمینه مربوط به ما است که گوش کنیم یا نه.
وی قرآن کتاب احکام، قانون و حکمت است همه را دعوت می کند که سر این سفره بنشینند و استفاده کنند. نکته دیگر این است که انسان ها را بدون واسطه خطاب قرار داده و هیچ فاصله ای نیانداخته است خود خدا مستقیما با همه 7 میلیارد انسانی که روی کره زمین است بدون واسطه حرف می زند و آن ها را بدون هیچ واسطه ای مورد خطاب قرار داده است.
آیت الله علما، با بیان اینکه خداوند به بندگان خود احترام گذاشته است، اظهار کرد: خداوند متعال مانند پدری که فرزند خود را مورد صحبت و نصیحت قرار داده است بدون واسطه و رابط، مستقیما و با احترام آن هم کریمانه و بزرگوارانه، با بندگان خود صحبت می کند.
وی ابراز کرد: خداوند متعال در آیه 21 سوره بقره:« يا أَيُّهَا النَّاسُ اعْبُدُوا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُمْ وَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ» دو نکته را به بندگان خود تذکر داده است. خالقیت و بعد از آن ربوبیت را به رخ می کشد و می فرماید آیا من شما را تربیت نکرده ام، رب شما و مربی شما نبوده ام.
امام جمعه کرمانشاه، با اشاره به آیه 2 سوره حمد: «الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ» گفت: رَبّ به معنای مربی است خداوند با محبت و احترام انسان ها را خطاب قرار می دهد که من تربیت کننده شما هستم، شما هم باید این تربیت را بپذیرید.
وی بندگی را موجب رشد، درک، سواد و ترقی و تربیت انسان دانست و اضافه کرد: بندگی انسان را سلطان می کند. سلطان به معنای عقل، فهم، شعور و درک است به گونه ای که انسان به همه کار مسلط می شود.
آیت الله علما، عنوان کرد: حضرت امام خمینی(ره) مگر درس سیاست خوانده بود؟ اما چون منشأ الهی و قرآنی بود اخلاق اسلام و عمل و روش و منش اسلام را عمل و رعایت می کرد با دنیا یک تنه در می افتد و شرق و غرب را تکان داد.
وی استعداد و تعلیم علم و دانش را وجه تمایز انسان با سایر مخلوقات برشمرد و ابراز کرد: ایمان آوردن و توجه به خدا داشتن، مومن بودن و اخلاق اسلامی را عمل کردن یک سرمایه بزرگ است که باید از آن استفاده کنیم. سرمایه ای که هشت سال دفاع مقدس را اداره کرد و همین قضایای اخیر نسخه نوشت و آن را مداوا کرد.
خطیب جمعه کرمانشاه، با اشاره به «أَصلُ الخَلق التَّقدِیرُ؛ اصل خلق تقدیر کردن است» علمای اهل لغت این گونه گفته اند: که اصل خلق از خلقت همه انسان ها و عوالمی که برای ما خلق شده است، براساس اندازه ها و قدر ها است که باید آن ها را بدانیم. اندازه های زندگی، سیاست، حرکت و اندازه هایی که به ما گفتند را باید بشناسیم.
وی گفت: زمانی که صدام به ایران حمله کرد و فردوگاه های ایران را زد حضرت امام(ره) در تلویزیون گفت: «یک دیوانه سنگی انداخته است» و کشور را آرام کرد. دنیا از این سخن امام راحل حساب برد.
آیت الله علما، بیان کرد: وقتی که حزب جمهوری اسلامی را منفجر کردند و 72 عزیز به شهادت رسیدند فرمود انالله و انا علیه راجعون همه ما به سوی او می رویم اگر عبودیت و بندگی داشته و تحت تربیت خدا قرار گرفته و رب و مربی ما او قرار بگیرد این گونه بار می آییم.
وی اظهار کرد: امیرالمومنین علی(ع) می فرماید: «اطاعت و بندگی تجارتی است که همه اش سود است» لذا بهترین راه این است که مسیر عبودیت و بندگی را مورد توجه داشته باشیم.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه در فرازهای خطبه دوم، گفت: امیرالمومنین علی(ع) که معلم بشریت است می فرماید: «بلندترین ستون و حقیقت و جوهر دین، تقوا است»
وی با اشاره به هفتم آذرماه که به نام نیروی دریایی است، اذعان کرد: نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در همان روزهای نخست جنگ نیروی دریایی دشمن را به گل نشاند و تا آخر هم نتوانست تکان بخورد. درود خدا بر شهدای والامقام نیروی دریایی
آیت الله علما، با بیان اینکه هشتم آذر شهادت دکتر مجید شهریاری شهید هسته ای ایران است، گفت: چهارم ربیع الثانی ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی است که در شهرری مدفون است. این شخصیت واجب للتکریم، سه امام را درک کرده است و صاحب روایاتی است که از ایشان خلق شده است.
وی اضافه کرد: دهم آذر شهادت آیت الله سید حسن مدرس این نماینده مجلس شورای اسلامی و یک نماینده نمونه است که مقابل رضا شاه (رضاخان قلدر) ایستاد و به او گفت: «زنده باد مدرس مرده باد رضا خان» ایشان چنین شخصیتی داشتند.
نظر شما