واریز رایانه معیشتی برای ۶۰ میلیون نفر/توقف ۱۴ نماد معاملاتی در بورس

واریز رایانه معیشتی برای ۶۰ میلیون نفر، دلار در کانال ۱۲ هزار تومان، توقف ۱۴ نماد معاملاتی در بورس، مانده تسهیلات بانکی ۲۰ درصد افزایش یافت، سهم ۸۰ درصدی تسهیلات از سپرده‌های بانکی برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز سوم آذر به شرح زیر است:

واریز رایانه معیشتی برای ۶۰ میلیون نفر/ تورم کاهش یافته است

«محمدباقر نوبخت» شب گذشته (شنبه 2 آذر) در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما به ارائه توضیحاتی درباره طرح معیشتی دولت پرداخت و با اشاره به اینکه حمایت معیشتی را کمتر از ۱۰ روز به حساب مردم واریز کردیم، گفت: همانطور که پیشتر هم اعلام کرده بودیم، مبالغ حاصله از فروش و صادرات بنزین در سه مرحله به حساب ۶۰ میلیون نفر تحت ۱۸ میلیون خانوار واریز می شود.

 

رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه طرح واریز یارانه سوخت برای ۶۰ میلیون نفر بود، گفت: اما با تاکید رئیس جمهور قرار شد هر کسی که از ۶۰ میلیون تا حدود ۸۴ میلیون جمعیت کشور متقاضی دریافت این یارانه بنزین باشند با توجه به ساز و کار تعریف شده از سوی متولی این امر یعنی وزارت کار می‌توانند به صورت سامانه‌ای و غیر حضوری درخواست خود را اعلام کنند پس از بررسی‌ها و کمتر از یک ماه نتیجه به سازمان برنامه و بودجه اعلام می‌شود و واجدین شرایط مشمول دریافت یارانه خواهند بود.

 

وی با بیان اینکه برای آن دسته افرادی که پس از بررسی مجدد مشمول دریافت یارانه بنزین می‌شوند در ماه آینده 2 نوبت واریز صورت می‌پذیرد تا با دریافت کنندگان قبلی در یک سطح قرار بگیرند،گفت: در نظر داریم برای ایجاد نظم در پرداخت‌های یارانه‌ای و حقوق به مردم، ماه را به سه بخش تقسیم و در ۱۰ روز اول یارانه‌های حمایتی معیشتی را پرداخت کنیم، ۲۰ هر ماه یارانه‌های هدفمندی را پرداخت کنیم و حقوق‌ها را هم ۲۸ هر ماه بپردازیم البته زمان دقیق پرداخت‌ها به مردم اعلام خواهد شد.

 

طلا گرمی ۴۲۱ هزار و ۱۰۰ تومان/دلار در کانال ۱۲ هزار تومان/نرخ رسمی ۴۷ ارز ثابت ماند

امروز (یکشنبه 3 آذر) هر گرم طلای 18 عیار 421 هزار و 100 تومان و هر انس طلا در بازارهای بین المللی 1462 دلار ارزشگذاری شده است. امروز در بازار سکه نیز سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 172 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 130 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 200 هزار تومان، سکه ربع بهار آزادی یک میلیون و 380 هزار تومان و سکه یک گرمی 850 هزار تومان است.

 

امروز (یکشنبه 3 آذر) در بازار ارز نیز دلار 12 هزار و 40 تومان، یورو 13 هزار و 360 تومان، پوند 15 هزار و 720 تومان، درهم امارات 3270 تومان، لیر ترکیه 2135 تومانف دلار استرالیا 8260 تومان، دلار کانادا 9220 تومان معامله می شود.

 

این در حالی است که هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در جریان معاملات روز گذشته (۲ آذر) بازار آزاد تهران با قیمت ۴ میلیون و ۱۴۰هزار تومان، سکه طرح قدیم ۴ میلیون و ۱۱۰هزار تومان، نیم سکه ۲ میلیون و ۱۷۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۳۷۰ هزار تومان و سکه گرمی ۸۵۰ هزار تومان داد و ستد شد. همچنین قیمت هر اونس طلا در بازار‌های جهانی یک هزار ۴۷۴  دلار و هر گرم طلای ۱۸ عیار ۴۱۹ هزار تومان بود.

 

همچنین بر اساس معاملات انجام شده در صرافی‌های مجاز روز گذشته (۲ آذر  ۹۸) هر دلار آمریکا به مبلغ ۱۱هزار و ۷۸۸ تومان و هر اسکناس یورو به قیمت ۱۲هزار و ۹۹۴ تومان معامله شد.

 

۱۴ نماد معاملاتی در بورس متوقف است

بورس اوراق بهادار تهران با بروزرسانی فهرست نمادهای متوقف شده، اعلام کرد که ۱۴ شرکت در تالار شیشه ای ممنوع المعامله هستند. جزییات این اطلاعات منتشر شده مشخص می کند که تا پایان روز چهارشنبه ۲۸ آبان ماه ۹۸ نمادهای «بانک انصار و کنتورسازی» به دلیل تعلیق و ۱۲ شرکت دیگر با دلایلی همانند «افشای اطلاعات با اهمیت، تغییرات بیش از ۵۰ درصد در ۱۵ روز متوالی، برگزاری مجمع و ...» در تالار شیشه ای متوقف شده است.

۴۱ ماه توقف نماد

همچنین بررسی‌های ‌ایبِنا نشان می‌دهد که نماد معاملاتی کنتورسازی ایران «آکنتور» که در معاملات بازار اول  بورس حضور دارد به عنوان قدیمی‌ترین نماد متوقف شده از ۱۳ شهریور ماه ۹۵ در تالار شیشه‌ای در وضعیت ممنوع‌المعامله قرار دارد و نزدیک به ۳ سال از توقف این نماد می‌گذرد.

فشار نوسان شدید قیمت

افزون بر این بر مبنای آمار منتشر شده از سوی بورس اوراق بهادار تهران، نماد شرکت های «حفاری شمال، داده پردازی ایران و گروه مدیریت سرمایه گذاری امید» به علت افشای اطلاعات با اهمیت دچار توقف معاملاتی شده اند.

از سویی دیگر، نماد ۳ شرکت «سیمان شرق، سیمان کردستان، پارس مینو، قند ثابت خراسان، قند لرستان، صندوق بازنشستگی کارکنان بانک ها، فولاد کاوه جنوب کیش و قند مردوشت » نیز به دلیل برگزاری مجمع عمومی عادی و فوق العاده در خصوص «تغییر سرمایه و انتخاب اعضای هیات مدیره» نیز در تالار شیشه ای متوقف شده است.

 

آغاز ثبت‌نام تقاضای حمایت معیشتی/ کد #۶۳۶۹* را شماره‌گیری کنید

نوبت سوم بسته معیشتی خانوار برای ۲۰ میلیون نفر دیگر ساعاتی قبل واریز شد؛ به این ترتیب طبق آخرین اطلاعیه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آن دسته از سرپرست خانوارها که در آخرین پرداخت مشمول سبد حمایتی نشده‌اند اما خود را واجد شرایط می دانند می توانند از ساعت ۸ صبح یکشنبه سوم آذرماه درخواست خود را ثبت و شماره ملی خود را به کد دستوری #۶۳۶۹* ارسال کنند. در این صورت ظرف ۲۴ ساعت برای آنها کد رهگیری ارسال می شود.

لازم به ذکر است که نوبت اول برای ۲۰ میلیون نفر در طرح حمایت معیشتی در روز دوشنبه ۲۷ آبان‌ماه، نوبت دوم برای ۲۰ میلیون دیگر در روز چهارشنبه ۲۹ آبان و نوبت سوم برای ۲۰ میلیون نفر دیگر ساعت ۲۴ شنبه شب (دوم آذرماه) واریز شد.

دولت بعد از اصلاح قیمت بنزین، ۶۰ میلیون نفر را مشمول دریافت حمایت معیشتی اعلام کرد که بر اساس آن برای خانوارهای تک‌نفره ۵۵ هزار تومان، دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، چهار نفره ۱۷۲ هزار تومان و پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان در نظر گرفته شده است.

در همین خصوص، حسین میرزایی، سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان طرح حمایت معیشتی وزارت رفاه پیش از این درباره جاماندگان از بسته معیشتی که خود را مستحق دریافت آن می‌دانند، گفته بود که این دسته از افراد تا شنبه صبر کنند و به هیچ دستگاهی مراجعه نکنند و اگر واریزی نداشتند می‌توانند به روش های اعلامی درخواست دهند تا براساس آزمون وسع، درخواستشان بررسی شود؛ لذا شهروندان نگران نباشند.

 

چشم انداز بازار ارز تا پایان سال ۹۸

در شش‌ماهه نخست سال ۱۳۹۸، نرخ ارز بعد از جهش در اردیبهشت و اوایل خرداد، با شیبی نسبتاً ملایم روند کاهشی در پیش گرفت و در کانال ۱۱ هزار تومان به ثبات رسید. برای بررسی چشم‌انداز نرخ ارز در شش‌ماهه دوم امسال، با فریال مستوفی، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران و همچنین رئیس مرکز سرمایه‌گذاری خارجی این اتاق گفت‌وگویی داشتیم که مشروح آن در زیر می‌آید:

 بعد از اردیبهشت‌، شاهد ثبات در بازار ارز بودیم و نرخ ارز در دامنه مشخصی در نوسان بوده است. چشم‌انداز شما برای بازار ارز در نیمه دوم امسال چیست؟ ثبات موجود در بازار را ناشی از چه مسائلی می‌دانید؟

برای پیش‌بینی شرایط بازار ارز در نیمه دوم امسال، نیازمند بررسی یکسری از مقدمات هستیم. درحال حاضر، کشور در شرایط تحریم یک‌جانبه از سوی امریکا قرار دارد و کاهش درآمدهای نفتی باعث شده است همه انتظار کسری بودجه بزرگی را داشته باشند. بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند دولت با توجه به کاهش درآمدهای نفتی با کسری بودجه ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار میلیارد تومانی روبه‌رو شود که این موضوع در نیمه دوم سال خود را بیشتر نشان خواهد داد.

کسری بودجه دولت، رشد نقدینگی و تورم باعث کاهش تقاضا در بازار شده است و این احتمال وجود دارد که در نیمه دوم امسال، شرایط رکودی تعمیق بیشتری پیدا کند. در شش‌ماهه نخست سال ۱۳۹۸، بازارهای غیرمولد مانند طلا، سکه، و ارز بازده منفی داشته‌اند و هم‌زمان بورس تا حدودی رونق گرفته است.

نکته مهم درباره پیش‌بینی چشم‌انداز بازارهای مختلف تا پایان سال آن است که بدانیم دولت چگونه و از چه محلی قصد دارد کسری بودجه خود را جبران کند. درصورتی که دولت قصد داشته باشد برای جبران این موضوع از بانک مرکزی استقراض کند، اقدامی تورم‌زا خواهد بود.

همچنین، اگر دولت بخواهد با استفاده از اوراق بدهی، کسری بودجه خود را پوشش دهد یا برخی اقلام بودجه‌ای را از محل این اوراق پرداخت کند، فعالیت‌های اقتصادی کند می‌شود و شاهد رکود بیشتری خواهیم بود.

 

مانده تسهیلات بانکی ۲۰ درصد افزایش یافت

گزارش بانک مرکزی از وضعیت کل مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و موسسات اعتباری در پایان مردادماه سال ۱۳۹۸ حاکی از آن است که مانده کل سپرده‌ها بالغ بر ۲۲۶۳۰.۷ هزار میلیارد ریال شده که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۴۸۶۹.۳ هزار میلیارد ریال (۲۷.۴ درصد) و نسبت به پایان سال قبل معادل ۱۹۵۷.۴ هزار میلیارد ریال (۹.۵ درصد) افزایش نشان می‌دهد.

 

بیشترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان تهران با مانده ۱۲۲۲۲.۷ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۶۰.۷ هزار میلیارد ریال است.

 

 

مانده کل تسهیلات بالغ بر ۱۶۰۸۹.۳ هزار میلیارد ریال است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۲۷۰۰ هزار میلیارد ریال (۲۰.۲ درصد) و نسبت به پایان سال قبل ۹۹۹.۱ هزار میلیارد ریال (۶.۶ درصد) افزایش داشته است. بیشترین مبلغ تسهیلات مربوط به استان تهران با مانده ۱۰۳۰۸.۶ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۵۶.۸ هزار میلیارد ریال است.

 

سهم ۸۰ درصدی تسهیلات از سپرده‌های بانکی

عباس معمارنژاد گفت: نسبت تسهیلات به سپرده‌های بانکی، ۸۰ درصد است ضمن اینکه ۱۸ درصد از سپرده‌های بانکی، سپرده قانونی بانکی نزد بانک مرکزی است. معاون بانکی وزیر امور اقتصادی و دارایی در دومین نشست هم اندیشی وزیر اقتصاد با اقتصاددانان جوان افزود: از آنجایی که پول بانک‌ها که به بانک مرکزی داده می‌شود برنمی گردد تا صرف تسهیلات دهی شود، نظام بانکی همیشه در اعطای تسهیلات، مقصر شناخته می‌شود.

معاون وزیر اقتصاد اضافه کرد: به طور متوسط، نرخ موثر تسهیلات حدود ۱۴ درصد است که با توجه به نرخ متوسط ۱۸ درصدی برای سپرده ها، عموم بانک‌ها زیان ده می‌شوند؛ از اینرو باید قیمت تمام شده را با مواردی از جمله اصلاح سود بانکی، کاهش داد.

معمارنژاد همچنین گفت: دولت ۳۸۰ شرکت دارد که مدیریت بیش از ۵۰ درصد آن، دولتی است ضمن اینکه در مواردی دولت ناگزیر از شرکت داری است؛ بنابراین اقتصاددانان جوان اگر ایده‌ای درباره نحوه اداره شرکت‌های دولتی یا بنگاه داری نوین توسط دولت دارند ارائه کنند تا از این ایده‌ها استفاده کنیم./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 858712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha