به گزارش خبرگزاری شبستان در همدان، «آیت الله حبیب الله شعبانی»، در در اجلاس استانی نماز و مدرسه با یادبود آیتالله تألهی گفت: : فلسفه نماز و چرایی اقامه نماز شاید یکی از سوالهای رایج در ذهن عموم به ویژه دانش آموزان باشد.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با بیان اینکه برای شروع نماز و یا ادامه این فریضه الهی باید پاسخی مناسب برای چرایی و فلسفه نماز داشت افزود: برخی نماز را برای «فرار از جهنم» میخوانند.
وی ادامه داد: از آنجا که به ما گفتهاند قیامتی به طول 50 هزار سال و بهشت و جهنمی وجود دارد که انسان بر اساس اعمال خود به یکی داخل خواهد شد همچنین طبق روایات معصومین، اولین چیزی که در قیامت از انسان سوال میشود نماز است بنابراین باید نماز خوانده شود.
شعبانی اضافه کرد: این نوع نگرش که انسان به دلیل ترس از قیامت و جهنم، نماز بخواند اورا تنبل خواهد کرد چرا که نماز او مقطعی بوده و توجه مقطعی او به قیامت او را نماز خوان و غفلت از آن، انسان را تنبل خواهد کرد.
امام جمعه همدان گفت: این نوع نگرش، همان آیه شریفه «ویلللمصلین» است، که نماز می خوانند اما به جهنم میروند است که چنین دیدگاهی نظر دین و هم اهل بیت(ع) نیست.
وی با اشاره به اینکه دسته دوم کسانی هستند که به «طمع بهشت» نماز میخوانند که این نیز حرف دین و معصومین نیست، اگر انسان میخواهد نماز بخواند باید خود در محضر خدایی ببیند که واقعا پرستیدنی است، نماز را برای رفع دلتنگیاش با خالق بخواند.
شعبانی با اشاره به اینکه کلید بهشت همان 17 رکعت نماز واجب است ابراز کرد: امام علی(ع) که به عبادت و اقامه نماز بسیار معروف است و یا پیامبر اکرم(ص) که 8 ساعت از شب را به نماز شب میگذراند اگر نمازهای مستحب نمیخوانند به بهشت نمیرفتند!! انسان با همان 17 رکعت نماز نیز میتواند به بهشت برود.
نماینده ولی فقیه در استان ادامه داد: اما آنچه در این بین مهم است این است که علت عبادت بسیار معصومین به دلیل «حب آنان با خدا» بوده است،معصومین ما اهل محبت به خدا بودند، نمازی خوب است که همچون معصومین به نشانه ادب و از روی محبت باشد.
وی بیان کرد: این همان نمازی است معصومین از ما میخواهند، تقویت محبت خود با خدا، انسان عبادتهای خود را بر محور «محبت با ربوبیت» قرار دهد، ما بسیاری از اوقات لذت نماز را درک نکرده ایم.
شعبانی ادامه داد: پیشنهادی که برای شما دانش آموزان دارم این است که با تحقیق و بررسی تلاش کنید ارتباطتان با خداوند مبنی بر محبت باشد، از مجموعه آموزش و پرورش میخواهیم که به معنای واقعی فلسفه نماز را برای دانش آموزان آموزش دهد تا نماز را بر اساس محبت اقامه کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه فضای اقامه نماز باید جذاب باشد بیان کرد: خانوادهها و آموزش و پرورش برای جذب دانش آموزان به نماز باید فضایی جذاب مهیا کنند، به گونه ای که عنوان شده، باید در منزل نیز مصلی کوچکی برای جذب فرزندان و خانواده به نماز درست شود.
وی با بیان اینکه موفقیت انسان در گرو نماز است گفت: نماز به انسان نظم میبخشد، روابط اجتماعی درست را به او آموزش میدهد، او را اهل محبت میکند و ... میتوان گفت: چیزی که انسان را منظم میکند نماز است.
شعبانی با اشاره به اینکه نمازهای حوم آیت الله تألهی هنوز هم مثال زدنی است گفت: این عارف فقیه در سال 75 رحلت نمود در عمر خود هیچ گاه از همدان خارج نشد اما انچه نام او را در تازیخ جاودانه و ماندگار کرد معنویت ایشان و انس و الفت وی با نماز و قرآن بود.
نظر شما