به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست هفتمین همایش تاریخ مجلس پیش از ظهر امروز سه شنبه 5 آذر با حضور حجت الاسلام علی عماد رئیس کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی و علی ططری دبیر این همایش در مجلس برگزار شد.
در این نشست حجت الاسلام «علی عماد» درباره برپایی هفتمین همایش تاریخ مجلس توضیح داد: مجلس؛ یا دارالشورا مطالبه کلان مردم در پایان قرم 13 هجری قمری یک پدیده ای بوده است که جامعه ایران به آن به عنوان گام نخست توسعه یافتگی برای شکل گیری دولت مدرن در ایران به آن نگاه می کنند. انقلاب مشروطیت با هدف برقراری دو نظام برای هدایت نظام اجتماعی که مجلس و دارالشورا به عنوان بخش اول آن و بخش دوم محاکم عالیه که به قوه قضاییه منتهی شود، شکل گرفت.
رئیس کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس با اشاره به تاریخ تاسیس مجلس شورای ملی گفت: با تاسیس مجلس شورای ملی و به دنبال آن انقلاب مشروطه،دورههای مجلس شورای ملی در سه بازه زمانی مشروطه، پهلوی اول و پهلوی دوم شکل گرفت و در برخی دورهها با تاسیس مجلس سنا، نظام قانونگذاری کشور از دو مجلس شورای ملی و سنا برخوردار بود تا اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مجلس شورای اسلامی تاسیس شد و از ظرفیتهای آن برای پیشبرد امور کشور بهره گرفته شد.
حجت الاسلام علی عماد اظهار کرد: ارزیابی عملکرد مجالس قانون گذاری در ایران، کتابخانه مجلس و مجلس را واداشت که دوره های مختلف مجلس ملی را مورد بررسی و کنکاش و نقاط قوت و ضعف مجلس را مورد واکاوی اندیشمندان و محققان قرار دهد. بر همین اساس از سال 1389 با موافقت علی لاریجانی ریاست مجلس نخستین همایش تاریخ مجلس شورای اسلامی برگزار شد و در روز 12 آذرماه قرار است هفتمین دوره این همایش برگزار شود.
رئیس کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس افزود: درهفتمین همایش تاریخ مجلس عملکرد دورههای 3 و 4 مجلس شورای ملی مورد بررسی قرار میگیرد، در همایشهای بعدی در نظر داریم فراتحلیل و فرانگاه به عملکرد مجلس شورای ملی داشته باشیم و بعد از بحث و بررسی عملکرد مجلس سنا وارد بررسی تصمیمات و مصوبات مجلس شورای اسلامی خواهیم شد.
وی اظهار کرد: مقالات تحقیقی همه اندیشمندانی که در این هفت دوره به ما ارسال کردهاند در مجلات متعدد منتشر شده و در این همایش هم از چکیده مقالات همایش ششم تاریخ مجلس در سه جلد کتاب رونمایی میکنیم و بعد از آن گزارشی از مجموعه همایشهای برگزار شده را منتشر خواهیم کرد.
رئیس کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس درباره مدعوین هفتمین همایش تاریخ مجلس گفت: سخنران اصلی این همایش علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی است، نمایندگان مجلس در دوره فعلی و ادوار مختلف نیز دعوت شده اند همچنین مدیر گروههای علمی، تاریخ، علوم سیاسی، علوم اجتماعی و حقوق دانشگاه اعضای هیئت های علمی مرتبط، اعضای انجمنهای علمی مرتبط و محققان و نویسندگان مرتبط به تاریخ مجلس و همچنین دانشجویان دورههای تحصیلات تکمیلی به این همایش دعوت شده اند.
نظر شما