تصمیمات اشتباه  داخل کشور  تحریم های دشمن را موثر می کند

رائفی پور با تاکید بر اینکه باید دولتمردان کاری کنند که قاچاق سوخت برای سودجویان صرفه‌ای نداشته‌ باشند، گفت: تاثیر تحریم‌ها در کشور ۱۰ درصد بیشتر نیست اما ۹۰ درصد تصمیمات اشتباه در داخل کشور است که تحریم ها را موثر می کند.

به گزارش خبر نگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علی اکبررائفی‌پور» شامگاه (4 آذر) در مسجد امام جعفر صادق علیه السلام اظهار کرد: در کشور ما یارانه انرژی 70 میلیارد دلار یعنی با دلار 10 هزار تومان معادل 700 هزار میلیارد تومان می شود اما کل بودجه عمرانی کشور 60 هزار میلیارد تومان است که کامل محقق نمی شود.

 

کارشناس مسائل سیاسی گفت: باید جلوی هدر رفت سرمایه ملی کشور گرفته شود چرا که اگر بنزین بی جهت مصرف نشود می توان آن را صادر کرد تا بودجه عمرانی کشور تامین شود.

 

وی با اشاره به افزایش قیمت و سهمیه بندی بنزین، گفت: ما طرحی برای این امر داشتیم که به همه افراد کشور بنزین به جای پول یارانه داده شود و بعد قیمت بنزین را افزایش می دادند اینگونه هر چه قیمت بنزین افزایش می یافت مردم ضرر نمی کردند.

 

رائفی پور با بیان اینکه دهک بالای جامعه نسبت به دهک پایین کشور 17 برابر بیشتر از یارانه بنزین استفاده می کنند، گفت: از 700 هزار میلیارد تومان یارانه انرژی در کشور معادل 50 درصد آن به دهک بالا جامعه می‌رسد.

 

وی ادامه داد: راهش این بود که دولت به مردم بنزین می داد هر کسی دوست داشت مصرف می کرد یا می فروخت اما دیگر اسم این کار قاچاق نیست بلکه صادرات بود و مردم هم چون دوست دارند سود کنند دیگر بنزین را مفت به هر کسی نمی دادند.

 

کارشناس مسائل سیاسی به مصرف بالای بنزین در کشور اشاره کرد و افزود: در برخی مرزهای کشور ما شبکه‌های قاچاق بنزین را داریم و به خصوص از راه دریا و از طریق کشتی و لنج بنزین به امارات و دیگر کشورها قاچاق می‌شود که این یارانه انرژی مردم فقیر جامعه ما است.

 

وی با اشاره به اینکه روزانه پنج میلیون لیتر بنزین و 15 میلیون لیتر گازوئیل از کشور قاچاق می شود، تاکید کرد: قیمت بنزین در کشور ما از قیمت یک بطری آب معدنی هم کمتر است و این موضوع موجب شده تا قاچاق سوخت برای سودجویان صرفه داشته‌ باشد.

 

رائفی پور با تاکید بر ضرورت تدبیر و اتخاذ تصمیم مدبرانه برای کاهش مصرف سوخت در جامعه، گفت: 60 درصد مردم ایران وسیل نقلیه ندارند اما برخی پولدارها تک تک افراد خانواده شان ماشین دارند لذا منصفانه بود که سهمیه بنزین به افراد داده می‌شد و یا اینکه به ماشین‌های گران قیمت سهمیه بنزین اختصاص نمی‌یافت چون کسی که ماشین شاسی بلند سوار می‌شود احتیاجی به یارانه سوخت ندارد.

 

کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: اگر بنزین به به مردم داده می شد مردم سود می کردند چون کالا در برابر تورم بر خلاف پول، هرگز بی‌ارزش نمی‌شود به عنوان مثال سال 89 که طرح یارانه اجرا شد 44 هزار تومان یارانه می‌دادند که بر اساس نرخ دلار 44 دلار یارانه مردم می‌شد اما اکنون مردم با پول یارانه نیم کیلو گوشت هم نمی توانند بخرند.

 

به گفته وی تاثیر تحریم ها در کشور 10 درصد بیشتر نیست اما 90 درصد تصمیمات اشتباه در داخل کشور است که تحریم‌ها را موثر می کند.

 

رائفی پور با بیان اینکه طرح افزایش قیمت بنزین ایراداتی در اجرا و کارشناسی داشته‌ است چرا که قاچاق سوخت باز هم به دلیل افزایش قیمت سوخت در کشورهای همجوار صرفه اقتصادی دارد، گفت: آن کسی که شبکه قاچاق سوخت دارد شبکه خود را نابود نمی‌کند بلکه میزان قاچاق را افزایش می دهد تا همان سود قبلی را کسب کند.

 

وی عنوان کرد: باید دولتمردان کاری کنند که قاچاق سوخت برای سودجویان صرفه‌ای نداشته‌ باشند تا سرمایه ملی کشور به هدر نرود.

 

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه طرح بنزین به درستی اجرا نشده است، گفت: اما اکنون باید به بهتر اجرا شدن این طرح کمک شود و با افزایش نظارت‌ها سریعتر یارانه سوخت ثروتمندان حذف شود.

 

 

کد خبر 859607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha