دل پردرد مهندسان کشاورزی/ همگام با کشاورز گامی برای تولید بیشتر

مهندسین جوان کشاورزی چند سالی است که در طرح‌های توسعه ای برنج و دیگر محصولات کشاورزی حضور پر رنگ داشته اما نیازمند نگاه ویژه مسئولان ذی ربط در ساماندهی شغلی شان هستند.

خبرگزاری شبستان - رشت، سمیه بشارتی؛ کشاورزی یکی از مهمترین مقوله‌های رونق اقتصادی گیلان شمرده شده و چندسالی است که اداره کل جهاد کشاورزی به همراه دیگر نهادها از جمله سپاه قدس گیلان در راستای توسعه و ترویج محصولات کشاورزی گام‌های موثری در قالب طرح‌های مختلف برداشته است.

 

طرح همگام با کشاورز یکی از طرح‌های مهمی است که با همکاری بسیج مهندسین کشاورزی سپاه قدس گیلان از سال 93 در استان اجرایی شده و در این مدت افزایش کیفیت برنج در مناطق مورد هدف را موجب شده است.

 

در اجرای طرح‌های توسعه و ترویج کشاورزی مربیان نقش ارزنده‌ای ایفا می‌کنند، علاوه بر ترویج کشاورزی، پای درد و دل کشاورزان نشسته و مرهمی بر اقتصاد نابسامان این قشر شدند، در حالی که خود نیازها وحرف‌های ناگفته‌ای دارند که هرگز بیان نکرده و با عشق و علاقه همپای کشاورزان در حال فعالیت و هدایت این قشر زحمتکش هستند.

 

* فعالیت مهندسین کنار کشاورز کیفیت محصولات را به همراه دارد

«مائده کاظمی» یکی از مربیان فعال بخش کشاورزی با بیان اینکه 6سال است در بخش ترویج و آموزش کشاورزی با بسیج مهندسین کشاورزی سپاه قدس گیلان فعالیت می‌کنم اظهار کرد: طرح همگام با کشاورز از سال 93 اجرایی شده است.

این مربی طرح همگام با کشاورز با بیان اینکه فعالیت در بخش کشاورزی بسیار دلنشین است گفت: کشاورزان گیلانی بسیار مهربان و پرتلاش بوده اما بر مسئولان امر جهت ترویج و توسعه کشاورزی انتقاداتی دارند که با انتقال درد و دل‌های آنان، امیدواریم مشکلات بخش کشاورزی مرتفع شود.

 

کاظمی اذعان کرد: در این طرح در هر روستا 20 خانوار کشاورز تحت آموزش و ترویج افزایش کیفیت برنج قرار می‌گیرند.

 

این مربی طرح همگام با کشاورز تصریح کرد: روستاهای فوشتم خشکبیجار، میانده و سراوان از جمله روستاهای بود که تحت آموزش من قرار گرفت و با توجه به آزمایش خاک و توصیه‌های که بر حسب آزمایش صورت گرفته کود مورد نیاز کشاورز را تهیه و برای کشت در اختیار قرار می‌دادم.

 

کاظمی تصریح کرد: مربیان ترویج و توسعه کشاورزی در طرح همگام با کشاورز از شخم زمین تا برداشت برنج کنار کشاورز بوده و جهت بالا بردن کیفیت محصولات توصیه‌های لازم را به کشاورزان ارائه می‌دهند.

 

وی خاطرنشان کرد: از همه مسئولان ذی‌ربط تقاضا دارم زمینه اشتغال مهندسین کشاورزی را فراهم کرده و به‌نوعی انگیزه فعالیت بیشتر را با حمایت‌های ویژه معیشتی از این قشر پر توان مهیا کنند.

 

*مهندسین کشاورز مرهمی بر اوضاع نابسامان اقتصادی کشاورزان شدند

 «الهه قویدل » نیز با اشاره به مشکلات مهندسین کشاورزی در استان اظهارداشت: مهندسین کشاورزی که هیچ پشتوانه‌ای جز معبود الهی ندارند در این بخش بیش از پیش پای میدان بوده و با همتی والا در توسعه بخش کشاورزی فعال هستند.

 

این مربی طرح همگام با کشاورز با بیان اینکه کشاورزان چند سالی است به‌خاطر شرایط اقتصادی نامناسب در کشور حرف‌های ناگفته بسیار دارند، افزود: با اجرای طرح همگام با کشاورز، مهندسین پای درد و دل کشاورزان نشسته‌اند و مرهمی بر اوضاع نا بسامان اقتصادی امروز شدند.

وی اضافه کرد: از گرانی کارگر گرفته تا بی‌توجهی مسئولین، افزایش هزینه‌ها و واردات بی‌رویه و ... سال‌هاست این حرف‌ها گفته می‌شود اما ترتیب اثری داده نمی‌شود.

 

قویدل با تاکید بر اینکه مهندسین کشاورزی نیازمند حمایت‌های ویژه هستند، افزود: امیدوارم مسئولان امر ترتیبی اتخاذ کرده و زمینه جذب جوانان توانمند حوزه کشاورزی را در سازمان جهاد کشاورزی و یا نهادهای ذی‌ربط این مجموعه فراهم کنند.

 

وی اذعان کرد: جوانان در این چندسال با تلاش فراوان هم‌پای کشاورز بوده و تجربیات و در واقع ذکات علم‌شان را بدون حقوق پرداخت کردند حالا نیازمند توجه و مساعدت مدیران مربوطه هستند که حمایت از این قشر با تجربه و جویای کار را فراهم کنند.

 

مربی طرح همگام با کشاورز خاطرنشان کرد: مهندسین کشاورز جوان هیچ‌گونه پارتی جزء ایمان و علمشان نداشته و خالصانه از همه مدیران ذی‌ربط خواستاریم که این جوانان را دریابند. تنها آرزو و امیدشان این است که به‌مانند جوانان گذشته باتوجه به تحصیلاتشان به‌عنوان کارشناس جهاد کشاورزی فعالیت کنند.

 

وی ادامه داد: مهندسین کشاورزی به عشق مهربانی‌ها و دستان پینه بسته کشاورزان پای کار مانده‌اند تا در این بخش بتوانند کمک حال کشاورزان محروم باشند.

 

*کشاورزان انتظار ارائه خدمات رایگان را دارند

 «زهرا مهری»که یکسال است در طرح همگام با کشاورز فعالیت می‌کند اظهارداشت: این طرح با هدف خودکفایی برنج اجرایی شده است و در حال حاضر در ۲ روستا همپای کشاورزان در کاشت، داشت و برداشت هستم، توصیه کود به‌موقع با انجام آزمون خاک، ارائه آموزش‌های لازم در رابطه با نحوه ضدعفونی بذر، اقدامات لازم در مبارزه با عوامل خسارت‌زا و نحوه صحیح سم‌پاشی از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه است.

این مهندس کشاورز گیلانی اذعان کرد: توانمندسازی کشاورزان با برگزاری دوره‌های آموزشی، بازدید از مزارع و پاسخگویی به سوالات آنها در افزایش تولید محصول نقش به‌سزایی دارد.

 

این مربی طرح همگام با کشاورز تصریح کرد: کشاورزان انتظار دارند کود و سم کشاورزی رایگان در اختیار آنها قرار گیرد که توزیع کود میکرو به‌صورت رایگان در این طرح رضایت خاطر این قشر را فراهم کرد.

 

با توجه به تحریم و تهدیدات دشمنان در حوزه های مختلف، مسئولان امر می‌توانند با توسعه کشاورزی و  حمایت از جوانان پرتوان و تحصیل کرده در این بخش زمینه اشتغال دائم این قشر پر توان را در بخش‌ها و نهاده‌های مختلف جهاد کشاورزی فراهم کنند.

کد خبر 858399

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha