چرخش دولت فدرال آلمان درباره مساجد؛ از محدود کردن ائمه‌جماعات تا اجرای پروژه ادغام اجتماعی

انتقادها از طرح اخیر دولت فدرال آلمان که موجب محدود کردن فعالیت مساجد می‌شد، منجر به این شد که دولت طرح جدیدی را برای پیشبرد پروژه ادغام اجتماعی ارائه بدهد.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: دولت قدرال آلمان چندی پیش اقداماتی را برای محدود کردن فعالیت مساجد انجام داد که این اقدام با انتقاد بسیاری از گروه های اسلامی و احزاب آلمانی مواجه شد.

 

بر اساس تصمیم دولت فدرال قرار شد تا اقامت و فعالیت روحانیون خارجی در این کشور، مشروط به آشنایی با زبان آلمانی شود. این تصمیم حتی با انتقاد تند احزاب «سبز»، «چپ» و «آلترناتیو» مواجه شد.

 

گروه های اسلامی نیز اعلام کردند: در شرایطی که هجمه های مختلف نسبت به مساجد در آلمان وجود دارد تا جایی که حتی افراط گرایان تلاش می کنند از ساخت مساجد جدید در این کشور جلوگیری کنند، تصمیم دولت فدرال برای محدود کردن امامان مسجد با شرط گذاشتن برای آنها می تواند ضربه ای دیگر به مساجد و فعالیت های آنها بزند.

 

اگرچه اعلام شده بود که این طرح برای ادغام اجتماعی بیشتر در آلمان پیاده می شود اما تحلیلگران معتقد بودند که با این روش نه تنها ادغام اجتماعی بیشتر نمی شود بلکه فقط محدودیت هایی برای مساجد و فعالیت های آنها به وجود می آید.

 

اما در نهایت همین اعتراضات و انتقادها موجب تغییر روند دولت فدرال شد تا آنجا که حالا تصمیم گرفته است برای پیشبرد طرح ادغام اجتماعی شیوه دیگری را در پیش بگیرد. بر اساس این طرح قرار است دولت فدرال آلمان، به مساجدی که در سه سال آینده در پروژه ادغام اجتماعی شرکت کنند، مبلغ ۷ میلیون یورو اختصاص دهد. گویا این بودجه در مرحله اول به ۵۰ مسجدی اهدا می‌شود که تا سال ۲۰۲۲ در حوزه ادغام اجتماعی در ایالت‌های مختلف آلمان فعالیت می‌کنند.

 

آنطور که وزارت کشور آلمان اعلام کرده است؛ پروژه آزمایشی «مساجد برای ادغام» از سوی اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی (بامف) سازماندهی می‌شود. همچنین شورای مشورتی متشکل از سازمان‌ها، ادارات، نهادهای علمی و جامعه مدنی نیز با این پروژه همراهی می‌کنند.

 

«هورست زی‌هوفر»، وزیر کشور آلمان در این باره گفت: مسلمانانی که در آلمان زندگی می‌کنند، بخشی از این کشور هستند و من معتقدم که باید ارتباط بیشتری میان مسلمانان و سایر شهروندان جامعه ایجاد شود.

 

وی افزود: پروژه آزمایشی «مساجد برای ادغام» می‌تواند این امر را محقق سازد. همچنین این پروژه به انسجام اجتماعی کمک می‌کند.

 

«هانس اکهارد زمر»، رئیس اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی نیز در این باره گفت: این برای اولین‌بار است که مساجد در سطح محلات فعالیت دارند. به اعتقاد ما، این کار باعث ایجاد ارتباط بیشتر میان مساجد و شهروندان محلات می‌شود. همچنین در خلال این پروژه، امکان فعالیت‌های اجتماعی بیشتر برای مسلمانان فراهم خواهد شد.

 

آنطور که سایت وزارت کشور آلمان اعلام کرده است، این ۵۰ مسجد و محل تجمعات پیروان مذهب علوی توسط بنیاد کودکان و نوجوانان آلمان، موسسه گوته، بنیاد «اوتو بنیکه» و اتحادیه سازمان‌های رفاه اجتماعی آلمان انتخاب می‌شوند.

 

کد خبر 859749

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha