بازگشت ۵۳۸ واحد صنعتی  به چرخه تولید/افزایش قیمت طلا و سکه

ناکارآمدی قوانین برخی واحد‌های صنعتی را از چرخه تولید خارج کرده است، بازگشت ۵۳۸ واحد صنعتی به چرخه تولید در نیمه نخست امسال، افزایش قیمت طلا و سکه، اصلاح دستورالعمل صندوق‌های بازار گردانی برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز پنجم آذر به شرح زیر است:

ناکارآمدی قوانین برخی واحد‌های صنعتی را از چرخه تولید خارج کرده است

«سجاد هاشمی» شب گذشته (دوشنبه 4 آذر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که به موضوع «راهکار‌های بازگشت واحد‌های صنعتی به چرخه تولید» اختصاص داشت، گفت: ناکارآمدی قوانین، مانند قانون مالیات بر ارزش افزوده، برخی واحد‌های صنعتی را از چرخه تولید خارج کرده است.

 

عضو هیات مدیره شهرک صنعتی عباسآباد ادامه داد: ناکارآمدی قوانین کسب و کار از دلایل اصلی خارج شدن برخی شرکت‌ها از رونق است.

 

وی در ادامه با اشاره به موضوع مالیات بر ارزش افزوده گفت: مالیات ارزش افزوده قانون خوبی است، اما 10 سال است که این قانون غلط اجرا می‌شود لذا آسیب جدی به تولید زده است.

 

عضو هیات مدیره شهرک صنعتی عباسآباد با بیان اینکه از سال ۸۸ تا ۹۸ این قانون در کشور اجرا می‌شود، گفت: با این وجود ما نتوانستیم مشمولیت این قانون را جامع کنیم.

 

عمده مشکل تولید علاوه بر قوانین، بازار سرمایه است

«سعید باستانی» شب گذشته (دوشنبه 4 آذر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که به موضوع «راهکار‌های بازگشت واحد‌های صنعتی به چرخه تولید» اختصاص داشت درباره اقدامات لازم برای رونق تولید و بازگشت واحدهای صنعتی به چرخه تولید گفت: در کنار قانون ارزش افزوده باید چند کار دیگر انجام تا بستر این قانون فراهم می‌شد.

 

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت:با قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌شد فرایند مصرف را کنترل کرد، اما تا این قانون کامل اجرا نشود؛ ایراد‌ها و مشکلات آن قابل شناسایی نیست.

 

وی درباره مشکلات موجود بر سر راه تولید گفت: عمده مشکل تولید، علاوه بر قوانین، به خصوص قانون مالیات بر ارزش افزوده، بازار سرمایه است از این رو اصلاح ساختار نظام بانکی یک ضرورت است.

 

۵۳۸ واحد صنعتی در نیمه نخست امسال به چرخه تولید بازگشتند

«محمدعلی عزیزمحمدی» شب گذشته (دوشنبه 4 آذر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که به موضوع «راهکار‌های بازگشت واحد‌های صنعتی به چرخه تولید» اختصاص داشت، گفت: در نیمه نخست امسال و در شهرک‌های صنعتی بالغ بر ۵۳۸ واحد صنعتی به چرخه تولید بازگشته اند.

 

معاون برنامه‌ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی با بیان اینکه ۸۵ هزار واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری هستند، افزود: حدود ۴۵ هزار واحد آن‌ها در شهرک‌ها و نواحی صنعتی مستقر هستند و پیش بینی ما بر بازگشت ۲ هزار واحد صنعتی به چرخه تولید است.

 

افزایش قیمت طلا/سکه ۴ میلیون و ۳۱۴ هزار تومان

امروز (سه شنبه 5 آذر) هر گرم طلای 18 عیار 428 هزار و 900 تومان و هر انس طلا در بازارهای جهانی 1456 دلار ارزشگذاری شده است. امروز سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 314 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 250 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 250 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 858 هزار تومان و سکه یک گرمی 880 هزار تومان است.

 

بنابراین گزارش، امروز (سه شنبه 5 آذر) دلار 12 هزار و 420 تومان، یورو 13 هزار و 780 تومان، پوند 16 هزار و 210 تومان، درهم امارات 3410 تومان، لیر ترکیه 2205 تومان، دلار استرالیا 8520 تومان، دلار کانادا 9520 تومان معامله می شود.

 

این در حالی است که هر گرم طلای 18 عیار روز گذشته (دوشنبه 4 آذر) 424 هزار و 300 تومان و هر انس طلا در بازارهای جهانی 1462 دلار، سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 277 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 210 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 230 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و سکه یک گرمی 870 هزار تومان ارزشگذاری شده بود.

 

همچنین روز گذشته (دوشنبه 4 آذر) در بازار آزاد ارز دلار 12 هزار و 160 تومان، یورو 13 هزار و 490 تومان، پوند 15 هزار و 870 تومان، درهم امارات 3330 تومان، لیر ترکیه 2155 تومان، دلار استرالیا 8340 تومان، دلار کانادا 9320 تومان معامله می شد.

 

آموزش مشتریان دغدغه سیستم بانکی در طرح رمز دوم یکبار مصرف

مرتضی ترک تبریزی درباره میزان جرایم فیشینگ در کشور گفت: در طول سالیان اخیر عدم آگاهی شهروندان در رعایت امنیت اطلاعات کارت و سهل انگاری‌ها در کنار استفاده کلاهبرداران از روش‌های جدید و متنوع باعث شده تا جرایم مبتنی بر برداشت غیر مجاز از جمله فیشینگ رشد بسیار زیادی پیدا کند تا جایی که کلاهبرداری‌های آنلاین و سرقت اطلاعات کارت بانکی به یک بحران تبدیل شود و بانک مرکزی با توجه به تاکید مقام‌های قضایی و پلیسی تصمیم بگیرد تا رمز پویا را برای افزایش امنیت و کاهش جرایم اجرایی کند.

معاون فناوری اطلاعات بانک ملت با اشاره به اجرای رمز دوم یکبار مصرف از ابتدای دی ماه سال جاری گفت: با وجود میزان زیاد فیشینگی که در کشور وجود دارد، ناگریز هستیم تا به سوی رمز دوم یکبار مصرف و افزایش امنیت تراکنش‌های بدون حضور کارت حرکت کنیم که در این زمینه بانک ملت تمامی اقدامات لازم را انجام داده و اپلیکیشن رمزنگار ملت نیز در دسترس مشتریان قرار گرفته است؛ رمز دوم پویا از ابتدای دی ماه اجرایی خواهد شد و برآوردها حاکی از آن است که میزان جرایمی همچون فیشینگ کاهش بسیار زیادی پیدا خواهد کرد.

افزایش امنیت تراکنش‌ها با رمز پویا

وی در خصوص امنیت رمزهای یکبار مصرف تولید شده از طریق اپلیکیشن‌ها گفت: رمزهای پویا همچون رمزهای ایستا ماندگار نیستند و صرفا ۶۰  الی ۱۲۰  ثانیه و بر اساس استانداردها اعتبار دارند که همین موضوع باعث می‌شود تا امنیت کاربران در تراکنش‌های بدون حضور کارت تامین و نسبت به رمزهای ایستا افزایش یابد؛ موضوع امنیت نرم افزارهای ارائه دهنده OTP مهم است و بانک مرکزی بر روی آن تاکید دارد اما باید به این نکته توجه داشت که به دلیل مدت دار بودن اعتبار رمزها امکان سوءاستفاده وجود نخواهد داشت.

 

اصلاح دستورالعمل صندوق‌های بازار گردانی

علی صحرائی در چهارمین جلسه مشترک با مدیران عامل شرکت های تامین سرمایه و صندوق های سرمایه گذاری، که با حضورنایب رییس هیات مدیره، معاونین و مدیران بورس اوراق بهادار تهران و مدیران نظارت بر نهادهای مالی و نظارت بر بازار سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد، ضمن حمایت از صندوق های سرمایه گذاری و اعطاء امتیازات تشویقی از طرف سازمان بورس و اوراق بهادار؛ بر فعالیت و توجه صندوق های سرمایه گذاری بر روی ابزارهای مختلف به ویژه فروش تعهدی، اوراق اختیار معامله و قراردادهای آتی مشارکت تاکید کرد.

تسریع در اخذ مجوز بازار گردانی

در این جلسه مدیر عامل بورس تهران بر تسریع در اخذ مجوز بازار گردانی تاکید و خاطرنشان کرد:  به منظور کاهش زمان و بروکراسی فرایند های اداری اعطای مجوزهای لازم به نهادهای فعال در بازار سرمایه، نظیر صندوق های سرمایه گذاری بازار گردانی و در راستای کمک به فرایند های صندوق های بازار گردانی اصلاح دستور العمل های مربوطه در جریان است.

سخنگوی بورس تهران در ادامه این جلسه پیشنهاد تشکیل کمیته ای از مدیران صندوق های سرمایه گذاری و معاون بازار بورس تهران را مطرح کرد و اظهارداشت: این کمیته برای بررسی مشکلات صندوق ها و مقررات زدایی و تسهیل فرایندهای اعطای مجوز تشکیل شود.

 

آمار چک‌های برگشتی کاهش یافت

براساس تازه‌ترین آمار بانک مرکزی بالغ بر ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٨٤٤ هزار میلیارد ریال در مهرماه ١٣٩٨ در کل کشور مبادله شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد ۱.۷ درصد کاهش و از نظر مبلغ ۱.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد. در ماه مورد گزارش در استان تهران حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٤٣٥ هـزار میلیارد ریال مبادله شد.

در مهرماه سال جاری ۵۰.۳ درصد از تعداد چک‌های مبادله‌ای کل کشـور در سه استان تهران، اصفهان و خراسان رضوی مبادله شده است که به ترتیب با ۳۲.۱ درصد، ١٠ درصد و ۸.۲ درصـد بیشترین سهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند.

همچنین ۶۴.۲ درصد از ارزش چک‌های فوق در سه استان تهران (۵۱.۶ درصد)، خراسان رضوی (۶.۵ درصد) و اصفهان (۶.۱ درصد) مبادله شده است که بیش‌ترین سـهم را در مقایسه با سایر استان‌ها دارا بوده‌اند.

چک‌های وصولی

بالغ بر ٦ میلیون و ۷۰۰ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ٧٤١ هزار میلیارد ریال وصول شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد ۰.۹ درصد کاهش و از نظر مبلغ ۲.۲ درصد افزایش نشان می‌دهد. در ماه مورد بررسی، در کل کشور ۹۱.۶ درصد از کل تعداد چک‌های مبادلـه‌ای و ۸۷.۸ درصد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای وصول شد. در مهرماه ١٣٩٨ در استان تهران حدود ٢ میلیون و ۲۰۰ هزار فقره چک به ارزشـی حـدود ٣٨٣ هـزار میلیارد ریال وصول شد.

در ماه مورد بررسی در استان تهران از نظر تعداد ۹۲.۳ درصد و از نظر ارزش ۸۷.۹ درصد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای وصول شده است. در ماه مذکور در بین سایر استان‌های کشور بیش‌ترین نسبت تعداد چک‌های وصولی به کل چک‌های مبادله‌ای در استان، به ترتیب به استان‌های گیلان (۹۳.۹ درصد)، البـرز و یزد (هرکدام ۹۲.۶ درصد) و خراسان رضوی (۹۲.۲ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های کهگیلویه و بویراحمد (۸۵.۲ درصد)، چهارمحال و بختیاری (۸۷.۸ درصد) و خراسـان شـمالی (۸۸.۵ درصـد) پایین‌ترین نسبت تعداد چک‌های وصولی به کل چک‌های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده‌اند.

در ماه مورد بررسی، در بین سایر استان‌های کشور بیش‌ترین نسبت ارزش چک‌های وصولی به کل ارزش چک‌های مبادله‌ای در استان به ترتیب به استان‌های گیلان (۹۱.۱ درصد)، البرز (۹۰.۹ درصد) و بوشهر (۸۹.۸ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های خراسان جنوبی (٨٠ درصد)، سیستان و بلوچستان (۸۲.۹ درصد) و هرمزگان (۸۳.۲ درصد) کم‌ترین نسبت ارزش چک‌های وصولی به کل ارزش چک‌های مبادله شده در استان را به خود اختصاص داده‌اند./

 

 

 

 

 

 

کد خبر 859590

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha