به گزارش خبرگزاری شبستان، نمایشگاه مد و مانتوی امسال که برای نخستین بار پس از انقلاب اسلامی برپا شده با حواشی بسیاری همراه است که هر خبرنگاری را به سوی خود جلب میکند و از سویی گفتههای طراحان و مدیران نمایشگاه، توانسته بر جذابیت خبری نمایشگاه امسال بیفزاید. علاوه بر حضور طراحان در کنار آثار هنری خود، شرکتهای بزرگ ایرانی تولیدکننده پوشاک و به خصوص مانتو حضور چشمگیری دارند.
تفاوت قدرت مالی طراحان
هدف طراح لباس، آفرینش اثر هنری است که در میان مردم تک باشد ولی تولیدکننده به تولید انبوه فکر میکند و این موضوع، سبب میشود تا واژه «مد» به خوبی به کار گرفته نشود.
سهیل عباسی، یکی از طراحان حاضر در نخستین نمایشگاه مد و مانتو با بیان این مطلب اظهار کرد: زمانی که از تولید انبوه صحبت میشود باید طرحهایی را مورد نمایش قرار داد که جنبه کاربردی آن بر وجه زینتی برتری داشته باشد.
او توان مالی متفاوت طراحان را سبب اختلاف کیفیت آثار ارائه شده میداند و عقیده دارد که طراح زمانی که از مواد و پارچههای گرانقیمت استفاده میکند، میتواند اثر فاخری تولید کند.
این طراح لباس که سابقه حضور در نمایشگاههای خارجی را نیز در کارنامه خود دارد از وجود طراحان و آثار متفاوت در کنار یکدیگر انتقاد کرد و افزود: برخی از هنرمندان شرکتکننده از پایاننامه دانشگاهی خود برای حضور در نمایشگاه استفاده کردهاند و بهتر بود که درجه بندی ویژهای بین هنرمندان صورت میگرفت تا همه آثار دریک سطح ارائه نشوند.
عباسی همچنین از ممیزی صورت گرفته روی لباسهای ارائه شده نیز انتقاد کرد و افزود: نظارت و ممیزی صورت گرفته با طرح اولیه طراحان متفاوت بوده و سبب تضاد میان طرح و اجرا شده است.
او درخصوص تعامل میان صنعت نساجی و طراحی لباس اظهار کرد: طراح به نوعی فروشنده پارچههای تولید شده است و اگر تعامل میان هنرمندان و صنعتگران عرصه نساجی ایجاد شود، میتوان طرحها را براساس نوع و جنس پارچهها تغییر داد تا با مصرف بیشتر پارچههای داخلی، شکوفایی هنر و صنعت همزمان صورت گیرد.
فرصت خدمت محدود است
بهطور حتم هر نمایشگاه و گردهمایی دارای نقاط ضعفی است که میتوان با شناخت و تحلیل آن از تکرار معایب جلوگیری کرد.
سرپرست کارگروه مدو لباس اسلامی- ایرانی و همچنین مدیر کل دفتر آموزش و توسعه فعالیتهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب افزود: نمایشگاه مد و مانتو برای نخستینبار و براساس نیاز کشور و مردم به معرفی و عرضه پوشاک متناسب با ارزشهای اسلامی برپا شده است و وجود ضعف در نورپردازی یا نحوه نمایش آثار پذیرفتنی است.
دکتر عیسی کشاورز، سرپرست کارگروه مد و لباس افزود: طراحان از برخی تصمیمات شورای مدیریت نمایشگاه ازجمله ممیزی و نظارت انتقاداتی داشتهاند که باید علت آن را در نیت و هدف نمایشگاه جستجو کرد. هدف این نمایشگاه که چند ماه روی آن کار شده است، عرضه و ارائه مدها و لباسهای مطابق با ارزشهای دینی و اسلامی است و بهطور حتم از ارائه لباسها و طرحهایی که با ارزشها تناقض دارد، جلوگیری میشود.
او در خصوص تقویت حلقههای طراحی، تولید و فروش در نمایشگاه امسال، اظهار کرد: کارگروه ساماندهی مد و لباس توانسته مرجع معتبری از هنرمندان طراح کشور تهیه کند و با نظارت بر نحوه طراحی آنان به روش و اسلوب ویژهای دست یابد ولی در خصوص تولید لباس، بهتر است تعامل بهتری با وزارت صنعت، معدن و تجارت شکل گیرد تا لباس ایرانی توسط صنعت و هنر ملی صورت گیرد.
کشاورز همچنین در مورد همکاری و تعامل دیگر وزارتخانهها و سازمانها گفت: فرصت برای خدمت به مردم محدود است و بهتر است به جای گلایه از یکدیگر، تمام توانمان را صرف رسیدن به اهداف کارگروه کنیم و با تعامل بهتر به شکوفایی هنر و صنعت کشورمان کمک کنیم.
پایان پیام/
نظر شما