از فصل جدید فعالیت قاریان تا آخرین اخبار از عتبات عالیات

اعطای مدارک درجه ۱ و ۲ هنری به قاریان ممتاز کشور، برنامه شورای عالی قرآن برای مساجد، برگزاری درس خارج فقه و اصول در حوزه علمیه امام رضا(ع) و ساخت مدارس ویژه ایتام به همت عتبه حسینی از مهمترین اخبار حوزه قرآن و معارف در ۵ آذرماه ۹۸ است.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر مهمترین اخبار این حوزه در پنجمین روز از آذرماه ۹۸:

 

اعطای مدارک درجه ۱ و ۲ هنری به قاریان ممتاز کشور/ برنامه شورای عالی قرآن برای مساجد

 

 

«سید علی سرابی» در گفت وگو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با اشاره به فعالیت ها و برنامه های پیش روی شورای عالی قرآن، اظهار کرد: به تازگی دومین دوره آموزش عالی قاریان ممتاز در دستور کار شورا قرار دارد که از هفته گذشته با حضور قاریان و اساتید ممتاز کشور آغاز شده است.

 

قائم مقام شورای عالی قرآن تصریح کرد: این دوره حدود یکسال به طول می انجامد و در طول این یکسال تقریبا شرکت کنندگان هر دو هفته یکبار در کلاس های عملی و کارگاهی حضور می یابند.

 

وی با بیان اینکه شرکت کنندگان در این دوره متشکل از قاریان دارای رتبه های بین المللی و ممتاز کشور است، افزود: همچنین دارندگان مدرک درجه دو قرائت نیز در این دوره حضور دارند و گواهینامه بر اساس آزمون های طول دوره به آنها اعطا می شود.

 

سرابی تاکید کرد: با توجه به اینکه عموم افرادی که در دوره حضور دارند از قاریان ممتاز محسوب می شوند در نتیجه ظرفیت دریافت مدرک درجه یک را دارند. به هر صورت اگر کسی در آزمون ها حد نصاب را کسب کرد گواهینامه درجه دو را دریافت می کند.

 

وی اضافه کرد: گواهینامه هایی که اهدا می شود از نوع مدرک هنری است که بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به صاحبان هنرهای مشخص که در آیین نامه مربوطه ذکر شده، اعطا می شود، این مدرک شامل درجه یک تا درجه پنج هنری است. سعی ما این است که به شرکت کنندگان در این دوره در صورت کسب حد نصاب مدرک درجه یک یا دو را اعطا کنیم. این مدرک به امضای رئیس شورای عالی قرآن و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می رسد.

 

سرابی درباره فعالیت های شورای عالی قرآن در حوزه مساجد، خاطرنشان کرد: برنامه هایی همچون برپایی کرسی های تلاوت را در حوزه مساجد پیش بینی کرده ایم. همچنین با مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز ارتباطاتی داریم و تلاش می کنیم در توسعه برنامه های قرآنی با این مرکز همکاری داشته باشیم.

 

برگزاری درس خارج فقه و اصول در حوزه علمیه امام رضا(ع) + برنامه دروس و استادان

 

 

حجت‌ الاسلام والمسلمین «مجتبی زکی خانی» در گفت‌ و ‌گو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه حوزه علمیه امام رضا (ع) فعالیت خوبی در حوزه برگزاری درس خارج فقه و اصول دارد، اظهار کرد: تلاش شده است با دعوت از استادان مختلف برای سلایق مختلف طلاب این دروس برگزار شود.

 

مدیر دفتر تولیت حوزه علمیه امام رضا (ع) تصریح کرد: آیت الله علی اکبر رشاد، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای حوزه علمیه استان تهران، روزهای یکشنبه، سه شنبه و پنجشنبه، خارج فقه با موضوع قضا و سیاست تدریس می کند و پنجشنبه ها نیز از ساعت 7 تا 8 و 30 دقیقه صبح، خارج اصول فقه می گوید.

 

وی افزود: درس خارج فقه و اصول آیت الله حسن عالمی، نماینده مجلس خبرگان رهبری، شنبه ها تا چهارشنبه ها و به ترتیب ساعت 10 و 11 صبح در این حوزه برگزار می شود.

 

زکی خانی اضافه کرد: آیت الله محمدحسن اختری، عضو شورای سیاست گذاری نماز جمعه کشور، شنبه ها، یک شنبه، سه شنبه ها و چهارشنبه ها از ساعت 8 صبح درس خارج فقه با موضوع خمس را تدریس می کند.

 

وی ادامه داد: درس خارج فقه نیز با تدریس بنده، شنبه ها تا چهارشنبه ها از ساعت 9 و 30 دقیقه صبح در حوزه علمیه امام رضا (ع) برگزار می شود.

 

مدیر دفتر تولیت حوزه علمیه امام رضا (ع) در ادامه با بیان اینکه تحصیل علم تعطیلی ندارد، اظهار کرد: بر همین اساس بسیاری از جلسات درس خارج فقه و اصول، پنجشنبه ها در این حوزه برگزار می شود.

 

یادآور می شود، حوزه علمیه امام رضا (ع) در تهران، خیابان شهید مصطفی خمینی، نرسیده به چهارراه شهید مصطفی خمینی، روبروی بیمارستان سپیر، واقع شده است.

 

ساخت مدارس ویژه ایتام به همت عتبه حسینی

 

اجرای پروژه ساخت مدارس ویژه ایتام بدون وقفه در دست انجام است و میزان پیشرفت این پروژه به 15 درصد رسیده است.

 

«سلام سعدون» در این باره اظهار کرد: پروژه شامل شش مدرسه ویژه ایتام است که در زمینی به مساحت بیش از (بیست و پنج هزار متر مربع) احداث می شود.

 

ناظر اجرای این پروژه با بیان اینکه در احداث تمامی این مدارس سال های سرپوشیده ورزشی، کتابخانه و آزمایشگاه های آموزشی در نظر گرفته شده است، یادآور شد: کلاس ها بر اساس پیشرفته ترین طرح ها طراحی شده و پس از اتمام این پروژه، مدارس به بهترین و پیشرفته ترین تجهیزات آموزشی مجهز می شوند.

 

اسکن بیش از ۱۷۵ نسخه خطی نفیس در کتابخانه آستان علوی

 

واحد مستند نگاری وابسته به امور فرهنگی آستان علوی از اسکن بیش از 175 نسخه خطی با استفاده از فن آوری روز خبر داد.

 

واحد اطلاع رسانی آستان علوی اعلام کرد: بیش از 175 نسخه خطی در موضوعات مختلف علمی که در کنار صدها جلد نسخه خطی نفیس در کتابخانه آستان علوی نگهداری می شوند به منظور بهره برداری پژوهشگران با استفاده از فن آوری روز اسکن شدند.

 

رضا ظاهر، مسئول واحد مستند نگاری کتب و نسخ خطی آستان علوی دراین باره گفت: بیش از 175 نسخه خطی مهم پس از فهرست نویسی به شیوه الکترونیک با بهره گیری از دستگاه های مدرن و فن آوری الکترونیکی روز اسکن شدند تا به صورت الکترونیک در اختیار محققان و پژوهشگران قرار گیرند.

 

کد خبر 859978

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha