به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «فرشاد مهدی پور» شب گذشته (دوشنبه 4 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه آنچه به عنوان کاهش سرمایه اجتماعی از آن یاد میشود ناشی از موضوعی است که در جامعه هراس و نگرانی ایجاد میکند، گفت: مثل اینکه مردم نگران آینده خود هستند یا در مثالی دیگر خشونتهای چند هفته پیش را میتوان به نگرانیهای اجتماعی مردم نسبت داد.
عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اغتشاشات سال ۹۶ ادامه داد: جنس اغتشاشات ۹۶ را میتوان در نگرانی بیکاری برآمده از خشکسالی پهنه آبی مرکز کشور جای داد و میتوان به طور مثال این نگرانی را در بخشهای جنوبی کوهرنگ مشاهده کرد.
مهدی پور با بیان اینکه در اغتشاشات ۹۸ همین نگرانی به نوعی دیگر باز تولید شد، گفت: به نوعی که اجرای یک تصمیم در سیاست گذاری ناقص موجب ضربه زدن به اوضاع مردم شد.
وی از اعتماد به عنوان اصل سرمایه اجتماعی یاد کرد و افزود: اگر اعتماد میان طرفین شکل نگیرد، پدیدههایی از این دست رشد خواهند کرد و تنها راه حل هم بازگشت به اعتماد است و ابزار آن هم شفافیت، صداقت، راستگویی و وفای به عهد است.
عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه با گذشت ۱۱ روز از شروع اتفاقات اخیر، هنوز مسئولان ارشد اجرایی کشور حتی یکبار هم با مردم به صورت مستقیم صحبت نکرده و همراهی مردم را طلب نکرده اند، گفت: صدای مردم در سخنرانیهای مسئولان بازتاب داده نشده است.
مهدی پور با اشاره به تاثیر حضور پررنگ رسانههای بیگانه بر شدت بخشیدن به اتفاقات اخیر گفت: شبکه هایی چون ایران اینترنشنال، بی بی سی فارسی و من و تو هر سه در لندن مستقر هستند و این شبکهها یک آرایش رسانهای روشن داشتند و اقدام به اطلاع رسانی و اخبار نادرست و فیک میکردند و یک دولت اروپایی مرکزیت ایجاد تنش رسانهای علیه ایران را عهده دار شده بود.
وی با بیان اینکه تصویرسازی، صداگذاری و خبرسازیهای نادرست از جمله اقدامات رسانههای بیگانه بود، گفت: آنها این اقدامات را در قبال عراق و سوریه هم بارها استفاده کرده بودند از این رو در این باره به یک اقدام رمزگشایی نیاز است./
نظر شما