خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد، شهر «نیزوا» در عمان عنوان پایتخت «فرهنگ اسلامی» در جهان عرب را در سال 2015 میلادی به خود اختصاص داد.
اما این تنها یکی از دو اتفاقی بود که در آن سال برای شهر «نیزوا» رخ داد.
2015 سالی بود که شهر نیزوا هم عنوان پایتخت «فرهنگ اسلامی» را از سوی سازمان «آیسسکو» به خود اختصاص داد و هم مسجد جامع سلطان قابوس در آن افتتاح شد.
مسجد سلطان قابوس به شهر نیزوا که مرکز یادگیری، هنر و فرهنگ دنیای سنتی است، وجهه مدرن داد در حالی گذشته و سنت های این شهر را هم مورد احترام قرار داده است.
نیزوا در طول سال های متمادی یکی از مهم ترین مراکز یادگیری و دانش بوده است و مساجد مشهور آن به عنوان مدارسی که تربیت کننده نویسندگان، اندیشمندان و کارشناسان بوده اند مورد استفاده قرار گرفته اند.
ساختار اولیه مسجد سلطان قابوس که از ابتدا مسجد جامع نامیده شده است بین سال های 720 تا 815 پس از میلاد بنا شد و سپس بازسازی های متعدد برای توسعه مسجد به آنچه اکنون شاهد آن هستیم، انجام شد.
این مسجد قادر به پذیرایی از بیش از 10500 نمازگزار است و نمای بیرونی خیره کننده و در عین حال ساده آن به پیروی از شیوه های معماری عمانی ساخته شده است.
سادگی فرم و استفاده انتخابی از دکوراسیون ویژگی هایی است که این مسجد را از مساجد دیگر مناطق مستثنی می کند.
چهار مناره مسجد سلطان قابوس، کیفیتی منحصر به فرد به ساختمان آن می بخشد و موقعیت آن را به عنوان یک بنای دیدنی و مهم تحکیم می کند.
مسجد سلطان قابوس که 80 هزار متر مربع مساحت دارد در مجاورت «نیزوا وادی »واقع شده است که نمای بسیار ویژه و عالی به ساختمان می بخشد.
نظر شما