برگزاری دوره‌های آموزشی «امین» و «کرامت» ویژه متولیان مسجدی/ شیوه‌های جذب امام‌جماعت

حجت‌الاسلام جدیدی از اجرای دوره‌های آموزشی «هادیان»، «امین» و «کرامت» ویژه کارگزاران مساجد خبر داد و گفت: این دوره‌ها همسو با بیانیه گام دوم انقلاب و به‌منظور احیای کارکردهای مساجد و تحقق مسجد تراز اسلامی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با توجه به  جایگاه اثرگذار مساجد در عصر کنونی لازم است متناسب با رشد و توسعه فناوری ها و علوم روز، مساجد هم همگام با عصر تکنولوژی برنامه ریزی داشته باشند، از این رو، یکی از محورهایی که لازم است مورد توجه متولیان و برنامه ریزان مساجد قرار گیرد، ارتقای سطح توانمندی های کارگزاران مساجد اعم از (ائمه جماعات، هیات امنا و خدام) است.

در همین راستا با حجت الاسلام «علیرضا جدیدی»، معاون جذب و آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت و گویی در رابطه با برنامه های این معاونت پیرامون آموزش و ارتقای مهارت های کاری کارگزاران مساجد ترتیب دادیم که مشروح آن را در ادامه می خوانید:

 

با توجه به جایگاه اثرگذار مساجد امروز برای احیای کارکردهایی که خانه های خدا در صدر اسلام بر عهده داشتند، چه محورها و اولویت هایی باید مورد توجه قرار گیرد؟

 

مساجد نهاد مقدس، مهم و پایگاه انقلاب اسلامی بودند که اولیاء دین آن را بر محور اخلاق و رفع مشکلات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بنا نهاده انداگرمساجد به کارکرد اصلی خود در صدر اسلام بازگردند، می توانند مشکلات زیادی را از دوش جامعه اسلامی بردارند. مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در این خصوص می‌فرمایند: اگر مساجد کیفیت شایسته خود را بیابند، هزینه های مادی و معنوی بسیاری از دوش جامعه، مردم و مسئولان برداشته خواهد شد.

 

رویکرد و برنامه های معاونت جذب  و آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد برای ارتقای سطح توانمندی کارگزاران مساجد چیست؟

 

مساجد از ظرفیت بسیار بالایی برخوردارند که استفاده حداکثری از این ظرفیت نیازمند کارگزاران متعهد، مومن ، پیگیر و بااخلاص است .بر همین اساس ارتقاء سطح کیفی و آموزشی کارگزاران مساجد یک نیاز است. لذا دوره های آموزشی تخصصی در معاونت جذب و آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد در همین راستا در دستور کار قرار گرفته است که این دوره ها در طول سال و در چند نوبت به صورت حضوری و غیرحضوری به صورت مستمر در نواحی امور مساجد و نیز در مرکز آموزش محراب برای همه کارگزاران مساجد برگزار می شود.

 

دوره های آموزشی ائمه جماعات، امنا و خدام در چه محورهایی برگزار می شود؟

 

دوره های آموزشی برای ائمه جماعات به صورت تخصصی و در قالب طرح «هادیان» اجرا می شود، که در این طرح ائمه جماعات با شیوه های تبلیغ آشنا می شوند. ضمن اینکه آزمون شفاهی دارای پرونده نیز در تهران و قم به منظور ارتقای سطح دانش و مهارت آنها برگزار می شود.

 

در هیات امناء مساجد هفت مسئولیت با عناوین «مالی و حقوقی»، «ساختمانی و عمرانی»، «فرهنگی»، «اجتماعی»، «بهداشت و سلامت»، «تدارکات و پشتیبانی» و «روابط عمومی» پیش بینی شده است که هر کدام آموزش تخصصی متناسب با خود را می طلبد. در دوره های آموزشی ویژه هیئت امنا که با عنوان طرح «امین» اجرا می شود این هفت محور ارائه می شود. ضمن اینکه در این دوره ها راهکارهایی جذب نوجوانان و جوانان به مساجد برای هیئت امنا ارایه می شود.

 

 در رابطه با برنامه های آموزشی در نظر گرفته شده برای خدام مساجد هم توضیحاتی بفرمایید؟

 

 برای خدام مساجد هم دوره آموزشی تحت عنوان «کرامت» در نظر گرفته ایم که در این دوره آموزشی موضوع احکام خدمت و آموزش کمک های اولیه مورد توجه است. در این زمینه از ظرفیت اوژانس تهران و هلال احمر هم برای برگزاری این دوره ها استفاده می شود. ضمن این که در پایان سال همایش خدام مساجد استان تهران با حضور ریاست مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز برگزار می شود.

 

 از سوی معاونت جذب و آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد برای ائمه جماعات جدید الورود هم برنامه آموزشی در دستور کار قرار دارد؟

 

برای ائمه جماعات جدیدالورود علاوه بر مصاحبه، پذیریش و گزینش که در ابتدا انجام می شود، دوره های آموزشی هم برگزار می شود که ضرورت دارد در این دوره ها شرکت کنند. همزمان با شرکت در دوره های آموزشی، لازم است ائمه جماعات جدیدالورود در مساجد استان تهران هم به عنوان دستیار امام جماعت مسجد و نائب امام فعالیت کنند، به این معنا که مباحثی را که به صورت نظری در آموزش یاد گرفته اند، به شیوه عملی در کارآموزی پیاده کنند، تا زمانی که تبدیل وضعیت داده شوند و از نائب به امام جماعت راتب تبدیل شوند.

 

 در رابطه با شناسایی و بهره گیری از ظرفیت ائمه جماعاتی که در زمینه های مختلف توانمندی و تخصص دارند، چه برنامه ای در دستور کار مرکز رسیدگی به امور مساجد است؟

 

ما به نواحی امور مساجد اعلام کرده ایم ائمه جماعاتی را که دارای توانمندی های لازم در مباحث آموزشی و دارای تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی هستند و در سطوح مختلف حوزوی و در رشته های مختلف تخصص دارند، شناسایی کنند، تا از ظرفیت و تخصص آنها در دوره های آموزشی و در زمینه های مختلف استفاده شود.

 

علاوه بر آن، مرکز رسیدگی به امور مساجد از حضور طلاب خوش فکر، باانگیزه و انقلابی برای امامت جماعت که در نواحی مرکز رسیدگی به امور مساجد تشکیل پرونده داده اند، استقبال می کند، زیرا ما در تلاش هستیم که از ظرفیت حداکثری این طلاب در مساجد بهره مند شویم.

 

شیوه جذب و پذیرش امام جماعت برای مساجد براساس چه شاخصه هایی انجام می شود؟

 

شیوه پذیرش امام جماعت به دو شکل است، ائمه جماعات مساجد یا از سوی مردم انتخاب می شوند و در نواحی کار تشکیل پرونده آنها انجام و پس از مصاحبه و گزینش و کسب امتیاز لازم، برای شان حکم صادر می شود. در روش دوم نیز طلاب خودشان به نواحی مراجعه و درخواست فعالیت به عنوان امامت جماعت می کنند که در این شیوه هم پس از طی شدن مراحل گزینش و مصاحبه می توانند در مساجد مشغول به فعالیت شوند.

 

با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب که از سوی مقام معظم رهبری در شروع 41 سالگی انقلاب مطرح شد و با توجه به جایگاه مهم مساجد در پیروزی انقلاب برای تبیین بیانیه گام دوم چه برنامه های از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد در دستور کار قرار گرفته است؟

 

پس از بیانیه مقام معظم رهبری در مورد گام دوم انقلاب، مرکز رسیدگی به امور مساجد در اهتمام به این بیانیه  نسبت به دیگر دستگاه ها و ارگان ها پیش قدم بوده و در این راستا دوره های آموزشی برای ائمه جماعات در سطح نواحی امور مساجد و ستاد در دستور کار قرار گرفت که این برنامه های آموزشی همچنان استمرار دارد.

 

کد خبر 859579

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha