به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از شاتا، رضا نقی پور با بیان اینکه اساسنامه جدید با امضای هیات وزیران ، معاون اول رییس جمهور و تاییدیه شورای نگهبان صورت گرفت افزود : در اساسنامه قبلی نام صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک بوده و سرفصل الکترونیک برای مجموعه متصور بود ولی طبق اساسنامه جدید 12 سرفصل به منظور حمایت از صنایع پیشرفته و های تک به وظایف واختیارات مجموعه افزوده شد.
وی اضافه کرد: طی 150 روز فعالیت صندوق طبق اساسنامه جدید برنامه جامع استراتژیکی را حاوی چشم انداز و افقهای توسعه ، اهداف ، محورها ، برنامه ها و طرحها با کمک همکاران ، اساتید دانشگاهی و صاحب نظران برای مدیریت سازمان تعریف کردیم و تقدیم وزیر صنعت ،معدن و تجارت شد.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته در ادامه با اشاره به تشکیل شورای مشورتی طی این مدت گفت : تشکیل شورای مشورتی با حضور افراد صاحب نظر و برخی وزرای سابق ، دومین اقدام طی 150 روز فعالیت این مجموعه با اساسنامه جدید بود و جلسات آن به طور مستمر برگزار می شود و رهنمودهای ارزشمندی برای پیشبرد مجموعه به ارمغان داشته است.
نقی پور به گام سوم فعالیت 150 روزه خود اشاره کرد و افزود : در وهله بعد برای افزایش صندوق از محل ظرفیتهای قانونی درخواست دادیم چرا که در کنار اختیارات و وظایف این مجموعه ، می طلبد که سرمایه آن نیز افزایش یابد ، بدین منظور به موازات آن سعی کردیم منابع تلفیقی از شبکه بانکی را افزایش دهیم.
وی ادامه داد : در این راستا تفاهم نامه ای با صندوق نوآوری و شکوفایی برای ایجاد خط اعتباری به صورت قرارداد عاملیت به ارزش 1000 میلیارد ریال امضا شد ، همچنین از ظرفیت بسته حمایتی وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی به ارزش 500 میلیارد ریال و جمعا به مبلغ 1500 میلیارد ریال از منابع این دو مجموعه برای افزایش سرمایه و پوشش وظایفی که اخیرا برعهده ما گذاشته اند استفاده کردیم چرا که سیل تقاضاهای صنایع پیشرفته با افزایش دامنه فعالیتها به سمت صندوق سرازیرشده است.
رییس هیات مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته بر ضرورت افزایش سرمایه صندوق تاکید کرد و افزود : با بررسی های انجام گرفته از سوی صندوق مشخص شد که صنایع پیشرفته کشور برای پیشبرد برنامه ها و حصول نتیجه به 70 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند و از سویی با فرمولهای به دست آمده و میزان تورم موجود و سرمایه فعلی صندوق نیاز به 7 هزارمیلیارد تومان افزایش سرمایه داریم که حدود 10 درصد از اعتبار مورد نیاز صنایع پیشرفته کشور است.
• نیاز به 7 هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه
نقی پور تصریح کرد : در چند سال اخیر متاسفانه سرمایه صندوق افزایش نیافته است ولی هم اکنون برای ارایه خدمات بهتر و گسترش فعالیتها سرمایه صندوق باید به 7 هزارمیلیارد تومان برسد اما با این وجود تقاضا کرده ایم که تنها یک درصد منابع و نیازمندیهای کشوردر صنایع پیشرفته یعنی 700 میلیارد تومان را به ما اختصاص دهند.
به گفته وی برای تامین اعتبارمورد نیاز ، حدود 150 میلیارد تومان برای ایجاد خط اعتباری از محل صندوق نوآوری و شکوفایی تامین شده است و بقیه افزایش سرمایه باید از محل تبصره 18 صورت گیرد.
• ساختار جدید سازمانی صندوق تدوین شد
نقی پور یادآور شد : اقدام مهم دیگر در 150 روز فعالیت دوره جدید تهیه ساختار سازمانی مجموعه بود که تا به حال وجود نداشته است . طبق اساسنامه جدید 6 ماه فرصت داشتیم که آیین نامه های اساسنامه جدید را تهیه و تدوین کنیم و در اختیارهیات وزیران بگذاریم و خوشبختانه آیین نامه تسهیلات مالی و ضمانت نامه ها ، آیین نامه خدمات کارشناسی ، حقوق و دستمزد و سرمایه گذاری خطر پذیر را تدوین کرده ایم و در مجمع اخیر و کارگروه آن درحال انجام است و تا یک ماه آینده آماده و پیاده سازی می شود .
وی ادامه داد : همه آیین نامه و شیوه نامه های صندوق 22 سال پیش تدوین شده بود اما ذات و ماهیت این مجموعه می طلبد که هر سال خود را به روز کند چرا که با شتاب جهنده صنایع پیشرفته و با توجه به ماهیت حمایتی این صندوق می طلبد که از تکنولوژی هایتک با این ماهیت حمایت کنیم و در این راستا باید همه آیین نامه ها و شیوه نامه ها به روز می شد.
همچنین برای اولین بار جدول منابع و مصارف شرکت در قالب و مدل جدید برای ارایه خدمات بهتر به متقاضیان تهیه شد .
• طبق سرفصل های وظایف از صنایع پیشرفته حمایت می کنیم
نقی پور با بیان اینکه بروکراسی های ارایه تسهیلات مانع کاهش زمان بود افزود: اصلاح فرآیندهای ارایه تسهیلات و ضمانت نامه ها و کاهش زمان رسیدگی به آنها اقدام مهمی بود که طی دوره جدید 150 روزه بدان پرداختیم به طوری که اکنون در کمترین فرصت ، تسهیلات در اختیارمتقاضیان قرار می گیرد و اخیرا در حوزه صدور ضمانت نامه حتی زمان به یک روز نیز کاهش یافته است و این برای مجموعه ارزشمند است.
این مقام مسوول در ادامه حمایت از شرکتهای دانش بنیان و فناور در قالب اختیارات صندوق و مسوولیتهایی که قانون بر عهده آن گذاشته است را از دیگر وظایف صندوق برشمرد و افزود: پیاده سازی و تکمیل سامانه ای جامع در راستای اهداف دولت الکترونیک از اقدامات جدید در این دوره و به نوعی داشبورد مدیریتی است که متقاضیان می توانند به صورت آنلاین فرآیند تقاضای خود را به صورت شفاف مشاهده کنند و برای اولین بار در این شرکت پیاده سازی شد.
عقد قرار داد با موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی در زمینه اولویت سنجی رشته های صنایع پیشرفته نیز دیگر اقدام طی مدت دوره جدید فعالیت صندوق بود که البته کمک شایانی برای تعیین اولویت های رشته های صنایع پیشرفته خواهد کرد.
وی همچنین به انعقاد تفاهم نامه با مراکز علمی و پژوهشی از جمله صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت تعاون وزارت کار ، موسسه آموزشی تحقیقاتی صنایع دفاعی ، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دانشگاه تبریز و کردستان دانشگاه سهند ، صندوق قرض الحسنه بسیجیان و استانداری خراسان شمالی اشاره کرد و گفت: اساس کار این بود که تفاهم نامه ها به قرارداد منجر و عملیاتی شود و خوشبختانه بساری از این مراکز خودشان مجدانه پیگیر کار هستند و جلسات مستمری با آنها برگزار می کنیم.
• افزایش سقف تسهیلات صندوق به 50 میلیارد ریال
نقی پور افزایش سقف تسهیلات قابل ارایه از 30 میلیارد ریال به 50 میلیارد ریال را طی دوره اخیر گام مهم دیگری برای پیشبرد اهداف حمایت از صنایع پیشرفته و بر طبق اساسنامه ، اختیارات و وظایف جدید صندوق عنوان کرد.
• رشد 80 درصدی ارزش تسهیلات مالی
وی در ادامه با اشاره به آمار 6 ماهه فعالیت صندوق اظهار کرد : طی 6 ماه ابتدای سال جاری تعداد قراردادهای تسهیلات مالی به 37 مورد به ارزش 347 میلیارد ریال رسید که نسبت به دوره قبل که 193 میلیارد ریال بود 80 درصد افزایش نشان داد و در صدور ضمانت نامه نیز با رشد 15 درصدی ، از 458 میلیارد ریال 6 ماهه سال گذشته به 525 میلیارد ریال درمدت مشابه سال جاری افزایش یافت.
ارایه پیشنهاد بودجه اصلاحی سال 98 ، بودجه پیشنهادی سال 99 ، برگزاری نشست هم افزایی و استفاده ار تجربیات روسای 5 صندوق زیر مجموعه وزارتخانه و بانک صنعت و معدن ، بالابردن سطح میانگین تحصیلات پرسنل و استفاده از نخبگان در آینده ،تهیه برنامه جامع استراتژیک و تعریف فرآیند تعاملی با سازمانهای زیر مجموعه وزارت صمت و معاونان و استفاده ازنقطه نظرات آنان اقدامات دیگری بود که مدیر عامل صندوق حمایت از صنایع پیشرفته از آنها به عنوان اقدامات دوره جدید فعالیت صندوق نام برد.
نقی پور با بیان اینکه سعی کردیم جایگاه و نقش خودمان را در منظومه وزارت صنعت ،معدن و تجارت بازیابی کنیم ادامه داد : مجموعه ما تنها صندوق زیرمجموعه وزارت صنعت ، معدن و تجارت است که در کنار 5 صندوق دیگر نظیر صندوق بازنشستگی کشور وصندوق ذخیره فرهنگیان و .. در برنامه احکام دایمی توسعه کشور دیده شده و این نشان ازاهمیت جایگاه این صندوق دارد.
وی همچنین به برگزاری هفتمین دوره نمایشگاه ربع رشیدی و رینوتکس تبریز اشاره کرد و گفت : در این نمایشگاه حضور فعال داشتیم و اقدامات و حرکات بسیار خوبی در تبریز انجام شد و تفاهم نامه هایی با مراکز رشد ، پارکهای علم و دانشگاههای معتبر استان امضا کردیم ، تبریز قطب صنعتی کشور است ولی صنایع پیشرفته که در تبریز وجود دارد به نوعی ناشناخته بود اما ایده های بسیار خوبی داشتند و قول داده ایم که در خدمت این صنایع هم باشیم.
نقی پور بر لزوم افزایش سرمایه صندوق تاکید کرد و افزود: سرمایه صندوق در سال 76 حدود 50 میلیارد ریال بود در سال 82 به 500 میلیارد ریال افزایش یافت و سرمایه فعالی مطابق برنامه بودجه سال 94 با افزایش مبلغ 750 میلیارد ریال به 1250 میلیارد ریال رسید واین بدان معناست که نزدیک 5 سال هیچ افزایش سرمایه ای صورت نگرفته است ، اما با وجود تورم تجمعی و کاهش ارزش پول ملی و .. لازم است که سرمایه صندوق افزایش یابد.
افتتاح دومین دفتر نمایندگی صندوق به زودی در خراسان شمالی
رضا نقی پور یادآور شد: اخیرا اولین نمایندگی خودمان را در استان آذربایجان شرقی در شهر تبریز، شهراولین ها افتتاح کردیم و دومین دفتر را هم به دنبال سفر ریاست محترم جمهور تا دو هفته آینده در خراسان شمالی افتتاح می کنیم و تا پایان سال 8 شعبه دیگرهم به بهره برداری می رسد.
وی تصریح کرد: در برنامه جامع استراتژیک هم حضور فعال و حمایت از صنایع پیشرفته در استانهای کمتر برخوردار تعریف شده و آمادگی داریم که در اینگونه استانها حضور یابیم و از این رو نمایندگی های اصفهان ، خراسان جنوبی ، خراسان شمالی ، کهگیلویه وبویر احمد ، چهار محال و بختیاری واردبیل در صف افتتاح نمایندگی های صندوق در فاز اول طرح قرار دارند.
مدیر عامل صندوق حمایت از صنایع پیشرفته یادآور شد: طبق سند چشم انداز ما باید بتوانیم تا دو سال آینده به عنوان پیشران در حوزه صنایع پیشرفته و مهمترین حامی این صنایع باشیم و سیاستها و اهداف تعریف شده هم با استفاده از اسناد بالا دستی بوده است و در صورت امکان و افزایش بودجه می توانیم حتی از پایان نامه های دانشجویی هم حمایت کنیم.
نقی پور در ادامه با تشریح برنامه های آتی سازمان متبوع خود افزود : تدوین نظام نامه و آیین نامه و معماری مجدد صندوق ، تدوین نظام فرهنگ سازمانی انسان ساز ، ساختارهای ارزیابی منابع انسانی و تدوین نظام حمایت از صنایع و شرکتهای فناور و استارت آپ با تخصیص عادلانه تسهیلات، توسعه سرمایه های انسانی ، توسعه فعالیتهای مرتبط با حوزه های پژوهشی و فناورانه و تبدیل به عنوان پیشران صنایع پیشرفته و مولد دانش از برنامه هایی است که در آینده اجرا خواهیم کرد.
وی افزود: همچنین توسعه رابطه با دانشگاهها و موسسات علمی و پیشرودر ارتباط با دانشگاه و صنایع پیشرفته که آغاز شده است ؛ توسعه نهادینه سازی و جلب مشارکتهای بین المللی و جذب سرمایه گذاری خارجی ، توسعه زیر ساختهای کلیدی ، جوانگرایی و تربیت نیروی شایسته برای آینده شرکت ؛ توسعه فرایندهای الکترونیک و دانش محور در تعاملات داخلی صنایع کشور و مهمتر از همه ایجاد سامانه جامع تخصی در حوزه صنایع که به منزله پلت فرم ملی ما تلقی خواهد شد از دیگر طرح هایی است که برای پیشبرد اهداف سازمانی خود طراحی و اجرا می کنیم.
نقی پور یادآور شد: هر چند کلمه توسعه را در عنوان شرکت یدک می کشیم اما هنوز به عنوان سازمان توسعه ای شناخته نشده ایم./
نظر شما