گفتگوی مسئولین بر سر حقوق کودک/ نیروی انسانی متخصص در حوزه اجتماعی کم داریم

هفدهمین کنفرانس ملی حقوق کودک در کرمان با طرح مواردی از جمله اعتیاد کودکان، کودکان بازمانده از تحصیل، نبود زیرساخت های لازم، کمبود نیروی انسانی متخصص و... برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، عباس صادق زاده، امروز(10 آذر) در هفدهمین کنفرانس ملی حقوق کودک با اشاره به اینکه «غفلت»از حقوق کودک آمار معنی داری به خود اختصاص می دهد که پایین بودن دانش اجتماعی یکی از دلایل این غفلت است؛ بر لزوم آموزش خانواده ها به ویژه آنها که از میزان دانش پایین تر برخوردار هستند، تأکید کرد.

 

مدیرکل بهزیستی استان کرمان با افزودن اینکه باید محتوای آموزشی را با جدیت بیشتر دنبال کنیم؛ گفت: مهدهای کودک با جدیت بیشتر در حوزه مسائل اجتماعی ورود کردند اما این اقدام کافی نسبت به مسائل موجود جامعه نیست و باید مسائل قابل رصدتری در استان کرمان تهیه و در اختیار مهدها قرار دهیم.

 

وی ادامه داد: نکته ای که کمتر به آن توجه شده اینکه به تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه اجتماعی کمتر ورود کردیم گرچه خیلی از کارگاه ها را برگزار کردیم اما بررسی خروجی آنها حاکی از کم اثربخشی است.

 

مدیرکل بهزیستی استان؛ یکجا کردن ظرفیت ها و اینکه هر شهر یک مرکز آموزش مهارت های زندگی داشته باشد تا برای دریافت خدمات دولت، شرط فراگیری این مهارت ها را بگذاریم که راهکاری پیشگیرانه و مؤثر است؛ مورد تأکید قرار داد.

 

وی در پایان گفت: اورژانس اجتماعی باید مورد حمایت حاکمیت باشد.

 

دکتر نخعی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان هم با اشاره به اعتیاد کودکان توضیح داد: «فقر اقتصادی» عامل اصلی اعتیاد کودکان زیر 10 سال است اما بعد از 10 سال، فقر عاطفی نقش مهمی در رفتن نوجوان به سمت موادمخدر بازی می کند

 

وی با بیان اینکه آمارها در این باره مبهم است؛ گفت: آمار مادران باردار معتاد جدی است.

 

فاطمه السادات حسینی، مدیرکل بانوان و خانواده استانداری کرمان هم با اشاره به کودکان کار و نیز بیش از 6 هزار کودک بازمانده از تحصیل در استان؛ نبود تفاهم نامه مشخص بین آموزش و پرورش و بهزیستی، پایین بودن اعتبارهای حمایتی از خانواده های سطح پایین، لزوم جدی تر گرفتن جلسات اولیا و مربیان، حمایت از مربیان مهدکودک ها و ایجاد زیرساخت های لازم را مورد اشاره قرار داد.

 

 

احمد اسکندری نسب، مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان  نیز گزارش داد: 650 هزار دانش آموز در هفت هزار و 770 واحد آموزشی و 30 هزار کلاس درس مشغول است.

 

وی افزود: بیش از 380 هزار نفر از این دانش آموزان در مقطع دبستان و پیش دبستانی تحصیل می کند و از آمار 6 هزار و 605 دانش آموز بازمانده از تحصیل، بیش از هزار نفر آنان شناسایی و بیش از 4 هزار نفر شناسایی نشدند.

 

اسکندری نسب به برخی دلایل بازماندگی از تحصیل از جمله تعصبات خانوادگی، ازدواج زودهنگام، فقر مالی و مشکلات، بدسرپرست و بی سرپرست، بی انگیزه گی، نارسایی جسمی و... اشاره کرد.

 

در این کنفرانس اعلام شد: تنها سه سازمان مردم نهاد در استان کرمان در رابطه با کودک کار می کند و این خیلی پایین است و نیاز به برنامه جدی تر دارد.

 

یکی از مسائل دردناک مطرح در این جلسه این بود که یک مددکار اجتماعی از یکی از حاشیه های شهر کرمان گزارش داد: کودکی را دیده که سه روز نان نخورده و یا کودکی که از کرم تغذیه می کند! کودکانی که به دلیل فقر مالی، سرویس مدارس آنها را جابجا نمی کند.

 

 

 

کد خبر 860257

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha