به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران شصت و چهارمین مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلان شهر ها و مراکز استان ها با حضور مرتضی الویری رییس شورای عالی استان ها، محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران، هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه، مصری نایب رییس مجلس شورای اسلامی، کولیوند رییس کمیسیون شوراهای مجلس، هیات رییسه شورای شهر تهران و روسای شوراهای کلان شهر ها و مراکز استان های کشور در شهر کرمانشاه برگزار شد.
«عبدالرضا مصری» در این اجلاس گفت: سنگ بنای مجلس و شوراهای اسلامی قانون اساسی است. مجلس در ارتباط با قوانین ملی و شوراهای شهر در ارتباط با قوانین ملی نقش اساسی و اصلی را در ترسیم خطوط اصلی حرکت انجام می دهند اما به رغم وجود این دو نهاد ما به موفقیت نمی رسیم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه از برخی موانع در عدم موفقیت نظام پارلمانی در ایران سخن گفت و افزود: آنچه اکنون در ساختارها اتفاق می افتد علی رغم اینکه همه قوا و شما و ما علاقه مند به خدمت هستند اما متاسفانه یک موانعی باعث شده که نتوانیم این خواست ها را به مرحله اجرا درآوریم.
مصری گفت: تعدد و تناقض و تجاوز در قوانین به گونه ای که ما صبح و شب باید بنشینیم و قانون وضع کنیم، یکی از این موانع است.حجم این قوانین باعث می شود هیچ کسی قدرت تطبیق خود را با این قوانین نداشته باشد لذا اکثر مسئولان ما گرفتار مسائل جانبی می شوند.
وی ادامه داد: تعدد و تزاحم مراکز تصمیم گیری، به گونه ای که در هر امر واحد چند جا باید تصمیم گیرند و این پاسخگویی را لغو کرده و فرافکنی را گسترش داده. به بیانی تعدد دستگاه های نظارتی با واحد های اندازه گیری مختلف، یک مانع دیگر است.
مصری در ادامه افزود: این ها موانعی است که ما را برای رسیدن به نقطه مطلوب ناتوان کرده و این در شرایطی است که در نقاط مختلف دنیا قوانین یکپارچه موضوعه دارند و قانونگذار اجازه وضع قانون جدید ندارد جز با لغو یک قانون دیگر.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز شاید دستگاه اداری ایران از بزرگترین دستگاه های اداری دنیا و یا شاید بزرگترین آنها باشد، در شرایطی که ایالات متحده 300 هزار کارمند دارد و کشورذ های اروپایی 8 هزار کارمند ، ما 4،5 میلیون کارمند داریم و پر واضح است در این شرایط تمام سرمایه ها ی ما باید صرف حقق آنان شود.
مصری در ادامه گفت: ما ساختار های ترکیبی نا متجانس را به هم چسباندیم و سبب نا کارآمدی آنها شدیم، به عنوان نمونه شهرداری های با ساختار سنتی داریم و با مدیریت عمودی اما در کنارش شوراها را قرار دادیم. شورا هم در روند اجرا نمی تواند دخالت کند و از طرفی در این نظام ساختار هر فرد می تواند حوال محور خود باشد یعنی تعارض منافع سازمانی و فردی و لذا می بینیم که شوراهای مشارکتی در این شرایط به شوراهای شراکتی تبدیل می شوند.
این نماینده مجلس گفت: لذا ما باید هر چه زودتر این مشکلات را برطرف کنیم. در همین مجلس شورای اسلامی 2 هزار قانون داریم قوانینی که امروز موضوعیت ندارند نظیر قانون معافیت مالیاتی واردات فرقون برای پست و تلگراف یعنی همین امروز وزارت ارتباطات می تواند دو میلیون فرقون وارد کند بدون عوارض.لذا ما باید به جای ایجاد قانون های جدید قانونهای مزاحم را لغو کنیم. امیدوارم روزی در بخش شهرداری ها قانون یکپارچه مختصر و مفیدی وضع شود تا پایه کج نهاده شده، اصلاح شود.
نظر شما