به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، کارگاه سواد رسانه ای کارگاه با مشارکت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و کانون بسیج هنرمندان ساوه با هدف آشنایی با ویژگی ها و کارکردهای رسانه ها، نحوه استفاده صحیح از ابزارهای ارتباطی، آسیب شناسی و مدیریت مصرف رسانه ها در سالن شهیدآوینی برگزار شد.
در این کارگاه « حجت ا... دستجانی »ضمن تبریک هفته بسیج ابراز داشت: با افزایش دسترسی به رسانه ها به ویژه فضای مجازی آسیب های اجتماعی جدیدی در جامعه بروز کرده است که درصورت ارتقاء سواد رسانه ای وافزایش آگاهی در مردم به ویژه جوانان و نوجوانان می تواند نقش مؤثری در کاهش آسیب ها و استفاده نقادانه وهوشمندانه از اینترنت داشته باشد.
فرمانده نیروی مقاومت بسیج ناحیه ساوه افزود: مؤثرترین راه برای کاهش آسیب های اجتماعی نوپدید ناشی از فضای مجازی و رسانه ها علاوه بر تصویب قوانین کسب آموزش های تخصصی و امنیتی استفاده از اینترنت و در مجموع ارتقاء سطح سواد رسانه ای است.
حجت الاسلام مهدی برزگر معاون فرهنگی و رسانه ستاد امربه معروف و نهی از منکر استان مرکزی در این کارگاه گفت: متأسفانه در جامعه با وجود اعتیاد داشتن همه به رسانه، سواد رسانه ای داشتن بسیار کم است و امروز در جامعه خود می بینیم که حتی در روستاهای دور افتاده که از نظر معیشتی در سختی هستند ولی در منزل خود دارای ماهواره و یا دارای تجهیزات رسانه بوده درحالی که از سواد رسانه ای برخوردار نیستند.
وی افزود: هرکدام از ما باید نقاد رسانه ای در ذهن و افکار خود باشیم و مدام چراهایی را در ذهن خود ایجاد نماییم و اگر از اینترنت یا فضای مجازی استفاده می کنیم میزان سود و زیان آن را در زندگی خود بررسی کنیم که اینترنت تا کنون به چه اندازه به زندگی ما ضربه زده است؟ یا چه اندازه باعث پیشرفت ما شده است؟ یا بپرسیم آیا رسانه برای خانواده،روابط کاری و درسی ما مشکلی ایجاد کرده است یا خیر؟
معاون فرهنگی و رسانه ستاد امربه معروف و نهی از منکر استان مرکزی اظهار داشت: اینترنت ابزار قدرتمندی است که هم می تواند باعث فساد شود و هم ابزار آموزش و تعلیم و رشد علمی،فرهنگی و اجتماعی جوانان و نوجوانان را فراهم آورد در نتیجه بررسی مسائل مربوط به این شبکه ها جهت اتخاذ تصمیمات صحیح و برنامه ریزی دقیق توسط مسئولان فرهنگی و اجتماعی و نیز والدین ضروری است.
تصریح کرد: امروزه با حجم وسیعی از اطلاعات گوناگون در رسانه مواجه هستیم که بدون دسته بندی خاص و در هم به ذهن مخاطبان وارد می شود که سرشار از محتواهای غیر ضروری و سطحی که هیچ کمکی در تحلیل و درک درست مسأله به مخاطب نمی دهد.
نظر شما