به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، «مهدی جمالینژاد» در کارگاه آموزشی شهرداران و روسای شوراهای ۳۱ شهرستان کمتر توسعه یافته در وزارت کشور تاکید کرد: وزارت کشور با جدیت پیگیر حق و حقوق شهرداریها در دولت و مجلس است ولی توسعه واقعی و پایدار شهرها و روستاها با شناسایی منابع، امکانات، ظرفیتها، فرصتها و برنامهریزی برای تامین درآمدهای جدید و تولید شغل با اتکا به ایدههای جدید و دانش بنیان محقق میشود.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با تاکید براینکه تجربه نشان داده که توسعه شهرها با لودر و کمپرسی و اختصاص کمکهای دولتی و اعطای قیر، که مقدار آنها محدود است، محقق نخواهد شد، افزود: شهرهای هدف طرح ۳۱ شهرستان کمتر توسعه یافته با توجه به وضعیت اقتصادی موجود باید با توجه به مزیتهای رقابتی خود طرحها و برنامههایی برای جلب مشارکت مردم، بخش خصوصی و خیرین و جذب سرمایهگذار داشته باشند و این ذهنیت که مدیریت دولتی توسعه را محقق میکند را از یاد برده و به دنبال راههای جدید شناسایی وتولید درآمد و ثروت باشند.
جمالی نژاد با بیان اینکه شهرداران در اجرای این طرح باید دلسوزانه و با عشق به شهر، بهره گیری از خلاقیتها و داشتن نگاه همه جانبه تلاش کنند و شوراها هم اتاق فکر توسعه باشند، اضافه کرد: شهرداریها و شوراها باید از ظرفیتهای سایر بازیگران ملی و محلی و خصوصی و عمومی بهره ببرند ولی شرط اصلی موفقیت آنها تغییر نگاه به توسعه و عوامل تاثیرگذار بر آن است.
وی از اجرای ۴۰ هزار طرح زودبازده در روستاها و شهرهای کوچک توسط بسیج سازندگی به عنوان یکی از نمونه های موفق کمک به مناطق محروم و کمترتوسعه یافته یاد کرد.
جمالی نژاد با تاکید بر اینکه در وزارت کشور و سازمان شهرداریها ودهیاریهای کشور از شهرداریها و دهیاریهای هدف طرح ۳۱ شهرستان کمترتوسعه یافته در موارد مختلف حمایت خواهیم نمود، اظهار کرد: در این زمینه کارگاههای آموزشی تخصصی برگزار و تجربیات و الگوهای موفق را معرفی خواهیم کرد و به تشکیل هیاتهای اندیشه ورز در شهرها و روستاها کمک میکنیم.
وی از برنامه های وزارت کشور برای هماهنگی با وزارتخانهها و سازمان های مرتبط برای از بین بردن موانع حقوقی و اجرایی اجرای پروژهها و همچنین کمک به شناسایی درآمدهای پایدار و جلب سرمایه گذار در این مناطق خبر داد.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور افزود: شهرداریها و دهیاریهای هدف طرح ۳۱ شهرستان کمترتوسعه یافته میتوانند از تسهیلات سازمان شهرداریها ودهیاری های کشور برای اجرای طرح های اقتصادی و درآمدزای خود استفاده نمایند.
همچنیندر این جلسه مروج الشریعه مشاور وزیر کشور و مدیراجرایی طرح ۳۱ شهرستان در خصوص این طرح و برنامه های مرتبط با آن گزارشی از اقدامات وزارت کشور در زمینه راهبری و پیشبرد اهداف سند در سطح شهرستان، ساختار سازی برای پیشبرد اهداف سند ارایه کرد.
همچنین سرهنگ محمد زهرایی رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور ضمن بیان گزارشی در خصوص اقدامات این سازمان در سیل اخیر واجرای پروژه ها با بهره گیری از توان گروههای جهادی از آمادگی بسیج سازندگی برای کمک به اجرای طرح ها و پروژههای عمرانی و زودبازده در ۳۱ شهرستان کمترتوسعه یافته خبر داد.
دراین کارگاه آموزشی مطالب آموزشی در موضوعات "سیما، منظر و فضای سبز شهری" و " توانمندسازی، کارآفرینی و شناسایی فرصتها" از سوی استادان و پژوهشگران این عرصه برای حاضران ارایه و به پرسشهای مطرح شده پاسخ داد شد.
همچنین تجربه بنیاد علوی در خصوص شهرستان قلعه گنج و تجربه موسسه امام علی(ع) در خصوص تسهیلگری و مشارکت مردم در مناطق کمتر توسعه یافته برای حاضران ارایه شد./
نظر شما