شوش کهن ترین شهر زنده تاریخ است / به آثار تاریخی شوش توجه شود

ملک زاده شوش را کهن ترین شهر زنده تاریخ دانست و گفت: مجموعه تپه های باستانی شوش یکی از گرانبهاترین دارایی های خوزستان و ایران و فرهنگ و تمدن جهانی است که مورد بی مهری قرار گرفته اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «مهرداد ملک زاده» امروز (چهارشنبه 6 آذر) در کنگره ملی حضرت دانیال نبی (ع) که در اهواز برگزار شد، خوزستان را قلب تپنده و اولین سنگر حمایت و مبارزه و صیانت از کیان و وحدت ملی ایران دانست و اظهار کرد: گاهی اوقات در برخی واژه ها شگفتی و جادویی وجود دارد که معنای آنها با تکرار بیشتر می شود و «شوش» یکی از این واژه هاست.

 

مدیر پژوهشی پژوهشکده باستان شناسی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه در واژه «شوش» یک دنیا معرفت، دیرینگی و پیشینه نهفته است افزود: شوش کهنه ترین شهر زنده تاریخ است که در طول تاریخ رو به خاموشی نرفت.

 

وی تصریح کرد: البته قبل از شوش نیز شهرهایی وجود داشته ولی امروز تبدیل به شوره زارهایی شده و در زیر خاک ها مدفون شدند و با حفاری های باستان شناسی به آنها پی بردیم ولی شوش هرگز دچار این سرنوشت نشد و همچنان پابرجاست.

 

ملک زاده با اشاره به اینکه مجموعه تپه های باستانی شوش را یکی از گرانبهاترین دارایی های خوزستان و ایران و فرهنگ و تمدن جهانی دانست و اضافه کرد: این مجموعه باستانی امروز مورد بی مهری قرار گرفته و گاه به واسطه احداث و تعریض یک خیابان یا احداث زیرگذر و پل بخش هایی از بین می رود.

 

وی اذعان داشت: متاسفانه گاهی به این مجموعه به عنوان یک مشت خاک نگاه می شود در حالی که این تپه های باستانی سرگذشت بسیار دیرینه ای دارد و نوشته های روی آن نتیجه تجربه زیستی نیاکان ما در این نقطه است که به سهم خود در تکریم فرهنگ ایرانی تلاش کردند از این رو نباید حتی به اندازه سر ناخنی از آن جدا شود.

 

مدیر پژوهشی پژوهشکده باستان شناسی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از دیگر نکات مهم شوش را مظلومیت مدفن حضرت دانیال نبی (ع) دانست و عنوان کرد: وقتی نام شوش را می شنویم با یک مجموعه در هم تنیده تاریخی مواجهیم که یکی از آنها مرقد مطهر دانیال نبی (ع) در کنار رود شاوور است.

 

وی به ثبت جهانی شهرستان شوش اشاره کرد و یاد آور شد: اگر موفق شویم پیشنهاد ثبت جهانی شوش را به مراکز تصمیم گیرنده یونسکو ارائه دهیم حتما یکی از بخش ها مهم آن آرامگاه حضرت دانیال نیی (ع) است که باید بیشتر به آن رسیدگی شود.

 

کد خبر 860412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha