خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد به نقل از «البیان» با افزایش اسلام هراسی و اقدامات خشونت آمیز علیه مساجد در کشورهای جهان «دیده بان فتاوای تکفیری و آرای افراطی» وابسته به «دارالإفتاء مصر» تحقیقاتی را در این باره منتشر کرد.
دیده بان فتاوای تکفیری و آرای افراطی تحقیقاتی را انجام داده و در آن به حملات تروریستی علیه مساجد پرداخته است.
دیده بان فتاوای تکفیری در گزارشی اعلام کرد: طی 10 سال گذشته 184 حمله تروریستی در 36 کشور جهان صورت گرفته و این حملات بیش از سه هزار و 447 کشته و بیش از 6 هزار و 333 زخمی داشته است.
به مناسبت دومین سالروز کشتار مسجد «الروضه» در مصر نتایج این تحقیقات با عنوان «نقشه خشونت و تروریسم در مساجد طی 10 سال گذشته» منتشر شده است. این تحقیقات نشان می دهد که حمله به مساجد در کشورهای جهان به ویژه کشورهای غربی از سوی گروه های افراطی صورت گرفته است، گروهک هایی ادعای مسلمان بودن دارند که در واقع بویی از اسلام نبرده اند.
بر اساس این تحقیقات، گروهک های افراطی شامل القاعده، داعش، بوکوحرام، الشباب و ... هستند که تمامی این گروهک ها به نام حفظ دین دست به حملات می زنند و در واقع مدعیانی بیش نیستند.
همچنین در این تحقیقات آمده است که حملات تروریستی علیه مساجد از سال 2015 میلادی با حضور گروهک تروریستی داعش در سوریه، عراق و چند منطقه دیگر افزایش داشته است و از سوی دیگر نیز گروهک «بوکو حرام» و «طالبان» پاکستان بیشترین نقش را در عملیات تروریستی علیه مساجد داشته اند.
همچنین بر اساس این تحقیقات می توان گفت: سال های 2015، 2019 و 2018 میلادی سال های خشونت بار و خونین علیه مساجد بوده است.
در سال 2015 میلادی حمله علیه مساجد 17 درصد نسبت به 10 سال گذشته افزایش داشته، در سال 2019 میلادی نیز حجم حمله علیه مساجد 17 درصد گزارش شده و تفاوت آن با سال 2015 میلادی در آن است که آمار قربانیان 6 درصد و مجروحان 3 درصد گزارش شده است.
در این تحقیقات همچنین آمده است که شهرها و پایتخت های اسلامی تحت لوای سازمان همکاری اسلامی بیشترین رنج را از خشونت و تروریسم علیه مساجد برده اند و نزدیک به 88 درصد حملات علیه مساجد در این کشورها صورت گرفته و 95 درصد قربانی و 97 درصد زخمی داشته است.
براساس این گزارش، پنج کشور عراق، پاکستان، نیجریه، افغانستان و سوریه به ترتیب اولویت قربانی خشونت و اقدامات تروریستی گروه های راست گرای افراطی علیه مساجد شده اند و حجم حملات علیه مساجد این کشورها 61 درصد و آمار قربانیان 38 درصد گزارش شده است.
همچنین، در پایان این تحقیقات آمده است که پنج حمله تروریستی خونین در طول 10 سال گذشته شامل حمله به مسجد «الروضه» مصر در سال 2017 میلادی، مسجد «کوکاوا» نیجریه در سال 2015 میلادی، مسجد «بدر و الحشوش» صنعاء یمن در سال 2015 میلادی، حمله به مقام «سیده زینب» سوریه در سال 2016 میلادی و مسجد شهر «کانو» سال 2014 میلادی می شود. این حملات 846 شهید و 184 زخمی داشته است.
نظر شما